Najčešća pitanja za Office 365 za preduzeća

Najčešća pitanja za Office 365 za preduzeća

Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

PrikažiSakrij
Šta je to Office 365? Na koji način se on razlikuje od sistema Microsoft Office?
Office 365. „Office 365“ se odnosi na planove pretplate koji obuhvataju pristup Office aplikacijama i druge usluge za produktivnost koje su omogućene preko interneta (usluge u oblaku), na primer veb konferencije pomoću programa Skype za posao i Exchange Online hostovana e-pošta za preduzeća, kao i dodatni prostor za skladištenje na mreži uz OneDrive for Business i Skype minute za kućne korisnike.
Mnogi Office 365 planovi uključuju i verziju za stone računare najnovijih Office programa koje korisnici mogu da instaliraju na više računara i uređaja. Kompletni, instalirani programi uključuju: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. (Publisher i Access su dostupni samo na PC računarima.) Možete da ih instalirate na više uređaja, uključujući PC računare, Mac računare, Android tablete, Android telefone, iPad i iPhone uređaje. Kad vam je aktivna Office 365 pretplata koja uključuje verziju sistema Office za stone računare, uvek imate najažurniju verziju programa.
Office 365 planovi koji su samo na mreži sjajan su izbor za izvesne poslovne potrebe i kompatibilni su sa verzijama za stone računare sistema Office 2013, Office 2010, Office 2007 (sa nešto ograničenom funkcionalnošću), Office 2016 za Mac, Office 2011 za Mac i Office 2008 za Mac. To se ne odnosi na planove Exchange Online Kiosk ili Office 365 Enterprise K1.
Svi Office 365 planovi se plaćaju na osnovu pretplate, mesečne ili godišnje.
Microsoft Office. „Microsoft Office“ je ime koje još uvek koristimo za naš poznati softver za produktivnost. Office paketi su dostupni kao jednokratna kupovina i uključuju aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint, koji se mogu instalirati samo na jedan PC ili Mac računar. Aplikacije se ne ažuriraju automatski. Da biste dobili najnoviju verziju, možete ponovo da kupite proizvod kad nova verzija postane dostupna. Najnovije verzije trenutno dostupne za jednokratnu kupovinu su Office 2016 za Windows i Office 2016 za Mac. Ti paketi ne dolaze ni sa jednom uslugom zasnovanom na oblaku i uključenom u sistem Office 365.
PrikažiSakrij
Da li će Office 365 raditi sa mojom kopijom sistema Office?
Office 365 najbolje radi sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2013, Office 2010, 2016 Office za Mac i Office 2011 za Mac. Office 365 radi uz pomalo ograničenu funkcionalnost sa sistemom Office 2007. Ako imate starije izdanje sistema Office, moraćete da izvršite ažuriranje na noviju verziju sistema Office da biste koristili Office 365, odnosno možete da se pretplatite na neki od mnogih Office 365 planova koji uključuju najnoviju verziju sistema Office. Pored najnovije verzije sistema Office, u sklopu pretplate dobićete i automatske ispravke, pa će Office uvek biti ažuran. Poređenje planova.
PrikažiSakrij
Da li je za Office 365 potreban pristup internetu?
Pristup Internetu je potreban za instaliranje i aktiviranje svih Office 365 planova i za upravljanje nalogom pretplate. Internet veza je takođe potrebna za pristup Office 365 uslugama produktivnosti u oblaku, uključujući e-poštu, konferencije, IT upravljanje i druge usluge.
Mnogi Office 365 planovi uključuju i verziju za računare sistema Office, na primer, Office 365 Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti posedovanja verzije Office aplikacija za računare jeste da možete da radite van mreže i imate poverenje da će se sav vaš rad automatski sinhronizovati sledeći put kada se povežete na internet tako da nikada nećete morati da brinete o ažurnosti svojih dokumenata. Vaša verzija sistema Office za računare se automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete na internet tako da uvek imate najnovije alatke kao pomoć pri radu. Uporedite Office 365 planove.
PrikažiSakrij
Šta je to oblak?
„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan organizacije. Kada koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (nelokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Office 365 skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite su deo oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta sa PC računara, tablet računara, pametnog telefona ili drugog uređaja sa internet vezom jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.
PrikažiSakrij
Koliko korisnika podržava Office 365?
Office 365 može da se prilagodi u velikoj meri i da podržava sve od poslovanja koje vodi jedna osoba do preduzeća sa desetinama hiljada korisnika:
 • Office 365 Business planovi su najbolji za preduzeća sa od 1 do 300 korisnika.
 • Office 365 Enterprise planovi odgovaraju organizacijama čija veličina se kreće od jednog zaposlenog do više od 50.000 korisnika.
PrikažiSakrij
Koje mobilne aplikacije su dostupne za Office?
Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje. Saznajte šta je dostupno u vašoj zemlji.
Office obezbeđuje sledeće aplikacije:
 • Office za Android™: Prikazujte, pravite i uređujte dokumente pomoću aplikacija Word, Excel i PowerPoint omogućenih za dodir. Možete računati na to da će Office za Android sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument izgleda odlično kada se vratite na računar ili Mac računar. U aplikaciji Word dodajte komentare ili pratite promene dok radite zajedno sa drugima. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i lako dodajte formule ili grafikone. Unosite promene u PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.

