Najčešća pitanja o usluzi Office 365 za preduzeća

Najčešća pitanja

Prikaži sve

Office 365. „Office 365“ se odnosi na planove pretplate koji obuhvataju pristup Office aplikacijama i druge usluge za produktivnost koje su omogućene preko interneta (usluge u oblaku). Office 365 obuhvata planove za korišćenje kod kuće i za preduzeća. Saznajte više o usluzi Office 365 za korišćenje kod kuće. Office 365 planovi za preduzeća obuhvataju usluge kao što su veb konferencije pomoću programa Skype za posao i Exchange Online hostovana e-pošta za preduzeća, kao i dodatni prostor za skladištenje na mreži uz OneDrive for Business.

Mnogi Office 365 planovi za preduzeća uključuju i verziju za računare najnovijih Office aplikacija koje korisnici mogu da instaliraju na više računara i uređaja. Kompletn, instalirane aplikacije uključuju: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. (Publisher i Access su dostupni samo na PC računarima.) Možete da ih instalirate na više uređaja, uključujući PC računare, Mac računare, Android tablet računare, Android telefone, iPad i iPhone uređaje. Kad vam je aktivna Office 365 pretplata koja uključuje verziju sistema Office za računare, uvek imate najažurniju verziju aplikacija.

Office 365 planovi koji su samo na mreži sjajan su izbor za izvesne poslovne potrebe i dizajnirani su za rad sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2013 i Office 2011 za Mac. Prethodne verzije sistema Office, kao što su Office 2010 i Office 2007, mogu da funkcionišu sa uslugom Office 365 sa umanjenom funkcionalnošću. Pronađite više detalja o tome koje verzije sistema Office su podržane. NAPOMENA: Ova kompatibilnost sa sistemom Office ne odnosi se na Exchange Online Kiosk niti Office 365 Enterprise K1 planove.

Svi Office 365 planovi se plaćaju na osnovu pretplate, mesečne ili godišnje.

Microsoft Office. „Microsoft Office“ je ime koje još uvek koristimo za naš poznati softver za produktivnost. Office paketi su dostupni kao jednokratna kupovina i uključuju aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint, koje se mogu instalirati samo na jedan PC ili Mac računar. Aplikacije se ne ažuriraju automatski. Da biste dobili najnoviju verziju, možete ponovo da kupite proizvod kad nova verzija postane dostupna. Najnovije verzije trenutno dostupne za jednokratnu kupovinu su Office 2016 za Windows i Office 2016 za Mac. Ti paketi ne dolaze ni sa jednom uslugom zasnovanom na oblaku i uključenom u Office 365.

Office 365 je dizajniran za rad sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2013 i Office 2011 for Mac. Starije verzije sistema Office, kao što su Office 2010 i Office 2007, možda će raditi sa uslugom Office 365 uz smanjenu funkcionalnost. Dobijte više detalja o tome koje verzije sistema Office su podržane. Ako imat Office 2003 ili stariju verziju, moraćete da izvršite ažuriranje na noviju verziju sistema Office da biste koristili Office 365; ili se možete pretplatiti na neki od mnogih Office 365 planova koji obuhvata najnoviju verziju sistema Office. Pored najnovije verzije sistema Office kao dela pretplate, dobićete i automatske ispravke, pa će Office uvek biti ažuran. Poređenje planova.

Pristup internetu je neophodan za instalaciju i aktivaciju svih Office 365 planova, kao i za upravljanje nalogom pretplate. Veza sa internetom je takođe neophodna za pristup Office 365 uslugama u oblaku namenjenim za poboljšanje produktivnosti, uključujući e-poštu, konferencije, upravljanje IT infrastrukturom i druge usluge.

Mnogi Office 365 planovi takođe obuhvataju verziju sistema Office za računare, na primer Office 365 Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti posedovanja verzije Office aplikacija za računare jeste to što možete da radite van mreže i budete sigurni da će se sav vaš rad automatski sinhronizovati kada se sledeći put povežete sa internetom, tako da nikada nećete morati da brinete o ažuriranosti dokumenata. Vaša verzija sistema Office za računare takođe se automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete sa internetom, tako da uvek imate najnovije alatke za rad. Uporedite Office 365 planove.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan organizacije. Kada koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (nelokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Office 365 skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite su deo oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta sa PC računara, tablet računara, pametnog telefona ili drugog uređaja sa internet vezom jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Office 365 može da se prilagodi u velikoj meri i da podržava sve od poslovanja koje vodi jedna osoba do preduzeća sa desetinama hiljada korisnika:

 • Office 365 Business planovi su najbolji za preduzeća sa od 1 do 300 korisnika.
 • Office 365 Enterprise planovi odgovaraju organizacijama čija veličina se kreće od jednog zaposlenog do više od 50.000 korisnika.
Ovde možete da uporedite sve opcije.
Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje. Saznajte šta je dostupno u vašoj zemlji.

