Office 365
Office 365

Najčešća pitanja o sistemu Office 365

Najčešća pitanja o sistemu Office 365

Pronađite odgovore na česta pitanja vezana za Office i Office 365. Posetite veb-lokaciju Najčešća pitanja o sistemu Office 365 za preduzeća da biste videli dodatna pitanja i odgovore namenjene poslovnim korisnicima.
Pronađite odgovore na česta pitanja vezana za Office i Office 365. Posetite veb-lokaciju Najčešća pitanja o sistemu Office 365 za preduzeća da biste videli dodatna pitanja i odgovore namenjene poslovnim korisnicima.

Najvažnija pitanja

Najvažnija pitanja

PrikažiSakrij
U čemu je razlika između programskih paketa Office 2013 i Office 365 planova?
Programski paketi Office 2013 sadrže aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook; dostupni su u vidu jednokratne kupovine za korišćenje na jednom računaru.

Office 365 planovi takođe uključuju aplikacije, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući prostor za skladištenje na mreži u usluzi OneDrive i Skype minute za kućnu upotrebu. Office 365 pruža kompletan utisak pri radu instaliranog sistema Office na PC i Mac računarima, tablet uređajima (uključujući Android tablet) i telefonima. Office 365 planovi su dostupni i u vidu mesečne ili godišnje pretplate.

Pogledajte šta je novo u Office aplikacijama.
PrikažiSakrij
Kako da znam da li moj računar može da pokrene Office?
Office podržava PC računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 ili naprednijom verzijom, kao i Mac računare koji imaju Mac OS X 10.6 ili napredniju verziju. Za više informacija, uključujući zahteve za Android tablet uređaje, prikažite sve sistemske zahteve.
PrikažiSakrij
Da li će Office izgledati identično na PC računaru, Mac računaru i mobilnom uređaju?
Ne. Office aplikacije su prilagođene tako da na svakoj platformi i uređaju rade na najbolji način. Office aplikacije koje su dostupne korisnicima Mac računara i brojevi verzija istih ne moraju da budu isti kao i kod onih koje su dostupne za korisnike PC računara.
PrikažiSakrij
Da li osobe koje koriste neku stariju verziju sistema Office mogu da otvore dokumente koje kreiram u verziji Office 365 ili Office 2013?
Korisnici sistema Office 2007, Office 2010, Office 365 ili Office 2013 mogu da otvaraju dokumente bez potrebe za dodatnim radnjama. Korisnici koji imaju starije verzije sistema Office će možda morati da preuzmu i instaliraju paket za kompatibilnost.
PrikažiSakrij
Da li zadržavam kontrolu nad svojim dokumentima u okviru pretplate na Office 365?
Da. Dokumenti koje ste kreirali pripadaju samo vama. Možete da birate da li ćete ih skladištiti na mreži, u usluzi OneDrive, ili lokalno, na svom PC ili Mac računaru. Saznajte šta se dešava u slučaju da otkažete pretplatu.
PrikažiSakrij
Da li je za Office neophodan pristup internetu?
Pristup internetu je neophodan da biste mogli da instalirate i aktivirate najnovija izdanja sistema Office i sve planove pretplate na Office 365. Kod Office 365 planova, pristup internetu vam je neophodan i za upravljanje nalogom za pretplatu, na primer, za instalaciju sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija plaćanja. Pristup internetu vam je neophodan i za pristup dokumentima koji su uskladišteni u usluzi OneDrive ukoliko niste instalirali OneDrive aplikaciju na radnoj površini. Trebalo bi da se redovno povezujete na internet da bi vaš Office stalno bio ažuriran i da biste koristili pogodnosti automatske nadogradnje. Ukoliko se ne povežete na internet najmanje jednom u svakih 39 dana, vaše aplikacije će preći u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da ćete moći da otvarate i štampate dokumente, ali nećete moći da ih uređujete ili kreirate nove. Dovoljno je da se ponovo povežete na internet da biste ponovo aktivirali Office aplikacije.
Ne morate da imate internet vezu da biste koristili Office aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint pošto se one u celosti instaliraju na računaru.
PrikažiSakrij
Šta je to Microsoft nalog i zašto mi je potreban za isprobavanje ili kupovinu sistema Office?
Microsoft nalog je kombinacija e-adrese i lozinke koju koristite za prijavljivanje u usluge kao što su Hotmail, OneDrive, Windows Phone, Xbox LIVE i Outlook.com. Ako koristite neku od ovih usluga, već imate Microsoft nalog koji možete da koristite, a možete da kreirate i novi nalog. Saznajte više o Microsoft nalogu. U sklopu upisivanja za korišćenje probne verzije ili kupovinu sistema Office, od vas će biti zatraženo da se prijavite koristeći Microsoft nalog. Morate da budete prijavljeni sa ovim nalogom da biste mogli da instalirate Office softver i upravljate njim, ili da biste koristili neke pogodnosti pretplate, uključujući prostor za skladištenje u usluzi OneDrive i Skype minute.