  Pomoću sistema Office za Android možete besplatno da prikazujete dokumente. Uređivanje i pravljenje dokumenata zahteva Office 365 pretplatu koja ispunjava uslove: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus i Office 365 ProPlus.
 • Office za iPad®Prikazujte, pravite i uređujte dokumente pomoću aplikacija Word, Excel i PowerPoint omogućenih za dodir. Možete računati na to da će Office za iPad sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument izgleda odlično kada se vratite na računar ili Mac računar. U aplikaciji Word dodajte komentare ili pratite promene dok radite zajedno sa drugima. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i lako dodajte formule ili grafikone. Unosite promene u PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.

  Pomoću sistema Office za iPad možete besplatno da prikazujete dokumente. Uređivanje i pravljenje dokumenata zahteva Office 365 pretplatu koja ispunjava uslove: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus i Office 365 ProPlus.
 • Office Mobile: Office Mobile je unapred instaliran na Windows Phone 8 i dostupan je za izabrane modele iPhone® uređaja i Android telefona. Office Mobile nudi sjajno prikazivanje Office sadržaja i mogućnosti uređivanja sadržaja u pokretu. A možete računati i na Office Mobile da će sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument i dalje izgleda odlično kada se vratite na PC ili Mac računar. Office Mobile za iPhone i Android telefone može da se koristi besplatno za nekomercijalnu upotrebu – jednostavno preuzmite aplikaciju iz prodavnice na telefonu.

  Da biste uređivali ili pravili dokumente ili pristupili dokumentima uskladištenim lokalno u sistemima SharePoint i OneDrive for Business, morate imati kvalifikovani Office 365 plan: Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus, Office 365 ProPlus i Office 365 University.
 • Outlook Mobile: Windows Phone 8 obuhvata unapred instaliranu verziju programa Outlook koju možete da koristite da biste pristupili lokaciji Outlook.com, usluzi Office 365 ili Exchange e-pošti.
 • OneNote: OneNote aplikaciju za mobilne uređaje možete koristiti za pristup beleškama dok ste u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
 • OWA: Ako imate Office 365 pretplatu koja uključuje Exchange Online, možete da koristite OWA aplikaciju za sortiranje i skeniranje e-pošte i odgovaranje na e-poruke, kao i za kontrolisanje rasporeda. Ova aplikacija je dostupna na iPhone i iPad uređajima.
 • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi Skype za posao ili najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite Lync aplikaciju ili mobilnu aplikaciju Skype za posao da biste ostali povezani dok ste na mobilnom uređaju. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
 • SharePoint Newsfeed: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju sistema SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint Newsfeed da biste feedu za vesti pristupili sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima.
PrikažiSakrij
Gde je moja zemlja ili region? Ne vidim je na padajućoj listi na stranici za upisivanje.
Office 365 je dostupan u mnogo zemalja ili regiona i na mnogo jezika. Ako se ime vaše zemlje ili regiona ne pojavljuje na listi, znači da trenutno nismo pokrenuli verziju usluge Office 365 za vaše tržište. Nastavljamo da objavljujemo Office 365 na novim tržištima i javno ćemo objaviti kada pokrenemo Office 365 na nekom novom tržištu.