Office obezbeđuje sledeće aplikacije:
 • Office za Android™: Prikazujte, pravite i uređujte dokumente pomoću aplikacija Word, Excel i PowerPoint omogućenih za dodir. Možete računati na to da će Office za Android sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument izgleda odlično kada se vratite na računar ili Mac računar. U aplikaciji Word dodajte komentare ili pratite promene dok radite zajedno sa drugima. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i lako dodajte formule ili grafikone. Unosite promene u PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.
  Pomoću sistema Office za Android možete besplatno da prikazujete dokumente. Uređivanje i pravljenje dokumenata zahteva Office 365 pretplatu koja ispunjava uslove: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus i Office 365 ProPlus.
 • Office za iPad®: Prikazujte, pravite i uređujte dokumente u okviru aplikacija Word, Excel i PowerPoint koje su prilagođene za kontrolu dodirom. Možete da se oslonite na Office za iPad kada treba da sačuvate nepromenjen sadržaj i oblikovanje kako bi dokument izgledao sjajno kada ponovo sednete za PC ili Mac računar. U aplikaciji Word možete da unosite komentare i pratite promene dok radite u isto vreme kad i drugi. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i sa lakoćom dodajte formule i grafikone. Unesite promene u PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.
  Pomoću sistema Office za iPad možete besplatno da prikazujete dokumente. Uređivanje i pravljenje dokumenata zahteva Office 365 pretplatu koja ispunjava uslove: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus i Office 365 ProPlus.
 • Office Mobile: Aplikacija Office Mobile je unapred instalirana u operativnom sistemu Windows Phone 8 i dostupna je na izabranim modelima iPhone®i Android telefona. Office Mobile nudi sjajne mogućnosti za prikazivanje i uređivanje Office sadržaja u pokretu. Možete da se oslonite na Office Mobile kada treba da sačuvate nepromenjen sadržaj i oblikovanje kako bi dokument izgledao sjajno kada ponovo sednete za PC ili Mac računar. Office Mobile za iPhone i Android telefone može da se koristi besplatno u nekomercijalne svrhe – treba samo da preuzmete aplikaciju iz prodavnice na svom telefonu.
  Da biste uređivali ili pravili dokumente ili pristupili dokumentima uskladištenim lokalno u sistemima SharePoint i OneDrive for Business, morate imati kvalifikovani Office 365 plan: Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3, E4 i E5, Office 365 Enterprise E1 i E3 (cene za državne institucije), Office 365 Education Plus, Office 365 ProPlus i Office 365 University.
 • Outlook Mobile: Windows Phone 8 obuhvata unapred instaliranu verziju programa Outlook koju možete da koristite da biste pristupili lokaciji Outlook.com, usluzi Office 365 ili Exchange e-pošti.
 • OneNote: OneNote aplikaciju za mobilne uređaje možete koristiti za pristup beleškama dok ste u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
 • OWA: Ako imate Office 365 pretplatu koja uključuje Exchange Online, možete da koristite OWA aplikaciju za sortiranje i skeniranje e-pošte i odgovaranje na e-poruke, kao i za kontrolisanje rasporeda. Ova aplikacija je dostupna na iPhone i iPad uređajima.
 • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi Skype za posao ili najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite Lync aplikaciju ili mobilnu aplikaciju Skype za posao da biste ostali povezani dok ste na mobilnom uređaju. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
 • SharePoint Newsfeed: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju sistema SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint Newsfeed da biste feedu za vesti pristupili sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima.

Office 365 je dostupan u mnogo zemalja ili regiona i na mnogo jezika. Ako se ime vaše zemlje ili regiona ne pojavljuje na listi, znači da trenutno nismo pokrenuli verziju usluge Office 365 za vaše tržište. Nastavljamo da objavljujemo Office 365 na novim tržištima i javno ćemo objaviti kada pokrenemo Office 365 na nekom novom tržištu.

Prvi koraci

Prikaži sve

Nije potrebno ništa da instalirate da biste koristili Office 365.