O probnim verzijama sistema Office

O probnim verzijama sistema Office

PrikažiSakrij
Da li mogu da isprobam Office pre kupovine?
Da. Možete da se upišete i besplatno isprobate Office 365 Home ili Office 365 Personal na mesec dana. Office veb-lokaciji. (Napominjemo da kreditna kartica nije potrebna za besplatnu probnu verziju. Saznajte više.) Probna verzija vam omogućava pristup svim funkcijama sistema Office 365 Home i Office 365 Personal izuzev dodatnog terabajta skladišnog prostora u usluzi OneDrive. Obuhvata sledeće:
 • Kompletne Office aplikacije na radnoj površini (Word, PowerPoint, Excel, OneNote i Outlook, kao i Publisher i Access za PC računare sa OS Windows).
 • Mogućnost uređivanja i čuvanja u okviru Office aplikacija za iPad (Word, PowerPoint i Excel).*
 • 60 Skype minuta za svet koje možete da koristite za pozivanje brojeva mobilnih telefona u 8 zemalja/regiona i fiksnih telefona u 63 zemlje/regiona. Pogledajte spisak.
1 TB dodatnog skladišnog prostora u usluzi OneDrive koji nije uključen u probnu verziju biće dodat u vaš nalog kada počnete da plaćate pretplatu.
PrikažiSakrij
Šta treba da preduzmem za upisivanje za probnu verziju?
 • 1. Kreirajte Microsoft nalog ili se prijavite na postojeći nalog. Šta je to Microsoft nalog?
 • 2. Unesite informacije o plaćanju da biste omogućili buduća mesečna plaćanja. Prihvataju se međunarodne kreditne kartice i PayPal (na nekim tržištima).
 • 3. Po isteku prvog meseca besplatnog korišćenja, naknada će automatski biti naplaćena putem navedenog načina plaćanja kako ne bi došlo do prekida u usluzi. Otkazivanje možete da obavite na mreži bez ikakvih penala pre isteka probnog perioda tako što ćete posetiti www.office.com/myaccount i isključiti automatsko obnavljanje u oblasti za plaćanje i naplatu.
 • 4. Kada način plaćanja bude potvrđen, bićete preusmereni na www.office.com/myaccount da biste instalirali Office.
PrikažiSakrij
Kako da otkažem probni period pre nego što istekne?
Ako ste se upisali za probnu verziju na Office veb-lokaciji, posetite www.office.com/myaccount i isključite automatsko obnavljanje u oblasti za plaćanje i naplatu. Tako će probna verzija automatski isteći po isteku perioda od mesec dana od početka korišćenja i ništa vam neće biti naplaćeno preko kreditne kartice.
Ako ste se upisali za probnu verziju tako što ste kliknuli na ikonu na svom novom računaru, probni period će se automatski završiti nakon prvog meseca; nema potrebe da ga otkazujete. Kada se probni period završi, biće vam zatraženo da odaberete verziju sistema Office koju želite da kupite.
PrikažiSakrij
Šta se dešava po isteku probnog perioda?
To zavisi od toga kako ste se upisali za probnu verziju:
 • Ako ste se upisali na Office veb-lokaciji i ako je automatska obnova omogućena u oblasti za plaćanje i naplatu na stranici www.office.com/myaccount, usluga neće biti prekidana i automatski će vam biti naplaćeno preko unetog načina plaćanja na kraju probnog perioda i svakog meseca nakon toga.
Nećete morati ponovo da instalirate Office, a 1 TB dodatnog skladišnog prostora u usluzi OneDrive će vam automatski biti dodat na nalog kad se završi probni period.
 • Ako ste se upisali tako što ste kliknuli na ikonu na novom računaru, probni period će se automatski završiti nakon prvog meseca; nema potrebe da ga otkazujete. Kada se probni period završi, biće vam zatraženo da odaberete verziju sistema Office koju želite da kupite.
PrikažiSakrij
Da li mogu da se upišem za još jedan probni period i drugu pretplatu?
Ne odmah. Na primer, ako ste koristili probnu verziju sistema Office 365 Personal, nećete moći da se upišete za probnu verziju sistema Office 365 Home. Međutim, moći ćete da se upišete za novi probni period kada istekne godinu dana od završetka probnog perioda ili plaćene pretplate.

Jezička podrška za Office

Jezička podrška za Office

PrikažiSakrij
Koji Office proizvodi su dostupni u mojoj zemlji/regionu?
Office 365 planovi dostupni su u većini zemalja/regiona. U zemljama/regionima u kojima Office 365 planovi nisu dostupni, i dalje možete da kupite programski paket Office 2013. Kada kupujete Office 365, važno je da izaberete zemlju/region odakle će biti izvršena naplata i gde ćete koristiti softver. Izbor neke druge zemlje/regiona može dovesti do problema sa konfigurisanjem i obnavljanjem pretplate.
 • Na računarima koji rade pod OS Windows: arapski, bugarski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), hrvatski, češki, danski, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, nemački, grčki, hebrejski, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, kazaški, korejski, letonski, litvanski, malajski (Malezija), norveški (bokmal), poljski, portugalski (Brazil), portugalski (Portugalija), rumunski, ruski, srpski (latinica), slovački, slovenački, španski, švedski, tajski, turski, ukrajinski i vijetnamski.
 • Na Mac računarima: engleski, japanski, francuski, ruski, nemački, španski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), holandski, italijanski, švedski, danski, poljski, norveški (bokmal) i finski.
PrikažiSakrij
Na kojim jezicima je dostupan Office?
Office je dostupan na jezicima koji su navedeni u nastavku. Nije svaki jezik dostupan u svim zemljama/regionima.
 • Za računare sa OS Windows: arapski, bugarski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), hrvatski, češki, danski, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, nemački, grčki, hebrejski, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, kazaški, korejski, letonski, litvanski, malajski (Malezija), norveški (bokmal), poljski, portugalski (Brazil), portugalski (Portugalija), rumunski, ruski, srpski (latinica), slovački, slovenački, španski, švedski, tajski, turski, ukrajinski i vijetnamski.
 • Za Mac: engleski, japanski, francuski, ruski, nemački, španski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), holandski, italijanski, švedski, danski, poljski, norveški (bokmal) i finski.
Napomena: Outlook for Mac za Office 365 trenutno nije dostupan u Turskoj. Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneNote u paketu Office 2011 dostupni su u Turskoj samo na engleskom.
PrikažiSakrij
Da li mogu da koristim Office na jezicima koji su različiti od onog na kom je kupljen?
Microsoft nudi jednostavna i povoljna rešenja za višejezične pojedince, porodice i mala preduzeća.
 • Office 365: Kad god instalirate Office na dodatnom PC ili Mac računaru sa veb-lokacije www.office.com/myaccount, možete da izaberete jezik na kome će Office biti instaliran.
 • Office 2013 paketi: Saznajte više o drugim opcijama za korišćenje sistema Office na jezicima različitim od onog na kom je kupljen na veb-lokaciji www.office.com/language.