Prvi koraci

Prvi koraci

PrikažiSakrij
Šta je potrebno da instaliram kada se upišem za Office 365?

Nije potrebno ništa da instalirate da biste koristili Office 365.


Da bi vam pomogao da lako povežete verziju za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2013, Office 2010 ili Office 2007 sa uslugom Office 365, Microsoft pruža Office 365 korisnicima deo softvera koji se može instalirati – pod imenom „Office instalacija za računare“ – i to besplatno.

Office instalacija za računare pruža mnoge pogodnosti, uključujući:
 • Automatsko otkrivanje neophodnih ispravki.
 • Instaliranje ispravki i komponenti po odobrenju ili u pozadini sa komandne linije.
 • Automatsko konfigurisanje programa Outlook i Microsoft Skype za posao za korišćenje uz Microsoft Office 365.
 • Deinstaliranje sa klijentskog računara nakon pokretanja.
Office instalaciju za računare možete pronaći i instalirati u Office 365 centru administracije.
Ako vaš plan uključuje pretplatu na Office, moći ćete i da ga instalirate direktno iz Office 365 centra administracije.
PrikažiSakrij
Šta ako već posedujem ime domena?
Ime domena koji posedujete možete dodati u Office 365 da biste kreirali e-adrese zasnovane na domenu. Pronađite registar domena ili dobavljača usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenom u Office 365 pretplatama.
PrikažiSakrij
Da li će se moje informacije iz probne verzije preneti u Office 365 pretplatu?
Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje napravite tokom besplatne probne verzije, informacije i konfiguracija za naloge ovih korisnika će ostati ista. Kada besplatna probna verzija istekne, nećete moći da nastavite sa besplatnim korišćenjem usluge Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što se obrišu informacije naloga. Kada se informacije probnog naloga obrišu, ne mogu se preuzeti.
PrikažiSakrij
Kako da podesim svoje Office 365 usluge?
Office 365 instalacioni program pruža detaljna uputstva. U samo nekoliko brzih koraka možete da se upišete za Office 365, podesite ime domena organizacije i dodate korisničke naloge, instalirate Office i premestite postojeću e-poštu u Office 365.

Podrška i cene

Podrška i cene

PrikažiSakrij
Koje oblike plaćanja mogu da koristim?
Možete da plaćate pomoću svih poznatijih kreditnih kartica, a iznos pretplate će se prikazati na izvodu kreditne kartice. Za Office 365 Enterprise, Office 365 Business i samostalne planove imate opciju da dobijete fakturu i plaćate mesečno ili godišnje u zavisnosti od usluga koje ste odabrali. Primićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikaz, a broj porudžbine (PO) će biti uključen u fakturu, ako ste ga uneli prilikom kupovine pretplate.
PrikažiSakrij
Koja je razlika između mesečnog plaćanja, godišnjeg plaćanja i plaćanja godišnje obaveze?

Da bismo klijentima obezbedili najveću fleksibilnost, dostupne su različite opcije plaćanja.


Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi dostupni su za plaćanje mesečne obaveze ili plaćanje godišnje obaveze.