Da bi vam pomogao da lako povežete verziju za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2013, Office 2010 ili Office 2007 sa uslugom Office 365, Microsoft pruža Office 365 korisnicima deo softvera koji se može instalirati – pod imenom „Office instalacija za računare“ – i to besplatno.

Office instalacija za računare pruža mnoge pogodnosti, uključujući:

 • Automatsko otkrivanje neophodnih ispravki.
 • Instaliranje ispravki i komponenti po odobrenju ili u pozadini sa komandne linije.
 • Automatsko konfigurisanje programa Outlook i Microsoft Skype za posao za korišćenje uz Microsoft Office 365.
 • Deinstaliranje sa klijentskog računara nakon pokretanja.

Office instalaciju za računare možete pronaći i instalirati u Office 365 centru administracije.

Ako vaš plan uključuje pretplatu na Office, moći ćete i da ga instalirate direktno iz Office 365 centra administracije.

Ime domena koji posedujete možete dodati u Office 365 da biste napravili e-adrese zasnovane na domenu. Pronađite registar domena ili dobavljača usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenom u Office 365 pretplatama.

Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje napravite tokom besplatne probne verzije, informacije i konfiguracija za naloge ovih korisnika će ostati iste. Kada besplatna probna verzija istekne, nećete moći da nastavite sa besplatnim korišćenjem usluge Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što se obrišu informacije naloga. Kada se informacije probnog naloga obrišu, ne mogu se preuzeti.

Office 365 instalacioni program pruža detaljna uputstva. U samo nekoliko brzih koraka možete da se upišete za Office 365, podesite ime domena organizacije i dodate korisničke naloge, instalirate Office i premestite postojeću e-poštu u Office 365.

Podrška i cene

Prikaži sve
Možete da plaćate pomoću svih poznatijih kreditnih kartica, a iznos pretplate će se prikazati na izvodu kreditne kartice. Za Office 365 Enterprise, Office 365 Business i samostalne planove imate opciju da dobijete fakturu i plaćate mesečno ili godišnje u zavisnosti od usluga koje ste odabrali. Primićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikaz, a broj porudžbine (PO) biće uključen u fakturu, ako ste ga uneli prilikom kupovine pretplate.
Da bismo klijentima obezbedili najveću fleksibilnost, dostupne su različite opcije plaćanja.

Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi dostupni su za plaćanje mesečne obaveze ili plaćanje godišnje obaveze.

 • Plaćanje mesečne obaveze: Plaćate od meseca do meseca i možete da otkažete u svakom trenutku.
 • Plaćanje godišnje obaveze: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali možete odabrati da plaćate od meseca do meseca ili da platite za čitavu godinu u trenutku kada se prijavljujete. Postoji popust za korišćenje ove opcije plaćanja.

Office 365 Enterprise planovi (uključujući samostalne Enterprise planove kao što je Exchange Online) i Office 365 ProPlus dostupni su za plaćanje godišnje obaveze.

 • Plaćanje godišnje obaveze: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali prilikom upisa možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca ili za čitavu godinu.

Da, popusti su dostupni za Office 365 korisnike ugovora za preduzeća (obično više od 250 licenci) koji žele da obave kupovinu putem količinskog licenciranja. Microsoft stručnjak vam može pomoći da istražite opcije kupovine za velika preduzeća i da utvrdite šta je najbolje za vas. Saznajte više o količinskom licenciranju. Pronađite Microsoft stručnjaka.

Možete. Ako je potrebno da izvršite nadogradnju, nalog možete da prebacite na drugačiji plan. Na primer, možete da nadogradite Office 365 Business plan na Office 365 Enterprise plan.

U većini slučajeva možete da koristite čarobnjak za prebacivanje između planova u centru administracije da biste nadogradili plan. Ako pretplata ima više od 300 korisnika ili ako ste koristili prepaid karticu za kupovinu plana, čarobnjak za prebacivanje između planova nije dostupan. Planovi koji ne ispunjavaju uslove za čarobnjak za prebacivanje između planova mogu da se nadograde ručno. Saznajte više o nadogradnji Office 365 planova.

NAPOMENA: Kada nadograđujete nalog, ime domena se prenosi na vaš novi nalog, bilo da prenosite sopstveno ime domena u Office 365 nalog ili podešavate ime domena pomoću usluge Office 365.