O usluzi OneDrive

O usluzi OneDrive

PrikažiSakrij
Šta je to OneDrive?
OneDrive je usluga skladišta na mreži koju možete da koristite za skladištenje dokumenata, beležaka, fotografija, muzike, video zapisa i drugih vrsta datoteka. OneDrive vam omogućava da pristupate svojim datotekama sa praktično bilo kog uređaja, a možete i da ih delite sa drugima. Svi korisnici usluge OneDrive besplatno dobijaju 15 GB skladišta u usluzi OneDrive. Ograničenje veličine datoteke je 10 GB (po datoteci). Upišite se za OneDrive.
PrikažiSakrij
Koliki skladišni prostor u usluzi OneDrive dobijam uz Office 365?
Veličina dodatnog skladišta koje dobijete zavisi od pretplate:
 • Korisnici koji imaju aktivnu pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University dobijaju dodatan 1 TB skladišta u usluzi OneDrive za svaku pretplatu.
 • Korisnici koji imaju aktivnu pretplatu na Office 365 Home dobijaju dodatan 1 TB skladišta u usluzi OneDrive za svakog korisnika (a najviše 5). Svaki dodatni korisnik mora da ima Microsoft nalog i da bude dodat u pretplatu na stranici www.office.com/myaccount.
 • Ovaj dodatni prostor za skladištenje nije raspoloživ dok traje probni period za Office.
Ovo dodatno skladište se primenjuje na OneDrive nalog povezan sa Microsoft nalogom koji je upotrebljen za kreiranje pretplatničkog naloga za Office 365. U verziji Office 365 Home skladište se vezuje za Microsoft naloge članova domaćinstva koji su dodati u pretplatu.
PrikažiSakrij
Na koji Microsoft nalog treba da se prijavim dok koristim OneDrive?
Da biste pristupili dokumentima koji su uskladišteni u usluzi OneDrive, prijavite se u Office koristeći Microsoft nalog preko kojeg ste konfigurisali Office 365. Ako ste podelili pretplatu na Office 365 Home sa drugim članovima svog domaćinstva, oni bi trebalo da se prijave preko svojih Microsoft naloga. Saznajte više o prijavljivanju u Office. Takođe možete da se prijavite direktno u OneDrive na veb-lokaciji OneDrive.com.
PrikažiSakrij
Da li su moji dokumenti koji su uskladišteni u usluzi OneDrive dostupni i van mreže?
Da biste mogli da pristupate dokumentima koji su uskladišteni u usluzi OneDrive dok ste van mreže, možete da instalirate OneDrive aplikaciju na radnoj površini. Ova aplikacija na računaru kreira fasciklu koja automatski sinhronizuje dokumente iz OneDrive skladišta sa onima na računaru, pa možete da radite na dokumentima i van mreže i da budete sigurni da su oni uvek sinhronizovani.
PrikažiSakrij
Šta se dešava sa datotekama koje uskladištim u OneDrive u slučaju isteka pretplate?
Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svojim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se prijaviti direktno u OneDrive koristeći Microsoft nalog preko kojeg ste konfigurisali Office 365. Pošto ćete izgubiti dodatno skladište, morate da sačuvate svoje datoteke drugde ili da kupite dodatan prostor za skladištenje u usluzi OneDrive ukoliko sadržaj u vašem OneDrive nalogu zauzima više od 15 GB besplatnog skladišta.
PrikažiSakrij
Deaktivirao/la sam deljenje pretplate za jednog člana porodice. Šta se dešava sa dokumentima koje je on uskladištio u OneDrive?
Taj član domaćinstva će izgubiti dodatno skladište u usluzi OneDrive, ali će i dalje moći da pristupa svim svojim datotekama i da ih preuzima. Ako njegov OneDrive nalog zauzima više od 15 GB besplatnog prostora, potrebno je da sačuva svoje datoteke na nekom drugom mestu ili da kupi dodatno skladište u usluzi OneDrive.