 • Plaćanje mesečne obaveze: Plaćate od meseca do meseca i možete da otkažete u svakom trenutku.
 • Plaćanje godišnje obaveze:  Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca čitave godine kada se prijavljujete. Postoji popust za korišćenje ove opcije plaćanja.
Office 365 Enterprise planovi (uključujući samostalne Enterprise planove kao što je to Exchange Online) i Office 365 ProPlus dostupni su za plaćanje godišnje obaveze.
 • Plaćanje godišnje obaveze: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca čitave godine kada se prijavljujete.
PrikažiSakrij
Da li nudite popuste na količinu za preduzeća?
Da, popusti su dostupni za Office 365 korisnike ugovora za preduzeća (obično 250+ licenci) koji žele da izvrše kupovinu putem količinskog licenciranja. Microsoft stručnjak vam može pomoći da istražite opcije kupovine za velika preduzeća i da utvrdite šta je najbolje za vas. Saznajte više o količinskom licenciranju. Pronađite Microsoft stručnjaka.
PrikažiSakrij
Mogu li da se prebacim na druge Office 365 planove?

Da. Ako je potrebno da izvršite nadogradnju, nalog možete da prebacite na drugačiji plan. Na primer, možete da izvršite nadogradnju sa Office 365 Business plana na Office 365 Enterprise plan.


U većini slučajeva, možete da koristite čarobnjak za prebacivanje između planova u centru administracije da biste nadogradili plan. Ako pretplata ima više od 300 korisnika ili ako ste koristili prepaid karticu za kupovinu plana, čarobnjak za prebacivanje između planova nije dostupan. Planovi koji ne ispunjavaju uslove za čarobnjak za prebacivanje između planova mogu da se prebace ručno. Saznajte više o nadogradnji Office 365 planova.


NAPOMENA: Kada nadograđujete nalog, ime domena se prenosi na vaš novi nalog, bez obzira na to da li prenosite sopstveno ime domena u Office 365 nalog ili podešavate ime domena pomoću usluge Office 365.

PrikažiSakrij
Mogu li da mešam i uklapam različite Office 365 planove?
Da, možete da mešate i uklapate Office 365 planove. Imajte na umu da postoje neka ograničenja licence na nivou plana. Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi imaju ograničenje od 300 korisnika, dok su Enterprise planovi za neograničen broj korisnika. Na primer, možete da kupite 300 mesta Business Premium, 300 mesta Business Essentials i 500 mesta Enterprise E3 na jednom zakupcu.
PrikažiSakrij
Mogu li da otkažem pretplatu u bilo kom trenutku?
Možete da otkažete pretplatu u bilo kom trenutku. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koji imate, može postojati kazna za otkazivanje pre završetka ugovora. Za pretplate sa plaćanjem mesečne obaveze ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo kom trenutku. Za pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju od meseca do meseca mogu da važe neke kazne ako se otkažu rano. Pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju unapred ne dobijaju refundaciju ako se otkažu pre isteka čitavog perioda trajanja ugovora. Pročitajte ceo Microsoft ugovor o pretplati na mreži.
PrikažiSakrij
Šta se dešava sa mojim podacima ako otkažem pretplatu?
Vaši podaci su vaši. Ako odlučite da otkažete pretplatu na Office 365, možete preuzeti podatke – na primer, vaša e-poštu i dokumente na lokacijama tima – i sačuvati ih na drugoj lokaciji. Trebalo bi da sačuvate podatke pre nego što otkažete. Nakon što otkažete pretplatu, podaci povezani sa Office 365 nalogom biće dostupni administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću tokom 90 dana.
PrikažiSakrij
Kako da promenim lozinku?
Idite ovde da biste promenili lozinku.
PrikažiSakrij
Biće mi potrebna dodatna pomoć za podešavanje usluge Office 365. Ko može da mi pomogne?
Microsoft stručnjaci su obučena IT i programerska preduzeća koja mogu pomoći da se prebacite na Office 365 ili razvijete prilagođena rešenja za svoje poslovanje. Spisak svih Microsoft stručnjaka možete da pronađete na lokaciji Microsoft Pinpoint.
PrikažiSakrij
Šta se desilo sa Office 365 Small Business planom?
Office 365 Small Business je preimenovan u Office 365 Business Essentials. Office 365 Business Essentials obuhvata sve funkcije plana Office 365 Small Business, kao i dodatke i poboljšanja. Na primer, Active Directory je dodat u Office 365 Business Essentials, a maksimalni broj korisnika je povećan sa 25 na 300.
PrikažiSakrij
Šta se desilo sa planom Office 365 Small Business Premium? Šta se desilo sa planom Office 365 Midsize Business?
Planovi Office 365 Small Business Premium i Office 365 Midsize Business zamenjeni su novim planom koji se zove „Office 365 Business Premium“. Office 365 Business Premium kombinuje najbolje funkcije i usluge u jednom planu, sa najviše 300 korisnika.

