• Zatvori
 • Ikona Microsoft Excel
 • Microsoft Excel
  Korporacija Microsoft
  Preuzmite aplikaciju za mobilne uređaje
 • Zatvori
 • Ikona Microsoft Excel
 • Microsoft Excel
  Korporacija Microsoft
  Preuzmite aplikaciju za mobilne uređaje
Logotip programa Excel

Excel 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365

Excel

Excel za Android tablet

Oslobodite uvide i ispričajte priču u svojim podacima. Povećajte svoju produktivnost onda kad vam je to najpotrebnije uz Excel za Android™ tablet.

Saznajte više o Office aplikacijama za Android

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Excel za iPad

Oslobodite uvide i ispričajte priču u svojim podacima. Povećajte svoju produktivnost onda kad vam je to najpotrebnije uz Excel za iPad®.

Saznajte više o Office aplikacijama za iPad

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Laptop koji prikazuje Microsoft Excel unakrsnu tabelu sa grafikonom.Laptop koji prikazuje Microsoft Excel unakrsnu tabelu sa grafikonom.

Excel aplikacija za mobilne uređaje

Prikazujte, uređujte ili pravite unakrsne tabele sa bilo kog mesta. Brzo počnite sa radom uz poznatu navigaciju i formule i zadržite isto oblikovanje na svim uređajima. Uz Excel aplikaciju za mobilne uređaje, Office ide sa vama.

Apple, Android i Windows logotipi

Unesite broj telefona ili e-adresu i poslaćemo vam vezu za preuzimanje.

Unesite e-adresu i poslaćemo vam vezu za preuzimanje.

Poruka se šalje.Hvala! Poruka se šalje, ubrzo proverite uređaj.Žao nam je, došlo je do greške prilikom slanja poruke. Pokušajte ponovo uskoro.Unesite važeći broj telefona od 10 cifara. Format: 123-123-1234E-adresa nije važeća. Unesite važeću e-adresu i pokušajte ponovo.
Na koji se način koristi broj telefona ili adresa e-pošte Opis alatke sa informacijama o tome na koji način Microsoft koristi vaš broj telefona ili adresu e-pošte

Excel 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365.

Laptop koji prikazuje preraspoređenu Excel unakrsnu tabelu sa automatski popunjenim podacima.

Svi uvidi su u podacima

Raspoređivanje podataka

Organizujte numeričke ili tekstualne podatke u unakrsnim tabelama ili radnim sveskama. Prikazivanje u kontekstu vam pomaže da donesete kvalifikovanije odluke.

Preoblikujte i prerasporedite ih

Dok gledate različite konfiguracije, Excel uči i prepoznaje vaš obrazac i automatski dovršava preostale podatke za vas. Formule i makroi nisu neophodni. Funkcija za pretraživanje „Pokaži mi...“ vodi vas do komandi funkcija koje su vam potrebne da biste dobili rezultate koje tražite.

Uradite analize

Excel će izvršiti složene analize za vas. I rezimiraće podatke pomoću pregleda opcija izvedene tabele, tako da možete da ih uporedite i izaberite onaj koji najbolje prikazuje situaciju.

Laptop koji prikazuje Excel unakrsnu tabelu sa dva grafikona koji ilustruju obrasce podataka.

Dobijte bolju sliku podataka

Protok u grafikonima i grafikama

Excel može preporučiti grafikone i grafike koje najbolje ilustruju obrasce podataka. Brzo pregledajte opcije i izaberite one koje najjasnije predstavljaju uvide.

Pronalaženje najboljeg plana radnje

Otkrijte i uporedite različite načine za vizuelno predstavljanje podataka i namera. Kada uočite onaj koji najbolje prikazuje vaše podatke, jednim klikom primenite oblikovanje, mini-grafikone, grafikone i tabele. Skup novih modernih grafikona i grafika u programu Excel 2016 pomaže vam da predstavite podatke na nove načine. Opis alatke o dostupnosti funkcije

Isticanje trendova i obrazaca

Olakšajte uočavanje trendova i obrazaca u podacima pomoću traka, boja i ikona za vizuelno isticanje važnih vrednosti. Nova funkcija predviđanja jednim klikom u programu Excel 2016 predviđa buduće trendove za grupu podataka pomoću jednog klika.

Stranica „Deljenje“ u programu Excel sa izabranom opcijom „Pozovi osobe“.

Uključivanje još jednog para očiju

Deljenje iz oblaka

Obezbedite da svi imaju najnoviju verziju tako što ćete radne sveske deliti u oblaku pomoću usluga OneDrive ili sistema SharePoint, kako bi drugi mogli da prikazuju, uređuju i sarađuju. Opis alatke sa zahtevima za korišćenje usluge OneDrive ili sistema SharePoint Ili ih jednostavno pošaljite putem e-pošte ili trenutne poruke u vidu priloga.