Osnovni podaci o Skype minutima

Osnovni podaci o Skype minutima

PrikažiSakrij
Šta su to Skype minuti?
Skype minuti vam omogućavaju da pozivate prijatelje i članove porodice na mobilne ili fiksne brojeve telefona, bez obzira na to da li imaju Skype nalog.
Skype minute možete da koristite sa svih uređaja na kojima je instaliran Skype, bilo da je reč o mobilnom telefonu, tablet računaru, televizoru ili nekom drugom uređaju, u zavisnosti od toga da li su minuti dostupni u datoj zemlji/regionu. Svaka aktivna pretplata na Office 365 podrazumeva 60 Skype minuta mesečno po korisniku, pri čemu se oni poništavaju svakog meseca.
PrikažiSakrij
Koje zemlje/regione pokrivaju Skype minuti?
Možete da pozivate brojeve u sledećim zemljama/regionima:
Fiksne i mobilne telefone: Kanada, Kina, Guam, SAO Hongkong, Portoriko, Singapur, Tajland i Sjedinjene Države.
Samo na brojeve fiksnih telefona: Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Brunej, Bugarska, Čile, Kina, Hrvatska, Kolumbija (izuzev ruralnih delova zemlje), Kostarika, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Gvadelup, Mađarska, Island, Indonezija (Džakarta), Irska, Izrael, Italija, Japan, Koreja, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malta, Meksiko, Maroko, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Slovačka, Slovenija, Južnoafrička Republika, Španija, Švedska, Švajcarska, Tajvan, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Venecuela.
Skype minuti nisu deo sistema Office 365 u Alžiru, Jermeniji, Azerbejdžanu, Bahreinu, Bangladešu, Belorusiji, Kini, Obali Slonovače, Egiptu, Gani, Indiji, Kazahstanu, Koreji, Kuvajtu, Libanu, Libiji, Maroku, Namibiji, Pakistanu, Kataru, Rusiji, Tajvanu, Tunisu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Imajte u vidu to da Skype minuti ne pokrivaju pozive ka specijalnim, premijum i negeografskim brojevima. Osim toga, ne mogu se pozivati brojevi telefona hitnih službi.
PrikažiSakrij
Da li mogu da koristim Skype minute za pozivanje broja u zemlji/regionu van liste?
Skype nudi veliki broj opcija za plaćanje po potrebi i pretplatu koje dopunjavaju Skype minuti. Posetite veb-lokaciju www.skype.com da biste saznali više detalja.
PrikažiSakrij
Kako da aktiviram svoje Skype minute?
Vaše Skype minute možete dodati novom ili postojećem nalogu za Skype. Da biste aktivirali Skype minute, posetite www.office.com/myaccount, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste kreirali novi Skype nalog ili koristili postojeći. Videćete potvrdu na stranici www.office.com/myaccount kada minuti budu aktivirani.
Kada aktivirate nalog, jednom godišnje možete da promenite Skype nalog sa kojim su povezani Skype minuti. Da biste to uradili, najpre morate da deaktivirate Skype minute u okviru postojećeg naloga, a zatim aktivirajte novi ili neki drugi Skype nalog. Posetite www.office.com/deactivateskype i pratite uputstva na ekranu za deaktiviranje naloga. Kada to završite, posetite www.office.com/myaccount da biste aktivirali novi ili neki drugi Skype nalog.

Office 365 University

Office 365 University

PrikažiSakrij
Šta je to Office 365 University?
Office 365 University je četvorogodišnja pretplata za redovne i vanredne studente fakulteta i viših škola i nastavno i drugo osoblje akreditovanih institucija. Diplomci tih institucija ne ispunjavaju uslove.
Kada kupite Office 365 University kod prodavca koji učestvuje u ovom programu, potrebno je da na mreži potvrdite da ispunjavate uslove kako biste mogli da aktivirate Office. Takođe, za vas važe Uslovi licenciranja za Microsoft softver za korisničke pretplate na Office, dodatak Microsoft ugovoru o pružanju usluga na mreži i neophodno je da prihvatite ugovor da biste mogli da aktivirate proizvod. Veza sa internetom je neophodna jer se verifikacija akademskog statusa i otkup proizvoda izvode na mreži.
PrikažiSakrij
U kojim zemljama/regionima je dostupan plan Office 365 University?
Office 365 University je dostupan u sledećim zemljama/regionima: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, SAO Hong Kong, Mađarska, Island, Indija, Indonezija, Irska, Izrael, Italija, Koreja, Kuvajt, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malta, Meksiko, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Oman, Filipini, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Južnoafrička Republika, Španija, Švedska, Švajcarska, Tajvan, Tajland, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Države i Vijetnam.
Office 365 University će biti dostupan u svakoj navedenoj zemlji ili regionu čim novi Office bude izdat u toj zemlji ili regionu.