Da, možete da mešate i uklapate Office 365 planove. Imajte na umu da postoje neka ograničenja licence na nivou plana. Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi ograničeni su na po 300 korisnika, dok su Enterprise planovi za neograničen broj korisnika. Na primer, možete da kupite 300 mesta Business Premium, 300 mesta Business Essentials i 500 mesta Enterprise E3 na jednom zakupcu.

Možete da otkažete pretplatu u bilo kom trenutku. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koji imate, može postojati kazna za otkazivanje pre završetka ugovora. Za pretplate sa plaćanjem mesečne obaveze ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo kom trenutku. Za pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju od meseca do meseca mogu da važe neke kazne ako se otkažu rano. Pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju unapred ne dobijaju refundaciju ako se otkažu pre isteka čitavog perioda trajanja ugovora. Pročitajte ceo Ugovor o pretplati na usluge Microsoft Online.

Vaši podaci su vaši. Ako odlučite da otkažete pretplatu na Office 365, možete preuzeti podatke – na primer, svoju e-poštu i dokumente na lokacijama tima – i sačuvati ih na drugoj lokaciji. Trebalo bi da sačuvate podatke pre nego što otkažete. Kad otkažete pretplatu, podaci povezani sa Office 365 nalogom biće dostupni administratoru ili administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću tokom 90 dana.

Idite ovde da biste promenili lozinku.

Microsoft stručnjaci su obučene IT i razvojne kompanije koje mogu da vam pomognu da pređete na Office 365 ili da razvijete prilagođena rešenja za svoje preduzeće. Spisak svih naših Microsoft stručnjaka možete da pronađete na lokaciji Microsoft Pinpoint.

Office 365 Small Business je preimenovan u Office 365 Business Essentials. Office 365 Business Essentials obuhvata sve funkcije plana Office 365 Small Business, kao i dodatke i poboljšanja. Na primer, Active Directory je dodat u Office 365 Business Essentials, a maksimalan broj korisnika je povećan sa 25 na 300.

Planovi Office 365 Small Business Premium i Office 365 Midsize Business zamenjeni su novim planom koji se zove „Office 365 Business Premium“. Office 365 Business Premium kombinuje najbolje funkcije i usluge u jednom planu, sa najviše 300 korisnika.

Najčešća pitanja za Office 365 Nonprofit

Informacije, ponude i uputstva za upisivanje

Prikaži sve
Osmišljena tako da pomogne neprofitnim i nevladinim organizacijama da čine više dobrih dela, ova globalna ponuda pruža kvalifikovanim klijentima pristup usluzi Office 365, alatkama najvišeg standarda za produktivnost i saradnju korporacije Microsoft koje su zasnovane na oblaku. Neprofitne organizacije mogu da dobiju više informacija, provere da li ispunjavaju uslove i prijave se za donaciju tako što će posetiti veb lokaciju http://www.microsoft.com/office365nonprofits (na engleskom jeziku).
Office 365 Nonprofit je dostupan u više od 90 zemalja. Da biste videli kompletnu listu plasiranih zemalja do danas, posetite lokaciju http://www.microsoft.com/office365nonprofits#countries (na engleskom jeziku).

Usluga Yammer je uključena u obe ponude, Nonprofit E1 i E3, kao i u ponude Nonprofit Business Essentials i Business Premium. Sve funkcije i softverske usluge uključene u ponude Enterprise i Business dostupne su i u Nonprofit ponudama, izuzimajući prava dvostrukog pristupa.

Sledite ove korake:
 1. Idite na stranicu Office 365 Nonprofit planovi i cene.
 2. Kliknite na zeleno dugme Office 365 Nonprofit E3 BESPLATNA probna verzija ili Office 365 Nonprofit Business Premium BESPLATNA probna verzija.
 3. Podesite nalog i potvrdite da ste povezani sa neprofitnom organizacijom.
 4. Upisivanjem za probnu verziju prikupljaju se informacije potrebne za pokretanje procedure o proveri valjanosti organizacije, tj. ispunjava li uslove kao neprofitna organizacija. Pogledajte odeljak „Ispunjavanje uslova i provera valjanosti“ u najčešćim pitanjima za Office 365 Nonprofit.
 5. Tokom probne verzije, idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste dodelili maksimalno 25 korisnika.
 6. Primićete e-poruku koja potvrđuje ili opovrgava ispunjenost uslova za neprofitnu organizaciju. Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana, a od usluge Office 365 niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti, obratite se korisničkoj podršci.
 7. Ako bude potvrđeno da ispunjavate uslove, Office 365 Nonprofit ponude postaće dostupne na Office 365 portalu za administraciju.
 8. Izaberite karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste probne korisnike ponovo dodelili Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude. Nonprofit ponudama možete dodeliti i dodatne korisnike.