Najčešća pitanja za Office 365 Nonprofit

Najčešća pitanja za Office 365 Nonprofit

PrikažiSakrij
Informacije, ponude i uputstva za upisivanje
PrikažiSakrij
Šta je to Office 365 Nonprofit?
Osmišljena tako da pomogne neprofitnim i nevladinim organizacijama da čine više dobrih dela, ova globalna ponuda pruža kvalifikovanim klijentima pristup usluzi Office 365, alatkama najvišeg standarda za produktivnost i saradnju korporacije Microsoft koje su zasnovane na oblaku. Neprofitne organizacije mogu da dobiju više informacija, provere da li ispunjavaju uslove i prijave se za donaciju tako što će posetiti veb lokaciju www.microsoft.com/office365nonprofits (na engleskom).
PrikažiSakrij
Gde je dostupan Office 365 Nonprofit?
Office 365 Nonprofit je dostupan u više od 90 zemalja. Da biste videli čitavu listu plasiranih zemalja do danas, posetite lokaciju http://www.microsoft.com/office365nonprofits#countries (na engleskom jeziku).
PrikažiSakrij
Da li je usluga Yammer uključena u Office 365 Nonprofit plan?
Usluga Yammer je uključena u obe ponude, Nonprofit E1 i E3, kao i u ponude Nonprofit Business Essentials i Business Premium. Sve funkcije i softverske usluge uključene u ponude Enterprise i Business dostupne su i u Nonprofit ponudama, izuzimajući prava dvostrukog pristupa.
PrikažiSakrij
Kako mogu da dobijem ponudu za Office 365 Nonprofit?
Pratite ove korake:
 • 1. Idite na stranicu Office 365 Nonprofit planovi i cene.
 • 2. Kliknite na zeleno dugme Office 365 Nonprofit E3 BESPLATNA probna verzija ili Office 365 Nonprofit Business Premium BESPLATNA probna verzija.
 • 3. Podesite nalog i potvrdite da ste povezani sa neprofitnom organizacijom.
 • 4. Upisivanjem za probnu verziju prikupljaju se informacije potrebne za pokretanje procedure o proveri valjanosti organizacije, tj. ispunjava li uslove kao neprofitna organizacija. Pogledajte odeljak „Ispunjavanje uslova i provera valjanosti“ u najčešćim pitanjima za Office 365 Nonprofit.
 • 5. Tokom probne verzije, idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste dodelili maksimalno 25 korisnika.
 • 6. Primićete e-poruku koja potvrđuje ili opovrgava ispunjenost uslova za neprofitnu organizaciju. Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana, a od usluge Office 365 niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti, obratite se korisničkoj podršci.
 • 7. Ako se potvrdi da ispunjavate uslove, Office 365 Nonprofit ponude postaće dostupne na Office 365 portalu za administraciju.
 • 8. Izaberite karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste probne korisnike ponovo dodelili Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude. Nonprofit ponudama možete dodeliti i dodatne korisnike.
PrikažiSakrij
Treba li da se upišem za probnu verziju plana Enterprise E3 ili Business Premium?
Ponude Office 365 Nonprofit Business Essentials i Office 365 Nonprofit Business Premium osmišljene su da ponude veću vrednost organizacijama do 300 korisnika tako što omogućavaju jednostavniju administraciju i korišćenje proizvoda. Ako organizacija ima 300 ili manje korisnika i ne zahteva naprednu funkcionalnost Enterprise ponuda, upišite se za probnu verziju ponude Office 365 Nonprofit Business Premium. Kasnije, s povećanjem potreba, možete preći na Enterprise ponude.
Ponude Office 365 Nonprofit E1 i Office 365 Nonprofit E3 su dostupne za neograničen broj korisnika i uključuju dodatne pogodnosti specifične za srednje ili velike organizacije, kao što su Active Directory integracija i usaglašenost. Upišite se za probnu verziju ponude Office 365 Nonprofit E3 ako organizacija ima više od 300 korisnika ili zahteva ovu naprednu funkcionalnost. Ne možete preći sa Enterprise ponuda na Business ponude.
PrikažiSakrij
Šta ako želim ponudu Nonprofit E1 ili Nonprofit Business Essentials? Treba li i dalje da pokrećem probnu verziju za Nonprofit E3 ili Nonprofit Business Premium ponudu?
Da, klijenti zainteresovani za bilo koju od dostupnih ponuda za neprofitne organizacije moraju se upisati za probnu verziju ponude Nonprofit E3 ili Nonprofit Business Premium na stranici Office 365 Nonprofit planovi i cene da bi započeli proceduru za proveru valjanosti. Kad se valjanost potvrdi, klijent ima mogućnost da, ako to želi, pređe sa probne verzije ponude Nonprofit E3 na ponudu Nonprofit E1 ili sa probne verzije ponude Nonprofit Business Premium na ponudu Nonprofit Business Essentials.