Preuzimanje i instaliranje sistema Office

Preuzimanje i instaliranje sistema Office

PrikažiSakrij
Kako da instaliram Office?
Da biste instalirali Office 365, posetite www.office.com/myaccount sa PC ili Mac računara na kom želite da instalirate Office, prijavite se koristeći Microsoft nalog pod kojim ste kupili pretplatu, a zatim pratite uputstva sa ekrana za instalaciju sistema Office.
Da biste instalirali Office 2013, pratite uputstva koja su navedena na pakovanju sistema Office. U većini slučajeva ćete morati da posetite stranicu www.office.com/setup i pratite uputstva s ekrana da biste preuzeli softver na računar.
PrikažiSakrij
Da li mogu da instaliram Office na Mac računaru?
Da. Office aplikacije dostupne za Mac računare su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneNote. Aplikacije Publisher i Access nisu dostupne za Mac računare. Aktuelne verzije Office aplikacija za Office 365 su Office 2013 za Windows i Office 2011 za Mac. Korisnici koji imaju aktivnu pretplatu će moći da dobiju najnovije verzije čim postanu dostupne.
PrikažiSakrij
Koliko traju preuzimanje i instalacija sistema Office?
Sve verzije novog sistema Office za računare sa OS Windows koriste tehnologiju strimovanja koja vam omogućava da započnete korišćenje Office aplikacija i pre nego što se instalacija dovrši. Stvarna brzina preuzimanja sistema Office zavisi od brzine internet veze; za najbolji doživljaj prilikom preuzimanja preporučujemo širokopojasnu internet vezu.
PrikažiSakrij
Kako da pristupim aplikacijama kada instaliram Office?
Kada instalirate Office, kreiraće se ikone Office aplikacija. Aplikacije možete da pokrenete tako što ćete kliknuti na ikone koje su instalirane na sledećim lokacijama:
 • Windows
  • Windows 7: „Start“ meni
  • Windows 8: početni ekran i prikaz „Aplikacije“ (prikaz u okviru početnog ekrana koji obuhvata sve aplikacije koje su instalirane na računaru)*
  • Windows 8.1: prikaz „Aplikacije“*
*Ako ne možete da pronađete ikone u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 8.1, idite na početni ekran i počnite da kucate ime aplikacije koju želite da pokrenete (na primer, Word).
Takođe možete da zakačite prečicu do aplikacije na početni ekran ili na traku zadataka radi lakšeg pristupa. Saznajte više
 • Mac OS X
  • 10.6 (Snow Leopard): Dock
  • 10.7 (Lion): Dock i Launchpad
  • 10.8 (Mountain Lion): Dock i Launchpad
  • 10.9 (Mavericks): Dock i Launchpad
PrikažiSakrij
Da li da instaliram 32-bitnu ili 64-bitnu verziju sistema Office?
Prema podrazumevanim vrednostima, verzija koja se instalira je 32-bitna. Čak i ako vaš računar radi pod 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows, preporučujemo vam da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office pošto je kompatibilnija sa aplikacijama i programskim dodacima koji rade sa sistemom Office. Ako ipak želite da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office, to možete da uradite tako što ćete posetiti www.office.com/myaccount i pratiti uputstva na ekranu za instaliranje 64-bitne verzije. Nije moguće instalirati i 64-bitnu i 32-bitnu verziju sistema Office na istom računaru.
PrikažiSakrij
Kako mogu da promenim uređaje na kojima je instaliran Office 365?
Ako ste instalirali Office na maksimalnom broju PC, Mac ili tablet računara i želite da koristite Office na nekom drugom uređaju, možete da deaktivirate neki uređaj na stranici www.office.com/myaccount, pa da instalirate Office na novom uređaju. Kopija sistema Office na uređaju koji ste deaktivirali će preći u režim samo za čitanje, što znači da ćete moći da otvarate dokumente, ali ne i da ih uređujete. Nećete izgubiti nijedan dokument koji je sačuvan lokalno na samom uređaju.
PrikažiSakrij
Kako da deinstaliram Office?
Da biste deinstalirali sistem Office, najpre posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu za deaktiviranje sistema Office. Kada deaktivirate Office, Office aplikacije na računaru prelaze u režim samo za čitanje, što znači da možete da prikažete dokumente, ali ne i da ih uredite ili sačuvate, niti da kreirate nove. Da biste uklonili Office u potpunosti, otvorite kontrolnu tablu na svom računaru i deinstalirajte Office. Ako koristite Mac računar, iPad uređaj ili Android tablet, pratite uputstva za deinstaliranje aplikacija na tom uređaju.
PrikažiSakrij
Kako da nabavim rezervnu kopiju svog Office proizvoda?
Postoji nekoliko načina da nabavite rezervnu kopiju Office proizvoda:
 • Korisnici planova Office 365 mogu da je preuzmu ili obave ponovnu instalaciju sa stranice www.office.com/myaccount.
 • Možete besplatno da naručite DVD sa rezervnom kopijom najnovijeg izdanja Office proizvoda. Više detalja potražite na stranici www.office.com/backup.
Rezervne kopije ne mogu da se isporuče u sledeće zemlje/regione: Butan, Brazil, Kina, Kokosova (Kilingova) Ostrva, Kukova Ostrva, Francuske južne i antarktičke zemlje, Ostrva Herd i Makdonald, Irak, Jan Majen, Kiribati, Libija, Mikronezija, Mijanmar, Nauru, Nepal, Nijue, Palau, Ostrva Pitkern, Saba, Samoa, Sveti Eustahije, Timor-Leste, Tokelau i Valis i Futuna.
PrikažiSakrij
Koje mobilne aplikacije su dostupne za Office?
Office nudi sledeće aplikacije:
 • Office za iPad*: Prikazujte, kreirajte i uređujte dokumente u okviru aplikacija Word, Excel i PowerPoint koje su prilagođene za kontrolu dodirom. Besplatan Office za iPad vam donosi osnovni doživljaj sistema Office. Premium funkcije zahtevaju pretplatu na Office 365 koja ispunjava uslove. Posetite www.office.com/information da biste dobili više informacija o kompatibilnim tablet računarima i mobilnim uređajima.

  U aplikaciji Office za iPad možete da prikazujete dokumente besplatno. Za uređivanje i kreiranje dokumenata vam je neophodna pretplata na Office 365 koja nudi tu mogućnost: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise E3 i E4 (po cenama za državne ustanove), Office 365 Government E3 i E4, Office 365 Education E3 i E4 za studente, Office 365 Education E3 i E4 za nastavno osoblje ili Office 365 ProPlus.