Ponude Office 365 Nonprofit Business Essentials i Office 365 Nonprofit Business Premium osmišljene su da ponude veću vrednost organizacijama do 300 korisnika tako što omogućavaju jednostavniju administraciju i korišćenje proizvoda. Ako organizacija ima 300 ili manje korisnika i ne zahteva naprednu funkcionalnost Enterprise ponuda, upišite se za probnu verziju ponude Office 365 Nonprofit Business Premium. Kasnije, s povećanjem potreba, možete preći na Enterprise ponude.

Ponude Office 365 Nonprofit E1 i Office 365 Nonprofit E3 su dostupne za neograničen broj korisnika i uključuju dodatne pogodnosti specifične za srednje ili velike organizacije, kao što su Active Directory integracija i usaglašenost. Upišite se za probnu verziju ponude Office 365 Nonprofit E3 ako organizacija ima više od 300 korisnika ili zahteva ovu naprednu funkcionalnost. Ne možete preći sa Enterprise ponuda na Business ponude.

Da, klijenti zainteresovani za bilo koju od dostupnih ponuda za neprofitne organizacije moraju se upisati za probnu verziju ponude Nonprofit E3 ili Nonprofit Business Premium na stranici Office 365 Nonprofit planovi i cene da bi započeli proceduru za proveru valjanosti. Kad se valjanost potvrdi, klijent ima mogućnost da, ako to želi, pređe sa probne verzije ponude Nonprofit E3 na ponudu Nonprofit E1 ili sa probne verzije ponude Nonprofit Business Premium na ponudu Nonprofit Business Essentials.

Probna ponuda vam se neće automatski naplatiti kad istekne besplatna probna verzija. Ako ništa ne uradite kad istekne probni period, jednostavno ćete izgubiti pristup usluzi Office 365, sa dodatnih 30 dana da preduzmete nešto pre brisanja informacija o nalogu. Klijenti koji ne prime odluku o proveri valjanosti do isteka probne verzije mogu da pozovu korisničku podršku kako bi produžili probnu verziju. Kada se potvrdi da je organizacija kvalifikovana neprofitna organizacija, imaćete opciju da ponovo dodelite korisnike Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude.

Neke Office 365 ponude nisu uključene u program Office 365 Nonprofit. Kada organizacija ima zakupca iz neprofitne organizacije, nije moguće dobiti te ponude. Međutim, u slučaju samostalnih ponuda, te funkcije ili radna opterećenja obično su uključena u jednu od ponuda programa Office 365 Nonprofit, kao što je to donirana Office 365 Nonprofit E1 ponuda ili Office 365 Nonprofit E3 ponuda sa popustom. Možda proširimo Office 365 Nonprofit ponudu u budućnosti, ali trenutno nemamo planove za to.

Ne. Klijent koji je ispunio uslove za Office 365 Nonprofit ponude ubuduće može da kupi samo Office 365 Nonprofit ponude.

Korisnici ponuda za neprofitne organizacije treba da koriste standardni kanal podrške za Office 365. Detalji opcija podrške za Office 365 dostupni su ovde.

Ispunjavanje uslova i provera valjanosti

Prikaži sve
Organizacije koje ispunjavaju uslove: neprofitne i nevladine organizacije moraju biti priznate kao dobrotvorne organizacije u svojim zemljama kako bi ispunjavale uslove za Microsoft programe za neprofitne organizacije. Da bi ispunjavale uslove, organizacije moraju da deluju na neprofitnoj osnovi i imaju misiju da doprinose lokalnoj zajednici, što može da uključuje, ali se ne ograničava na sledeće:
 • Pomoć siromašnima.
 • Unapređene obrazovanja.
 • Poboljšanje socijalne pomoći.
 • Očuvanje kulture.
 • Očuvanje ili obnova životne sredine.
 • Promocija ljudskih prava.
 • Razvoj civilnog društva.
Detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti i veza za kriterijume prihvatljivosti specifične za određenu zemlju potražite na stranici Prihvatljivost korporativnog građanstva (na engleskom jeziku).
Da bi se proverilo da li ste neprofitna organizacija koja ispunjava uslove, morate da se upišete za ponudu probne verzije za Nonprofit E3 ili Nonprofit Business Premium i da pružite osnovne informacije o organizaciji kako biste pokrenuli proces provere valjanosti. Upisivanje za probnu verziju vas ne obavezuje da kupite plaćenu ponudu. Prihvatljive organizacije moraju da imaju prepoznati dobrotvorni status, kako je to definisano u njihovim zemljama, da bi bile prihvatljive. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici. Ako organizacija nije kvalifikovana za Office 365 kao donaciju, možda je kvalifikovana za druge usluge u zavisnosti od pravnog statusa i misije. Detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti potražite na stranici „Prihvatljivost korporativnog građanstva“ (na engleskom jeziku).