PrikažiSakrij
Šta se dešava kada besplatna probna verzija istekne? Da li mi se mesta automatski naplaćuju?
Probna ponuda vam se neće automatski naplatiti kad istekne besplatna probna verzija. Ako ništa ne uradite kad istekne probni period, jednostavno ćete izgubiti pristup usluzi Office 365, sa dodatnih 30 dana da preduzmete nešto pre brisanja informacija o nalogu. Klijenti koji ne prime odluku o proveri valjanosti do isteka probne verzije mogu da pozovu korisničku podršku kako bi produžili probnu verziju. Kada se potvrdi da je organizacija kvalifikovana neprofitna organizacija, imaćete opciju da ponovo dodelite korisnike Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude.
PrikažiSakrij
Kako mogu da dobijem Office 365 ponude koje nisu uključene u Office 365 Nonprofit ponude?
Neke Office 365 ponude nisu uključene u program Office 365 Nonprofit. Kada organizacija ima zakupca iz neprofitne organizacije, nije moguće dobiti te ponude. Međutim, u slučaju samostalnih ponuda, te funkcije ili radna opterećenja obično su uključena u jednu od ponuda programa Office 365 Nonprofit, kao što je to donirana Office 365 Nonprofit E1 ponuda ili Office 365 Nonprofit E3 ponuda sa popustom. Možda proširimo Office 365 Nonprofit ponudu u budućnosti, ali trenutno nemamo planove za to.
PrikažiSakrij
Ako su mi odobrene Office 365 Nonprofit ponude, mogu li i dalje da kupim komercijalne ponude?
Ne. Klijent koji je ispunio uslove za Office 365 Nonprofit ponude ubuduće može da kupi samo Office 365 Nonprofit ponude.
PrikažiSakrij
Gde da potražim podršku?
Korisnici ponuda za neprofitne organizacije treba da koriste standardni kanal podrške za Office 365. Detalji opcija podrške za Office 365 dostupni su ovde.
PrikažiSakrij
Ispunjavanje uslova i provera valjanosti
PrikažiSakrij
Koji tipovi neprofitnih i nevladinih organizacija ispunjavaju uslove za donaciju?
Organizacije koje ispunjavaju uslove: neprofitne i nevladine organizacije moraju biti priznate kao dobrotvorne organizacije u svojim zemljama kako bi ispunjavale uslove za Microsoft programe za neprofitne organizacije. Da bi ispunjavale uslove, organizacije moraju da deluju na neprofitnoj osnovi i imaju misiju da doprinose lokalnoj zajednici, što može da uključuje, ali se ne ograničava na sledeće:
 • Pomoć siromašnima.
 • Unapređene obrazovanja.
 • Poboljšanje socijalne pomoći.
 • Očuvanje kulture.
 • Očuvanje ili obnova životne sredine.
 • Promocija ljudskih prava.
 • Razvoj civilnog društva.
Detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti i veza za kriterijume prihvatljivosti specifične za određenu zemlju potražite na stranici Prihvatljivost korporativnog građanstva (na engleskom).
PrikažiSakrij
Kako organizacija može da potvrdi da je kvalifikovana za prijem programa Office 365 Nonprofit?
Da bi se proverilo da li ste neprofitna organizacija koja ispunjava uslove, morate da se upišete za ponudu probne verzije za Nonprofit E3 ili Nonprofit Business Premium i da pružite osnovne informacije o organizaciji kako biste pokrenuli proces provere valjanosti. Upisivanje za probnu verziju vas ne obavezuje da kupite plaćenu ponudu. Prihvatljive organizacije moraju da imaju prepoznati dobrotvorni status, kako je to definisano u njihovim zemljama, da bi bile prihvatljive. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici. Ako organizacija nije kvalifikovana za Office 365 kao donaciju, možda je kvalifikovana za druge usluge u zavisnosti od pravnog statusa i misije. Detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti potražite na stranici „Prihvatljivost korporativnog građanstva (na engleskom jeziku)“.
PrikažiSakrij
Koliko traje da saznam je li odobren moj zahtev za donaciju ponude Office 365 Nonprofit?
