Excel

Excel 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365.

Excel

Excel za Android telefon

Otključajte uvide i ispričajte priču sadržanu u podacima. Pomoću programa Excel za Android™ telefon ostvarite produktivnost kada vam je potrebna.

Google Play

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Excel za Android tablet

Otključajte uvide i ispričajte priču sadržanu u podacima. Pomoću programa Excel za Android™ tablet ostvarite produktivnost kada vam je potrebna.

Google Play

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Excel za iPhone uređaj

Otključajte uvide i ispričajte priču sadržanu u podacima. Pomoću programa Excel za iPhone® ostvarite produktivnost kada vam je potrebna.

Preuzmite ga iz prodavnice App Store

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Excel za iPad

Otključajte uvide i ispričajte priču sadržanu u podacima. Pomoću programa Excel za iPad® ostvarite produktivnost kada vam je potrebna.

Preuzmite ga iz prodavnice App Store

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Excel u pokretu

Slika koja prikazuje Apple®, Android™ i Windows logotipe.

Office aplikacije za mobilne uređaje imaju poznati korisnički interfejs optimizovan za korišćenje na mobilnim uređajima. Pregledajte i uređujte dokumente na poslu, kod kuće ili sa bilo kog drugog mesta.

Saznajte više

Excel 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365.

Laptop koji prikazuje preraspoređenu Excel unakrsnu tabelu sa automatski popunjenim podacima.

Svi uvidi su u podacima

Raspoređivanje podataka

Organizujte numeričke ili tekstualne podatke u unakrsnim tabelama ili radnim sveskama. Prikazivanje u kontekstu vam pomaže da donesete kvalifikovanije odluke.

Preoblikujte i prerasporedite ih

Dok gledate različite konfiguracije, Excel uči i prepoznaje vaš obrazac i automatski dovršava preostale podatke za vas. Formule i makroi nisu neophodni. Funkcija za pretraživanje „Pokaži mi...“ vodi vas do komandi funkcija koje su vam potrebne da biste dobili rezultate koje tražite.

Uradite analize

Excel će izvršiti složene analize za vas. I rezimiraće podatke pomoću pregleda opcija izvedene tabele, tako da možete da ih uporedite i izaberite onaj koji najbolje prikazuje situaciju.

Laptop koji prikazuje Excel unakrsnu tabelu sa dva grafikona koji ilustruju obrasce podataka.

Dobijte bolju sliku podataka

Protok u grafikonima i grafikama

Excel može preporučiti grafikone i grafike koje najbolje ilustruju obrasce podataka. Brzo pregledajte opcije i izaberite one koje najjasnije predstavljaju uvide.

Pronalaženje najboljeg plana radnje

Otkrijte i uporedite različite načine za vizuelno predstavljanje podataka i namera. Kada vidite onaj koji najbolje prikazuje podatke, jednim klikom primenite oblikovanje, mini-grafikone, grafikone i tabele. Skup novih modernih grafikona i grafika u programu Excel 2016 vam pomaže da predstavite podatke na nove načine.

Isticanje trendova i obrazaca

Olakšajte uočavanje trendova i obrazaca u podacima pomoću traka, boja i ikona za vizuelno isticanje važnih vrednosti. Nova funkcija predviđanja jednim klikom u programu Excel 2016 predviđa buduće trendove za grupu podataka pomoću jednog klika.

Snimak ekrana stranice „Deljenje“ u programu Excel sa izabranom opcijom „Pozovi osobe“.

Dodavanje još jednog para očiju

Deljenje iz oblaka

Obezbedite da svi imaju najnoviju verziju tako što ćete radne sveske deliti u oblaku pomoću usluga OneDrive ili SharePoint, kako bi drugi mogli da prikazuju, uređuju i sarađuju. Ili ih jednostavno pošaljite putem e-pošte ili trenutne poruke u vidu priloga.

Saradnja u realnom vremenu

Kada unakrsnu tabelu sačuvate u usluzi OneDrive, OneDrive for Business ili SharePoint, vi i vaš tim možete da radite zajedno u realnom vremenu pomoću usluge Excel Online. Dok vi i vaš tim uređujete i menjate dokumente, poboljšana istorija verzija u programu Excel 2016 omogućava da prikažete starije radne verzije ili da se vratite na njih.