Microsoft radi sa partnerom za donaciju softvera TechSoup Global kako bi utvrdio da li se neprofitna organizacija uklapa u opšte zahteve. U mnogim slučajevima, vreme odgovora je trenutno kad se neprofitna organizacija prijavi za donaciju. U drugim slučajevima, kad status neprofitne organizacije treba da se potvrdi, to ne bi trebalo da traje duže od tri do sedam dana, pod uslovom da neprofitna organizacija brzo odgovara na zahteve za informacijama, ali može da traje i do 20 dana. U potrebnu dokumentaciju može da spada i certifikat ili registracija koju pruža telo nadležno za neprofitnu organizaciju. Na primer, u SAD zahtevamo kopiju IRS 501(c)(3) dokumenta o određivanju.

Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana, a od usluge Office 365 niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti, obratite se korisničkoj podršci.

Organizacije se ponovo procenjuju za neprofitnu prihvatljivost svake dve godine. U sledećim mesecima definisaćemo kako se ovaj proces primenjuje i pojednostavljuje.

Ponuda Office 365 Nonprofit je namenjena prvenstveno zaposlenima u neprofitnoj organizaciji koja ispunjava uslove. Članovi ili korisnici neprofitne organizacije NE ispunjavaju uslove za licenciranje usluge Office 365 Nonprofit. Neprofitne organizacije mogu da licenciraju volontere koji imaju značajne povereničke ili upravljačke odgovornosti u organizaciji, kao što su to članovi upravnog odbora. Volonter neprofitne organizacije koja ispunjava uslove može da primi licencu za Office 365 SAMO ako zadovoljava SVA TRI sledeća testa:

 • Volonter je odgovoran za određene aktivnosti i rezultate u okviru neprofitne organizacije koji su definisani pisanim opisom pozicije volontera.
 • Uloga volontera kod neprofitne organizacije je godišnja tekuća uloga ili je sezonska povremena uloga koja se ponavlja svake godine.
 • Volonter neće koristiti Office 365 za lične upotrebe koje donose dobit osobi koja volontira.

Postojeći klijenti

Prikaži sve
Komercijalni klijenti koji žele da se prebace na ponudu za neprofitne organizacije treba da razgovaraju sa korisničkom podrškom kako bi razumeli opcije koje su im dostupne i obezbedili prelaz bez problema. Korisnici koji imaju komercijalne licence koji se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni ubuduće mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije. Postojeći klijenti ovde mogu da pronađu kontakt informacije podrške.
Klijenti koji su se upisali u okviru Office 365 Nonprofit Pilot programa ne moraju ništa da preduzimaju, pod pretpostavkom da su pretplatu aktivirali pre datuma plasiranja, 10. septembra 2013. Ako su klijentu Office 365 Nonprofit ponude odobrene tokom Pilot perioda, ali on još nije aktivirao pretplatu, klijent mora da se upiše za novu Office 365 Nonprofit E3 probnu verziju na lokaciji Office.com kako bi ponovo pokrenuo proces provere valjanosti. Naša provera valjanosti kojom upravlja prodavac dobila je listu klijenata koji spadaju u ovu kategoriju kako bi se ubrzala provera valjanosti.
Korisnici koji imaju komercijalne licence koje se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni ubuduće mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije.
Trebalo bi da klijenti u ovoj kategoriji sada imaju Office 365 Nonprofit E1 ponudu vidljivu na svojim Office 365 administratorskim portalima, sa mogućnošću da prenesu korisnike u ponudu pomoću kartice „Upravljanje licencom“. Verske organizacije koje su plaćale Office 365 Nonprofit E3 pretplatu možda ispunjavaju uslove za kredit za neiskorišćeni deo pretplate, prema Microsoft smernicama za kredit.
iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.