Microsoft radi sa partnerom za donaciju softvera TechSoup Global kako bi utvrdio da li se neprofitna organizacija uklapa u opšte zahteve. U mnogim slučajevima, vreme odgovora je trenutno kad se neprofitna organizacija prijavi za donaciju. U drugim slučajevima, kad status neprofitne organizacije treba da se potvrdi, to ne bi trebalo da traje duže od tri do sedam dana, pod uslovom da neprofitna organizacija brzo odgovara na zahteve za informacijama, ali može da traje i do 20 dana. U potrebnu dokumentaciju može da spada i certifikat ili registracija koju pruža telo nadležno za neprofitnu organizaciju. Na primer, u SAD zahtevamo kopiju IRS 501(c)(3) dokumenta o određivanju.
Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana a od usluge Office 365 niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti, obratite se korisničkoj podršci.
PrikažiSakrij
Koliko dugo važi provera valjanosti?
Organizacije se ponovo procenjuju za neprofitnu prihvatljivost svake dve godine. U sledećim mesecima definisaćemo kako se ovaj proces primenjuje i pojednostavljuje.
PrikažiSakrij
Koje osobe povezane sa neprofitnom organizacijom mogu da dobiju Office 365 Nonprofit korisničke licence?
Ponuda Office 365 Nonprofit je namenjena prvenstveno zaposlenima u neprofitnoj organizaciji koja ispunjava uslove. Članovi ili korisnici neprofitne organizacije NE ispunjavaju uslove za licenciranje usluge Office 365 Nonprofit. Neprofitne organizacije mogu da licenciraju volontere koji imaju značajne povereničke ili upravljačke odgovornosti u organizaciji, kao što su to članovi upravnog odbora. Volonter neprofitne organizacije koja ispunjava uslove može da primi licencu za Office 365 SAMO ako zadovoljava SVA TRI sledeća testa:
 • Volonter je odgovoran za određene aktivnosti i rezultate u okviru neprofitne organizacije koji su definisani pisanim opisom pozicije volontera.
 • Uloga volontera kod neprofitne organizacije je godišnja tekuća uloga ili je sezonska povremena uloga koja se ponavlja svake godine.
 • Volonter neće koristiti Office 365 za lične upotrebe koje donose dobit osobi koja volontira.
PrikažiSakrij
Postojeći klijenti
PrikažiSakrij
Kako postojeći komercijalni Office 365 klijent može da se prijavi za neku od novih ponuda za neprofitne organizacije?
Komercijalni klijenti koji žele da se prebace na ponudu za neprofitne organizacije treba da razgovaraju sa korisničkom podrškom kako bi razumeli opcije koje su im dostupne i obezbedili prelaz bez problema. Korisnici koji imaju komercijalne licence koji se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni ubuduće mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije. Postojeći klijenti ovde mogu da pronađu kontakt informacije podrške.
PrikažiSakrij
Šta ako sam se upisao u okviru Pilot programa koji je bio pre plasiranja 10, 2013. septembra?
Klijenti koji su se upisali u okviru Office 365 Nonprofit Pilot programa ne moraju ništa da preduzimaju, pod pretpostavkom da su pretplatu aktivirali pre datuma plasiranja, 10. septembra 2013. Ako su klijentu Office 365 Nonprofit ponude odobrene tokom Pilot perioda, ali on još nije aktivirao pretplatu, klijent mora da se upiše za novu Office 365 Nonprofit E3 probnu verziju na lokaciji Office.com kako bi ponovo pokrenuo proces provere valjanosti. Naša provera valjanosti kojom upravlja prodavac dobila je listu klijenata koji spadaju u ovu kategoriju kako bi se ubrzala provera valjanosti.
PrikažiSakrij
Mogu li postojeći klijenti da kombinuju plaćene komercijalne pretplate sa pretplatom za neprofitne organizacije?
Korisnici koji imaju komercijalne licence koje se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni ubuduće mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije.
PrikažiSakrij
Kako verska organizacija koja se upisala za Office 365 Nonprofit E3 u okviru Pilot programa može da pređe na ponudu Office 365 Nonprofit E1?
Trebalo bi da klijenti u ovoj kategoriji sada imaju Office 365 Nonprofit E1 ponudu vidljivu na svojim Office 365 administratorskim portalima, sa mogućnošću da prenesu korisnike u ponudu pomoću kartice „Upravljanje licencom“. Verske organizacije koje su plaćale Office 365 Nonprofit E3 pretplatu možda ispunjavaju uslove za kredit za neiskorišćeni deo pretplate, prema Microsoft smernicama za kredit.
iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.