Saradnja na deljenim projektima

Office Online kombinuje najčešće funkcije sistema Office i mogućnosti za koautorstvo u realnom vremenu tako da timovi na poslu i u školi mogu da sarađuju na deljenim dokumentima, prezentacijama i unakrsnim tabelama.

Office Online

Unapredite dizajn

Pokažite stil i stručnost pomoću predložaka uz uštedu vremena. Pregledajte Excel predloške u preko 40 kategorija.

Preuzmite besplatne predloške

Povezivanje sa stručnjacima

Pogledajte novosti i saznajte klasične savete i trikove urednika koji će vam pomoću da pravite, uređujete i doterujete dokumente kao profesionalac.

Čitajte blog (samo na engleskom)

Microsoft Excel 2016 je najnovija verzija programa Excel. Prethodne verzije uključuju Excel 2013, Excel 2010 i Excel 2007. Excel 2016 je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 7.

Istraživanje sistema Office na različitim uređajima

Laptop računari / stoni računari / konvertibilni računari


Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje razlikuje se od zemlje do zemlje. Saznajte šta je dostupno u vašoj zemlji.

Najčešća pitanja

Prikaži sve

Pretplatnici na Office 365 imaju pogodnost mesečnih ispravki Office aplikacija. Ako odaberete opciju jednokratne instalacije za aplikacije za stone računare, možete da dobijete ažuriranu verziju programa Excel kada sledeća verzija aplikacija za stone računare postane dostupna. Saznajte kako da dobijete najnovije funkcije kao pretplatnik na Office 365.

Excel 2016 i Power BI sadrže portfolio alatki jedinstven na tržištu. Zajedno, oni omogućavaju poslovnim analitičarima da lakše prikupe, oblikuju, analiziraju i vizuelno istraže podatke. Nova usluga Power BI predstavlja okruženje za saradnju i isporuku za poslovne analitičare. Ona pomaže svima u organizaciji da objedine podatke iz velikog broja izvora – Excel radnih svezaka, lokalnih poslovnih podataka, Azure usluga i drugih popularnih ponuda zasnovanih na oblaku kao što su Salesforce.com ili Marketo – kako bi ih prikazivali i delili pomoću kontrolnih tabli uživo i interaktivnih izveštaja. Saznajte više o tome kako Power BI i Excel funkcionišu zajedno. (samo na engleskom jeziku)

Pored nekoliko klasičnih tipova grafikona koji su bili dostupni u prethodnim verzijama programa Excel, u sklopu programa Excel 2016 predstavljeno je novih šest tipova grafikona. Dodatni novi grafikoni i poboljšanja funkcije vizuelizacije biće i dalje dostupni pretplatnicima na Office 365. Saznajte više o novim tipovima grafikona dostupnim u programu Excel 2016.

Uz Office planove Excel 2016 pruža dodatne mogućnosti koje vam omogućavaju da dodatno poboljšate mogućnosti analitike i modeliranja, iskoristite pogodnosti naprednih opcija za povezivanje podataka i efikasno delite podatke u organizaciji. Potražite ispod rezime osnovnih i naprednih funkcija poslovne analitike. Napredne funkcije uključene su u sklopu pretplate na Office 365 ProPlus i drugih pretplata za velika preduzeća. Možete i da iskoristite pogodnosti naprednih funkcija uz jednokratne kupovine sistema Office, uključujući Office 2016 Professional Plus, Office 2016 Professional i samostalni Excel 2016.

Osnovne funkcije poslovne analitike
Preuzmite ove funkcije uz bilo koju pretplatu na Office 365* ili bilo koju samostalnu kupovinu sistema Office 2016.

Napredne funkcije poslovne analitike
Preuzmite ove funkcije uz Office 365 ProPlus i druge pretplate za velika preduzeća, jednokratne kupovine sistema Office 2016 Professional, Office 2016 Professional Plus i samostalnog programa Excel 2016.

  • Sve osnovne funkcije poslovne analitike
  • Preuzimanje i transformacija: Uvoz oblikovanje i objedinjavanje podataka iz poslovnih izvora, velikih podataka i izvora podataka u oblaku
  • Preuzimanje i transformacija: Pretraga kataloga poslovnih podataka i deljenje upita
  • Podrška naprednog modela podataka uz Power Pivot: Relacije i prikazi podataka, DAX izračunate kolone, KPI-ovi, hijerarhije i još mnogo toga

* Office 365 planovi koji uključuju Office aplikacije za stone računare, kao što su Word, PowerPoint i Excel

iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.