Iskustva klijenata sa programom Lync

Lync 2013

Lync u učionici

Reprodukuj
Preduzećima je potrebna proverena platforma za objedinjenu komunikaciju spremna za korišćenje u preduzećima.Saznajte direktno od klijenata o njihovim iskustvima sa programom Lync 2013. Od procesa evaluacije i pristupa implementaciji do usvajanja od strane korisnika i planova za budućnost, čitaćete svedočenja klijenata koji su primenili Lync i ostvarili znatne prednosti.

Adventist Health System

Adventist Health System, nacionalni lider u kvalitetu, bezbednosti i zadovoljstvu pacijenata, jeste verska organizacija za zdravstvenu negu sa sedištem u Altamonte Springsu, na Floridi, sa gotovo 70.000 zaposlenih i 45 bolničkih kampusa u deset država. Adventist Health System sa sistemom Microsoft Lync Server 2013 integriše više komunikacionih tehnologija.Pomoću ove fleksibilne tehnologije koja se jednostavno koristi, zaposleni mogu da međusobno komuniciraju na više načina sa više uređaja, što pomaže da se poveća efikasnost, smanje troškovi putovanja i poboljša nega pacijenata.

Cargill

Cargill je globalno preduzeće koje proizvodi i prodaje prehrambene, poljoprivredne, finansijske i industrijske proizvode i usluge. Da bi povezalo timove raspoređene u 67 zemalja, preduzeće Cargill je primenilo Microsoft Lync Server 2013 radi jačanja saradnje, smanjivanja troškova i povećanja prednosti u odnosu na konkurenciju.

SunGard

SunGard pruža softver, rešenja za obradu i tehnološke usluge za 25.000 klijenata u više od 70 zemalja. Preduzeće je htelo da poboljša komunikaciju između svojih globalnih kancelarija. SunGard je trenutno u procesu nadogradnje na Microsoft Lync Server 2013 i očekuje da smanji troškove telefoniranja, olakša IT upravljanje, poboljša moral i poveća odziv zaposlenih.


Opšta bolnica Tampa

Opšta bolnica Tampa je sveobuhvatna medicinska ustanova u zapadnom delu središnje Floride i jedna od najvećih bolnica u državi. Bolnica je primenila Microsoft Lync Server 2013 da bi svojim zaposlenima, kojih ima 7.100, omogućila komunikacije bilo kad, bilo gde i na bilo kom uređaju. Lync pomaže da se poveća produktivnost zaposlenih, poboljša nega pacijenata i uštedi novac.

UCB

UCB je biofarmaceutski proizvođač iz Belgije koji posluje u 40 zemalja širom sveta. Primenom objedinjenog komunikacionog rešenja zasnovanog na programu Microsoft Lync, UCB je smanjio troškove za više od 150.000 dolara mesečno i zaposlenima pružio odličnu priliku za saradnju.

EPAM

Sa sedištem u Sjedinjenim Državama, EPAM Systems je globalno preduzeće za razvoj softvera. Preduzeće EPAM je primenilo Microsoft Lync Server 2013 radi poboljšanja fleksibilnosti udaljene radne snage. Ovom nadogradnjom su smanjeni troškovi upravljanja i osnaženo je poverenje klijenata.

EmpireCLS

EmpireCLS Worldwide Chauffeured Services jedno je od najvećih transportnih preduzeća u svetu.Sa sedištem u gradu Sikokasu u Nju Džersiju, ovo preduzeće posluje u više od 700 gradova. Preduzeće EmpireCLS je primenilo Lync Server 2013 koji potpuno podržava VDI primene. Empire sada koristi Lync za upućivanje poziva tokom odsutnosti iz kancelarije.

LA Fitness

Osnovano 1984. godine, preduzeće LA Fitness upravlja sportskim klubovima na više od 500 lokacija u celoj Severnoj Americi. Preduzeće LA Fitness je nadogradilo rešenje za objedinjenu komunikaciju na Microsoft Lync Server 2013 zbog robusnih mogućnosti glasovne komunikacije u preduzeću.

MedcoEnergi

MedcoEnergi Internasional (MedcoEnergi) integrisano je energetsko preduzeće sa sedištem u Džakarti u Indoneziji. Posluje u celom svetu i ima 3000 zaposlenih širom sveta. Preduzeće MedcoEnergi je primenilo Microsoft Lync 2013 zbog poboljšanih opcija visoke dostupnosti kako bi poboljšalo otpornost svojih komunikacionih rešenja.

Zatvori