Saradnja u realnom vremenu

Kada unakrsnu tabelu sačuvate u usluzi OneDrive, OneDrive for Business ili u sistemu SharePoint, vi i vaš tim možete da radite zajedno u realnom vremenu pomoću usluge Excel Online. Dok vi i vaš tim uređujete i menjate dokumente, poboljšana istorija verzija u programu Excel 2016 omogućava vam da prikažete starije radne verzije ili da se vratite na njih. Opis alatke o dostupnosti funkcije

Saradnja na deljenim projektima

Office Online kombinuje najčešće korišćene Office funkcije i mogućnosti koautorstva u realnom vremenu, tako da timovi u preduzećima i školama mogu da sarađuju na deljenim dokumentima, prezentacijama i unakrsnim tabelama.

Office Online

Unapređivanje dizajna

Pokažite stil i profesionalnost pomoću predložaka i ujedno uštedite vreme. Pregledajte Excel predloške u preko 40 kategorija.

Preuzmite besplatne predloške

Povezivanje sa stručnjacima

Pogledajte novosti i saznajte klasične savete i trikove urednika koji će vam pomoći da pravite, uređujete i doterujete dokumente kao profesionalac.

Čitajte blog (samo na engleskom)

Nabavite Office aplikacija za mobilne uređaje Tooltip Icon

Microsoft Excel 2016 sa pretplatom na Office 365 jeste najnovija verzija programa Excel. Prethodne verzije su Excel 2013, Excel 2010 i Excel 2007. Excel 2016 je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 7.

Najčešća pitanja

Prikaži sve

Pretplatnici na Office 365 imaju pogodnost mesečnih ispravki Office aplikacija. Ako odaberete opciju jednokratne instalacije za aplikacije za stone računare, možete da dobijete ažuriranu verziju programa Excel kada sledeća verzija aplikacija za stone računare postane dostupna. Saznajte kako da dobijete najnovije funkcije kao pretplatnik na Office 365.

Excel 2016 i Power B I sadrže portfolio alatki jedinstven na tržištu. Zajedno, oni omogućavaju poslovnim analitičarima da lakše prikupe, oblikuju, analiziraju i vizuelno istraže podatke. Nova usluga Power B I predstavlja okruženje za saradnju i isporuku za poslovne analitičare. Ona pomaže svima u organizaciji da objedine podatke iz velikog broja izvora – Excel radnih svezaka, lokalnih poslovnih podataka, Azure usluga i drugih popularnih ponuda zasnovanih na tehnologiji oblaka kao što su Salesforce.com ili Marketo – kako bi ih prikazivali i delili pomoću kontrolnih tabli uživo i interaktivnih izveštaja. Saznajte više o tome kako Power BI i Excel funkcionišu zajedno (samo na engleskom jeziku).

Pored nekoliko klasičnih tipova grafikona koji su bili dostupni u prethodnim verzijama programa Excel, u sklopu programa Excel 2016 predstavljeno je novih šest tipova grafikona. Dodatni novi grafikoni i poboljšanja funkcije vizuelizacije biće i dalje dostupni pretplatnicima na Office 365. Saznajte više o novim tipovima grafikona dostupnim u programu Excel 2016.

Uz Office planove Excel 2016 pruža dodatne mogućnosti koje vam omogućavaju da dodatno poboljšate mogućnosti analitike i modeliranja, iskoristite pogodnosti naprednih opcija za povezivanje podataka i efikasno delite podatke u organizaciji. Potražite ispod rezime osnovnih i naprednih funkcija poslovne analitike. Napredne funkcije uključene su u sklopu pretplate na Office 365 ProPlus i drugih pretplata za velika preduzeća. Možete i da iskoristite pogodnosti naprednih funkcija uz jednokratne kupovine sistema Office, uključujući Office 2016 Professional Plus, Office 2016 Professional i samostalni Excel 2016.

Osnovne funkcije poslovne analitike
Preuzmite ove funkcije uz bilo koju pretplatu na Office 365* ili bilo koju samostalnu kupovinu sistema Office 2016.

Napredne funkcije poslovne analitike
Preuzmite ove funkcije uz Office 365 ProPlus i druge pretplate za velika preduzeća, jednokratne kupovine sistema Office 2016 Professional, Office 2016 Professional Plus i samostalnog programa Excel 2016.

 • Sve osnovne funkcije poslovne analitike
 • Preuzimanje i transformacija: Uvoz oblikovanje i objedinjavanje podataka iz poslovnih izvora, velikih podataka i izvora podataka u oblaku
 • Preuzimanje i transformacija: Pretraga kataloga poslovnih podataka i deljenje upita
 • Podrška naprednog modela podataka uz Power Pivot: Relacije i prikazi podataka, DAX izračunate kolone, KPI-ovi, hijerarhije i još mnogo toga

* Office 365 planovi koji uključuju Office aplikacije za stone računare, kao što su Word, PowerPoint i Excel

iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.