 • Office za iPhone*: Prikazujte, kreirajte i uređujte dokumente koristeći aplikacije Word, Excel i PowerPoint koje kontrolišete dodirom. Besplatan Office za iPhone vam donosi osnovni doživljaj sistema Office. Premijum funkcije zahtevaju pretplatu na Office 365 koja ispunjava uslove. Posetite www.office.com/information da biste dobili više informacija o kompatibilnim tablet računarima i mobilnim uređajima.
 • Office za Android tablet*: Prikazujte, kreirajte i uređujte dokumente koristeći aplikacije Word, Excel i PowerPoint koje kontrolišete dodirom. Office za Android tablete vam donosi osnovni doživljaj sistema Office. Premijum funkcije zahtevaju pretplatu na Office 365 koja ispunjava uslove. Posetite www.office.com/information da biste dobili više informacija o kompatibilnim tablet računarima i mobilnim uređajima.
 • Office Mobile: Prikazujte, kreirajte i uređujte dokumente u okviru aplikacija Word, Excel i PowerPoint koje su prilagođene za kontrolu dodirom. Besplatan Office za iPad vam donosi osnovni doživljaj sistema Office. Premium funkcije zahtevaju pretplatu na Office 365 koja ispunjava uslove. Posetite www.office.com/information da biste dobili više informacija o kompatibilnim tablet računarima i mobilnim uređajima.

  Da biste mogli da uređujete ili kreirate dokumente koji su uskladišteni na lokalnim SharePoint serverima i u OneDrive for Business bibliotekama, potreban vam je plan za Office 365 koji to omogućava: Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise E3 i E4 (po cenama za državne ustanove), Office 365 Government E3 i E4, Office 365 Education E3 i E4 za studente, Office 365 Education E3 i E4 za akademske radnike ili Office 365 ProPlus.

 • Outlook Mobile: Windows Phone 8 sadrži unapred instaliranu verziju aplikacije Outlook koju možete da koristite za pristup e-pošti u uslugama Outlook.com, Office 365 ili Exchange.
 • OneNote*: Možete da koristite mobilnu aplikaciju OneNote da biste pristupali svojim beleškama dok ste u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone i Android telefonima i na iPad uređajima.
 • OWA: Ako imate pretplatu na Office 365 koja uključuje Exchange Online, možete da koristite aplikaciju OWA da biste sortirali i skenirali e-poruke ili odgovarali na njih, kao i da biste pratili svoj raspored. Ova aplikacija je dostupna za iPhone i iPad.
 • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite mobilnu aplikaciju Lync da biste bili u toku i dok koristite mobilni uređaj. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone i Android telefonima i na iPad uređajima.
 • SharePoint feed za vesti: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju programa SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint Newsfeed da biste pristupali feed-u sa vestima sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na telefonima sa OS Windows Phone 8 i iPhone i iPad uređajima.
PrikažiSakrij
Kako da znam da ću uvek imati najnovije Office aplikacije?
Korisnici sistema Office 365 sa aktivnom pretplatom uvek dobijaju najnovije verzije Office aplikacija čim postanu dostupne. Kada izdamo novu verziju sistema Office, dobićete obaveštenje o tome da možete da ažurirate softver na najnoviju verziju.

