Lync-Skype povezanost

Povežite se sa milionima Skype korisnika pomoću Lync-Skype povezivanja

Lync-Skype povezivanje Microsoft Lync korisnicima pruža mogućnost da komuniciraju sa stotinama miliona Skype korisnika širom sveta. To Lync korisnicima omogućava da iskoriste pogodnost globalnog dosega usluge Skype za povezivanje sa dobavljačima, klijentima i partnerima – dok se i dalje oslanjaju na poslovno bogatstvo programa Lync.

Funkcije


Kontakti Lync korisnici dodaju Skype kontakte tako što kucaju imena Microsoft naloga Skype korisnika u prozor „Dodavanje Skype kontakta“ programa Lync (dostupno pomoću opcije „Dodavanje kontakta koji nije iz moje organizacije“). Skype korisnici mogu na isti način da dodaju Lync kontakte tako što će otkucati njihove e-adrese u traci za pretragu u okviru programa Skype i izabrati stavku „Dodaj kontakt“.
Kontakti
Razmena trenutnih poruka
Prisutnost Status dostupnosti na mreži – Dostupan, Van mreže, Zauzet, Nisam tu itd. – prikazaće se za Skype i Lync kontakte na spisku kontakata korisnika u okviru Office aplikacija kao što su Outlook, Word, Excel i SharePoint.
Glasovno pozivanje Pozivajte Skype ili Lync kontakte direktno iz programa Lync ili Skype za glasovne razgovore jedan na jedan. Iskustvo tokom poziva izgleda kao Skype pozivanje Skype korisnika i Lync pozivanje Lync korisnika.
Razmena trenutnih poruka Nastavite razgovore jedan na jedan putem razmene trenutnih poruka sa Lync korisnicima iz programa Skype i obrnuto i zadržite prepisku tih razgovora u istoriji razgovora (Lync) ili pomoću opcije Prikaz…Poruke (Skype).
Video pozivanje uskoro…

Sistemski zahtevi

Lync korisnici koji se povezuju sa programom Skype: Lync korisnici mogu da se povežu sa programom Skype iz programa Lync Online, Lync Server 2010 ili Lync Server 2013 koristeći Lync 2010 ili Lync 2013, klijente radne površine i bilo koji Lync 2013 mobilni klijent.

Kako bi Lync korisnike povezali sa Skype zajednicom, Lync administratori prvo treba da omoguće Lync-Skype povezivanje. Informacije o tome kako se to radi možete pronaći ovde za Lync Server. Za Lync Online, povezivanje može da se uključi u Lync centru administracije u okviru Office 365 portala.

Skype korisnici koji se povezuju sa programom Lync: Kako bi se povezali sa programom Lync korisnici trenutno moraju da instaliraju najnoviji Skype klijent za Mac ili Windows. Skype korisnici će morati i da se prijave pomoću Microsoft naloga. Ako nemaju Microsoft nalog, lako je kreirati jedan. Klijenti mogu da objedine postojeći Skype nalog sa Microsoft nalogom radi jednog prijavljivanja širom različitih aplikacija i usluga.

Mobilni klijenti za Lync
Klijenti radne površine za Skype