{ "pmgControls":

[{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper|.accordionBtn|.accordionContent|.showIcon|.hideIcon|.showHideAll"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper1|.accordionBtn1|.accordionContent1|.showIcon1|.hideIcon1|.showHideAll1"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper2|.accordionBtn2|.accordionContent2|.showIcon2|.hideIcon2|.showHideAll2"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper3|.accordionBtn3|.accordionContent3|.showIcon3|.hideIcon3|.showHideAll3"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper4|.accordionBtn4|.accordionContent4|.showIcon4|.hideIcon4|.showHideAll4"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper5|.accordionBtn5|.accordionContent5|.showIcon5|.hideIcon5|.showHideAll5"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper6|.accordionBtn6|.accordionContent6|.showIcon6|.hideIcon6|.showHideAll6"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper7|.accordionBtn7|.accordionContent7|.showIcon7|.hideIcon7|.showHideAll7"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper8|.accordionBtn8|.accordionContent8|.showIcon8|.hideIcon8|.showHideAll8"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper9|.accordionBtn9|.accordionContent9|.showIcon9|.hideIcon9|.showHideAll9"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#509649bf-0eb9-4c4d-9eb4-a90a5b062cc9|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#573f2bf7-4a2e-b518-9aaf-6557190b683e|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#95c776a9-10fe-5ea7-0ba9-a5af9cb91bfd|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#11be6d24-5b67-ed2a-d8ab-5fdcb5f07a43|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#24569d24-fe7f-bb12-3d4b-b0dd035c9c22|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#a16175fc-11f6-e4cc-0c3e-92f7d2dc6fc0|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#8536e41c-cd38-8be2-b6fb-feb4fad04f82|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#26fff723-57b2-044f-3dbb-5a1e95fc01c1|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#daf10633-6786-b87a-e809-b76de0273bdf|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#fe49d6c2-5232-8aa1-0722-44bb86d1d0bc|pmg-float-right|680"}]}