Najčešća pitanja o rezervnoj kopiji sistema Microsoft Office 2010

1. Pronađite šifru proizvoda od 25 znakova koja se nalazi u paketu ili u e-poruci sa potvrdom kupovine. Neophodno je da imate važeću i aktiviranu šifru proizvoda za Office 2010 da biste mogli da instalirate i aktivirate preuzeti softver.

3. Kliknite na dugme Preuzmi rezervnu kopiju

4. Kada se to od vas zatraži, unesite šifru proizvoda od 25 znakova i pratite uputstva na mreži.
5. Kada se to od vas zatraži, unesite svoj Microsoft nalog (nekadašnji Windows Live ID), ili kreirajte nov Microsoft nalog .
6. Izaberite preuzimanje softvera ili naručivanje DVD-a. Ukoliko odaberete naručivanje DVD-a, primeniće se određeni troškovi.
7. Kada završite ovaj proces, biće vam predstavljena veza za preuzimanje softvera. Dobićete i e-poruku sa potvrdom u kojoj se nalazi veza za preuzimanje ukoliko želite da sačekate i kasnije obavite preuzimanje.
8. Kada bude zatraženo, kliknite na dugme Preuzmite odmah da biste započeli proces preuzimanja.
9. Sačuvajte datoteku na radnoj površini. Nemojte da menjate ime datoteke.
10. Kada preuzmete datoteku na računar, kliknite na njenu ikonu na radnoj površini da biste instalirali softver.

11. Otvorite Microsoft Office.


Da biste ga otvorili, kliknite na dugme „Start“ u OS Windows, postavite pokazivač miša na stavku Svi programi , a zatim izaberite stavku Microsoft Office, Microsoft Word (ili neku drugu Office aplikaciju).


Napomena: ako se niste opredelili za automatsku aktivaciju tokom procesa instalacije, potrebno je da aktivirate softver. U tom slučaju, unesite šifru proizvoda kada se to od vas zatraži, a zatim pratite uputstva sa ekrana da biste aktivirali Office.

Da, rezervnu kopiju izdanja 2007 možete da nabavite na adresi www.office.com/backup .
Proces pravljenja rezervne kopije za nadogradnju na Office 2010 zahteva Microsoft nalog. Radi vaše udobnosti, šifra proizvoda za nadogradnju na Office 2010 će biti povezana sa vašim Microsoft nalogom, a mi ćemo vam poslati šifru proizvoda za Office 2010 kada završite narudžbinu. Osim toga, ako ubuduće zaturite šifru proizvoda, moći ćete da pristupite svojim šiframa proizvoda za Office 2010 u okviru svog Microsoft naloga.
Da biste na ovoj lokaciji naručili DVD sa rezervnom kopijom, pratite iste korake kao i za preuzimanje softvera. Sačekajte na isporuku 1-2 sedmice.
Tehnologija „Klikni i pokreni“ predstavlja novi način za preuzimanje i instalaciju sistema Microsoft Office koji koristi virtuelizaciju koja vam omogućava da koristite Office program dok se on strimuje i smešta u keš memoriju računara. Tehnologija „Klikni i pokreni“ se koristi automatski ukoliko vaša brzina veze ispunjava minimalne kriterijume za brzinu veze.
Ako vaša šifra proizvoda nije prihvaćena, proverite da li ste pravilno uneli šifru proizvoda. Ako sistem i dalje ne može da potvrdi valjanost šifre proizvoda, obratite se korisničkoj podršci .
Ako ste svoj Office 2010 proizvod kupili od korporacije Microsoft ili nekog ovlašćenog prodavca i imate važeću šifru proizvoda za Office 2010, ispunjavate uslove za nabavku rezervne kopije sistema Microsoft Office 2010 sa ove lokacije. Na svaku naružbinu DVD-a primenjuju se troškovi koji se razlikuju po zemljama. Microsoft zadržava pravo da odbije i/ili odbaci sve zahteve za preuzimanje ili DVD sa rezervnom kopijom ukoliko Microsoft po svom nahođenju proceni da su lažni ili prevarantski.
Ne, svaki proizvod za koji su ispunjeni uslovi mora da se preuzme zasebno. Lokacija će proveravati jednu po jednu šifru proizvoda.