Upravljanje pretplatom na Office 365

Upravljanje pretplatom na Office 365

PrikažiSakrij
Kako da upravljam pretplatom na Office 365?
Na stranici www.office.com/myaccount u svakom trenutku možete da menjate informacije za naplatu, instalirate i uklanjate Office sa dodatnih PC ili Mac računara i upravljate instalacijama sistema Office na drugim uređajima.
PrikažiSakrij
Kada moja pretplata počinje da teče?
Ako ste kupili pretplatu koja se automatski obnavlja, pretplata će se aktivirati čim dovršite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem mogu da se kupe na lokacijama Office365.com, MicrosoftStore.com, u iTunes® prodavnici i kod drugih prodavaca. Ako ste kupili pretplatu koja se plaća unapred, pretplata počinje da teče kada je aktivirate i posetite stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred mogu da se kupe u maloprodaji, od lokalnih prodavaca ili kod agenata Microsoft podrške.
PrikažiSakrij
Da li mogu da delim pogodnosti pretplate sa članovima domaćinstva?
Ako imate aktivnu pretplatu na Office 365 Home, možete da je delite sa najviše četiri člana domaćinstva. Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da iskoristi sve instalacije koje su dostupne i instalira aplikacije na svom PC ili Mac računaru, Android ili Windows tabletu ili iPad uređaju, dobije dodatan 1 TB skladišta u usluzi OneDrive i upravlja svojim instalacijama na stranici www.office.com/myaccount.*
Da biste dodali nekog u pretplatu, posetite stranicu www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu za dodavanje korisnika. Svaka osoba koju dodate dobiće e-poruku sa koracima koje treba da isprati. Kada prihvati i dovrši taj postupak, njene informacije, kao i iskorišćene instalacije će se pojaviti na stranici „Moj nalog“. Мožete da prekinete deljenje pretplate sa nekim ili da uklonite uređaje koje ta osoba koristi na stranici www.office.com/myaccount.
PrikažiSakrij
Šta će se dogoditi ako konvertujem svoju pretplatu sa plana Office 365 Home na Office 365 Personal ili Office 365 University?
U okviru svog Microsoft naloga možete da imate samo jednu aktivnu pretplatu. Ako aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University pre nego što istekne pretplata na Office 365 Home, preostalo vreme u okviru pretplate na Office 365 Home će biti dodato u pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University (u zavisnosti od toga šta ste izabrali). Međutim, Office ćete moći da instalirate samo na onoliko uređaja koliko je dozvoljeno novim planom pretplate – na jednom PC ili Mac računaru i na još jednom tabletu ako je u pitanju Office 365 Personal, odnosno na 2 PC, Mac ili tablet računara ako je u pitanju Office 365 University. Istog trenutka ćete izgubiti pogodnosti pretplate na Office 365 Home koje omogućavaju instalaciju sistema Office na čak 5 PC i/ili Mac računara i 5 tableta. Možete da sačekate da vam pretplata na Office 365 Home istekne i da nakon toga aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University kako ne biste izgubili instalacije.
PrikažiSakrij
Šta će se dogoditi ako konvertujem svoju pretplatu sa plana Office 365 University na Office 365 Personal?
U okviru svog Microsoft naloga možete da imate samo jednu aktivnu pretplatu. Ako aktivirate pretplatu na Office 365 Personal pre nego što istekne pretplata na Office 365 University, preostalo vreme u okviru pretplate na Office 365 University će biti dodato u pretplatu na Office 365 Personal. Međutim, Office ćete moći da instalirate samo na onoliko uređaja koliko je dozvoljeno novim planom pretplate – na jednom PC ili Mac računaru i na još jednom tabletu ako je u pitanju Office 365 Personal. Možete da sačekate da vam pretplata na Office 365 University istekne i da nakon toga aktivirate pretplatu na Office 365 Personal kako ne biste izgubili instalacije.
PrikažiSakrij
Šta se dešava ako kupim ili iskoristim više pretplata na Office 365?
Vaš Microsoft nalog može da bude povezan sa samo jednom pretplatom. Ako koristite isti Microsoft nalog za kupovinu ili iskorišćavanje više pretplata na Office 365, time ćete produžiti vreme trajanja pretplate do najviše 5 godina. Imajte na umu to da na taj način nećete povećati broj uređaja na kojima možete da instalirate Office, kao ni veličinu skladišta na mreži koje je dostupno u okviru pretplate.
PrikažiSakrij
Zašto ne mogu da imam i pretplatu na Office 365 Home i pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University?
U okviru svog Microsoft naloga možete da imate samo jednu aktivnu pretplatu. Možete da konvertujete pretplatu na Office 365 Home u Office 365 Personal ili Office 365 University, a možete i da sačekate da pretplata istekne pre nego što aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University.
PrikažiSakrij
Šta se dešava po isteku pretplate? Kako mogu da nastavim rad na svojim dokumentima?
Kako se približava datum isteka pretplate, počećete da dobijate obaveštenja u okviru Office aplikacija i e-poštom u kojima ćete biti upozoreni na to da pretplata uskoro ističe. Ako odlučite da ne preduzimate ništa i pretplata istekne, aplikacije u sklopu Office softvera prelaze u režim samo za čitanje, što znači da ćete moći da otvarate i štampate dokumente, ali ne i da kreirate nove ili uređujete postojeće dokumente.
Da biste povratili punu funkcionalnost sistema Office, možete da kupite novu verziju sistema Office na veb-lokaciji www.office365.com ili kod bilo kog prodavca uključenog u ovaj program. Punu funkcionalnost možete da vratite i tako što ćete se vratiti na neku stariju verziju sistema Office, a možete i da koristite Office Online koji pruža besplatne osnovne funkcije uređivanja dokumenata.

Obnavljanje, otkazivanje i naplata

Obnavljanje, otkazivanje i naplata

PrikažiSakrij
Da li ću dobiti obaveštenje o naplati pre nego što bude izvršena?
Kada dođe vreme za obnovu pretplate, ukoliko imate godišnju pretplatu, dobićete obaveštenje o naplati pre njenog izvršenja. Ako ste se upisali za mesečnu pretplatu, plaćanje će se izvršavati automatski svakog meseca, a o njemu nećete biti obaveštavani unapred. U svakom trenutku možete da promenite način plaćanja ili da otkažete pretplatu tako što ćete se prijaviti na veb-lokaciji www.office.com/myaccount koristeći Microsoft nalog koji ste koristili prilikom konfigurisanja pretplate.
PrikažiSakrij
Kako da obnovim pretplatu na Office 365?
Imate nekoliko opcija za obnavljanje. Bez obzira na to koju ste opciju izabrali, za obnavljanje pretplate obavezno koristite Microsoft nalog sa kojim ste i konfigurisali pretplatu.
 • Ako je u okviru vaše pretplate aktivirano automatsko obnavljanje, ona će biti automatski obnovljena. Postavka automatskog obnavljanja prikazana je u oblasti za plaćanje i naplatu na stranici www.office.com/myaccount. Ako ne vidite postavku automatskog obnavljanja, ali vidite natpis „Mesto kupovine: [ime prodavca]“, pratite vezu „Upravljajte informacijama za plaćanje i naplatu“ da biste potvrdili postavku za automatsko obnavljanje kod tog prodavca.
 • Ako automatsko obnavljanje nije aktivirano, posetite MicrosoftStore.com da biste kupili pretplatu na Office 365 koja se sama obnavlja. Dodatan vremenski period će biti automatski dodat u preostalo vreme trajanja postojeće pretplate.
 • Da biste obnovili pretplatu kod prodavca od kog ste kupili Office 365, vratite se kod istog prodavca i kupite novu jednogodišnju pretplatu koja se plaća unapred. Pratite uputstva za konfigurisanje koja se nalaze u pakovanju i koja su ista kao i uputstva za konfigurisanje nove pretplate. Dodatnih godinu dana će biti automatski dodato u preostalo vreme trajanja postojeće pretplate.
PrikažiSakrij
Da li zadržavam preostalo vreme trajanje pretplate ako je obnovim ranije?
Da. Ako ranije obnovite Office 365 plan koji već imate, dodatan vremenski period se dodaje u postojeću pretplatu. Na primer, ako vam je u okviru aktuelne pretplate Office 365 Home ostalo još dva meseca, a obnovite pretplatu za još jednu godinu (12 meseci), vaša pretplata će važiti još 14 meseci.
PrikažiSakrij
Kako da otkažem pretplatu na Office 365 koja se automatski obnavlja?
 • Ako ste kupili pretplatu koja se automatski obnavlja od korporacije Microsoft na veb-lokaciji MicrosoftStore.com ili Office365.com, imate dve opcije za otkazivanje:
  • Otkazivanje možete da obavite na mreži ako posetite stranicu www.office.com/myaccount i isključite opciju za automatsko obnavljanje u oblasti za plaćanje i naplatu. Tako će pretplata automatski isteći kada istekne preostalo vreme trajanja pretplate.
  • Da biste odmah otkazali pretplatu, obratite se Microsoft podršci i zatražite momentalno otkazivanje.
 • Ako ste kupili pretplatu koja se automatski obnavlja od kompanije Apple u usluzi iTunes, moraćete da otkažete svoju pretplatu kod kompanije Apple. Saznajte više.
 • Ako ste kupili pretplatu koja se automatski obnavlja od nekog drugog prodavca, možda ćete morati da je otkažete kod tog prodavca. To možete da potvrdite tako što ćete posetiti stranicu www.office.com/myaccount i potražiti oblast za plaćanje i naplatu. Ako vidite natpis „Mesto kupovine: [ime prodavca]“, pretplatu ćete morati da otkažete kod tog prodavca.
PrikažiSakrij
Koje opcije plaćanja su mi na raspolaganju za pretplatu na Office 365?
Automatsko obnavljanje je najjednostavniji način da osigurate uslugu bez prekida. Na stranici www.office.com/myaccount možete da postavite mesečno ili godišnje automatsko obnavljanje.
Ako imate mesečnu pretplatu, možete da uštedite tako što ćete je konvertovati u godišnju pretplatu. Da biste to uradili, posetite stranicu Office 365 Home i izaberite opciju godišnje kupovine. Kada završite postupak za kupovinu, vaš nalog će automatski biti ažuriran na godišnju naplatu.

Podrška i resursi

Podrška i resursi

PrikažiSakrij
Gde mogu da dobijem tehničku podršku?
Posetite veb-lokaciju Microsoft podrške da biste dobili pomoć u rešavanju tehničkih problema, uključujući sledeće:
 • Status narudžbine
 • Naplata
 • Preuzimanje
 • Šifra proizvoda
 • Instalacija/deinstalacija
 • Aktivacija proizvoda
 • Korišćenje proizvoda
PrikažiSakrij
Postoje li druge opcije podrške?
Da biste dobili pomoć i uputstva, posetite www.office.com/support. Da biste pronašli video zapise za besplatnu obuku, posetite www.office.com/training.
iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.

{ "pmgControls": [{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper|.accordionBtn|.accordionContent|.showIcon|.hideIcon|.showHideAll"},

{"functionName":"CustomTooltip","params":""},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper1|.accordionBtn1|.accordionContent1|.showIcon1|.hideIcon1|.showHideAll1"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper2|.accordionBtn2|.accordionContent2|.showIcon2|.hideIcon2|.showHideAll2"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper3|.accordionBtn3|.accordionContent3|.showIcon3|.hideIcon3|.showHideAll3"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper4|.accordionBtn4|.accordionContent4|.showIcon4|.hideIcon4|.showHideAll4"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper5|.accordionBtn5|.accordionContent5|.showIcon5|.hideIcon5|.showHideAll5"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper6|.accordionBtn6|.accordionContent6|.showIcon6|.hideIcon6|.showHideAll6"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper7|.accordionBtn7|.accordionContent7|.showIcon7|.hideIcon7|.showHideAll7"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper8|.accordionBtn8|.accordionContent8|.showIcon8|.hideIcon8|.showHideAll8"},

{"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper9|.accordionBtn9|.accordionContent9|.showIcon9|.hideIcon9|.showHideAll9"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#8ee70995-404f-7f63-7414-481001eebbda|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#c68a803f-1026-879e-6b4b-767c6b50fb66|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#7c76c321-8d79-984c-3d2f-6b46beb5b169|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#d80eb93e-4b00-e9be-9e2e-6e3603b411df|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#24569d24-fe7f-bb12-3d4b-b0dd035c9c22|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#a16175fc-11f6-e4cc-0c3e-92f7d2dc6fc0|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#8536e41c-cd38-8be2-b6fb-feb4fad04f82|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#26fff723-57b2-044f-3dbb-5a1e95fc01c1|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#daf10633-6786-b87a-e809-b76de0273bdf|pmg-float-right|680"},

{"functionName":"AddDynaCss","params":"#fe49d6c2-5232-8aa1-0722-44bb86d1d0bc|pmg-float-right|680"}]}