Na ovoj lokaciji su dostupne rezervne kopije sledećih Microsoft proizvoda:


 • Office Professional 2010
 • Office Home and Business 2010
 • Office Home and Student 2010
 • Microsoft Outlook 2010
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Excel 2010
 • Microsoft Access 2010
 • Microsoft PowerPoint 2010
 • Microsoft OneNote 2010
 • Microsoft Publisher 2010
 • Microsoft InfoPath 2010
 • Microsoft Visio Standard 2010
 • Microsoft Visio Professional 2010
 • Microsoft Project Standard 2010
 • Microsoft Project Professional 2010

Trebalo bi da preuzmete Microsoft Office 2010 Professional. Ako imate bilo koju akademsku verziju sistema Office 2010, sa ove lokacije možete da preuzmete odgovarajući Office 2010 proizvod.
Ako ste svoju karticu sa šifrom proizvoda za Office 2010 kupili od korporacije Microsoft ili nekog ovlašćenog prodavca, ispunjavate uslove za nabavku rezervne kopije sa ove lokacije. Možete da preuzmete kopiju, ili da naručite DVD.
Da, dostupna je 64-bitna verzija rezervne kopije proizvoda za Office 2010. Međutim, većini korisnika preporučujemo da instaliraju 32-bitnu verziju sistema Office 2010. 64-bitna instalacija proizvoda iz sistema Microsoft Office 2010 namenjena je korisnicima koji često koriste veoma velike dokumente ili skupove podataka i kojima je potrebno da programi sistema Office 2010 pristupaju memoriji većoj od 2 GB. Postoje neka tehnička ograničenja kod 64-bitne verzije i da biste mogli da instalirate 64-bitnu verziju svog Office 2010 proizvoda, na računaru morate da imate operativni sistem koji podržava 64-bitni takt.
Da. I dalje će vam biti potrebna šifra proizvoda za Microsoft Office 2010 da biste mogli da nabavite rezervnu kopiju.
Ne postoji ograničenje u broju rezervnih kopija sistema Office 2010 koje možete da preuzmete ili naručite na ovoj lokaciji. Međutim, broj instalacija softvera određen je brojem licenci koje ste inicijalno kupili. Informacije o licenciranju potražite na originalnom pakovanju proizvoda.
Da, ukoliko je potrebno da reinstalirate Office na računaru na kom je Office već bio instaliran i aktiviran, možete da reinstalirate Office i da ga aktivirate koristeći svoju šifru proizvoda.

Ako imate pitanja vezana za kupovinu DVD-a na mreži, preuzimanja ili šifru proizvoda, obratite se Microsoft službi za podršku za elektronsko preuzimanje softvera (ESD) na mreži


 • Ako ste kupili Office 2010 u maloprodaji, tehničku pomoć, uključujući pomoć oko instalacije/deinstalacije, aktivacije proizvoda i korišćenja proizvoda potražite od Microsoft podrške .
 • Ako ste kupili računar na kome je unapred instaliran Office 2010, tehničku pomoć, uključujući pomoć oko instalacije/deinstalacije, aktivacije proizvoda i korišćenja proizvoda potražite od proizvođača računara.

Ako je oznaka licence „PKC“, korišćenje softvera preuzetog sa ove lokacije regulisano je uslovima navedenim u odeljku „Kartica sa šifrom proizvoda“ u Uslovima licenciranja za Microsoft softver, a prva odredba ovog ugovora je izmenjena i glasi ovako:


Ovi uslovi licenciranja predstavljaju ugovor između korporacije Microsoft (ili neke od njenih filijala, u zavisnosti od vašeg prebivališta) i vas. Pročitajte ih. Oni se primenjuju na softver (i) koji je preuzet sa ove lokacije i (ii) čije ime je navedeno na KARTICI SA ŠIFROM PROIZVODA koju ste kupili.

{"pmgControls":[{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper|.accordionBtn|.accordionContent|.showIcon|.hideIcon|.showHideAll "}]}