Office 365
Office 365

Najčešća pitanja za Office 365

Najčešća pitanja za Office 365

Pronađite odgovore na najčešća pitanja o sistemu Office i usluzi Office 365. Više pitanja i dogovora za poslovne korisnike potražite na lokaciji Najčešća pitanja o usluzi Office 365 za preduzeća.
Pronađite odgovore na najčešća pitanja o sistemu Office i usluzi Office 365. Više pitanja i dogovora za poslovne korisnike potražite na lokaciji Najčešća pitanja o usluzi Office 365 za preduzeća.

Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

PrikažiSakrij
Koja je razlika između Office 365 planova pretplate i sistema Office kao jednokratne kupovine?
Uz Office 365 planove pretplate dobijate kompletne, instalirane Office aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access (Publisher i Access su dostupni samo na računaru.) Možete da instalirate Office 365 na više uređaja, uključujući PC, Mac računare, Android tablet računare i Android telefone. Pored toga, uz Office 365 dobijate usluge kao što je skladište na mreži uz OneDrive i Skype minute za kućnu upotrebu. Kada imate aktivnu Office 365 pretplatu, uvek imate najnoviju verziju Office aplikacija. 

Office kao jednokratna kupovina uključuje aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint za korišćenje na jednom PC ili Mac računaru. Aplikacije se ne ažuriraju automatski; da biste dobili najnoviju verziju, morate ponovo da kupite Office kada nova verzija postane dostupna. Verzije Office aplikacija dostupne za jednokratne kupovinu su Office 2016 za Windows i Mac. Prethodne verzije uključuju Office 2013, Office 2011 za Mac, Office 2010, Office 2007, Office 2008 za Mac i Office 2004 za Mac. Office 2010 i Office 2007 su kompatibilni sa Windows 8.1 i starijim verzijama. Office kao jednokratna kupovina ne uključuje usluge koje podrazumeva Office 365.
PrikažiSakrij
Kako da znam da li moj PC ili Mac računar može da pokrene Office?
Office podržava računare pod operativnim sistemom Windows 7 ili novijom verzijom i Mac operativnim sistemom Mac OS X 10.10 za Office 2016 za Mac. Za više informacija, uključujući zahteve za Android™ tablete, pogledajte kompletne sistemske zahteve
PrikažiSakrij
Da li će Office biti identičan na PC računaru, Mac računaru i mobilnom uređaju?
Ne. Office aplikacije su skrojene da rade najbolje na svakoj platformi ili uređaju. Office aplikacije dostupne za Mac korisnike i brojevi verzija mogu da se razlikuju od onih koji su dostupni za korisnike PC računara.
PrikažiSakrij
Da li osobe koje imaju stariju verziju sistema Office mogu da otvore dokumente koje sam napravio pomoću usluge Office 365 ili sistema Office 2016?
Office 2007, Office za Mac 2008, Office 2010, Office za Mac 2011, Office 365, Office 2013 i Office 2016 aplikacije mogu da otvore dokumente bez dodatnih radnji. Klijenti koji koriste starije verzije sistema Office za Windows bi možda trebalo da preuzmu i instaliraju compatibility pack.
PrikažiSakrij
Da li zadržavam kontrolu nad dokumentima pomoću Office 365 pretplate?
Da. Dokumenti koje ste napravili pripadaju vama. Možete da odaberete da ih uskladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru. Saznajte šta se događa ako otkažete pretplatu.
PrikažiSakrij
Da li je za Office potreban pristup internetu?
Pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office paketa i svih Office 365 planova pretplate. Za Office 365 planove, pristup internetu je neophodan i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili kako biste promenili opcije plaćanja. Pristup internetu je neophodan i za pristup dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako instalirate OneDrive aplikaciju za računare. Trebalo bi i da se redovno povezujete sa internetom da biste svoju verziju sistema Office održavali ažurnom i imali pogodnost automatskih ispravki. Ako se ne povežete sa internetom barem svakih 39 dana, aplikacije će preći u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da dokumente možete da prikažete i odštampate, ali ne možete da ih uredite, niti da napravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, samo se ponovo povežite sa internetom.
Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, jer su aplikacije u potpunosti instalirane na računaru.
PrikažiSakrij
Šta je to Microsoft nalog i zašto bi trebalo da isprobam ili kupim Office?
Microsoft nalog je kombinacija e-adrese i lozinke koje koristite za prijavljivanje u usluge kao što su Hotmail, OneDrive, Windows Phone, Xbox LIVE i Outlook.com. Ako koristite neke od ovih usluga, već imate Microsoft nalog koji možete da koristite ili možete da napravite novi nalog. Saznajte više o Microsoft nalogu. U sklopu upisivanja za probnu verziju ili kupovinu sistema Office bićete upitani da se prijavite pomoću Microsoft naloga. Morate biti prijavljeni pomoću tog naloga da biste instalirali Office softver i upravljali njim ili da biste koristili neke pogodnosti pretplate, uključujući OneDrive skladište ili Skype minute.

Osnovni podaci o probnim verzijama sistema Office

Osnovni podaci o probnim verzijama sistema Office

PrikažiSakrij
Mogu li da isprobam Office pre nego što ga kupim?
Da. Možete da se upišete da isprobate Office 365 Home besplatno na mesec dana na Office veb lokaciji. (Imajte na umu da je za besplatnu probnu verziju neophodna kreditna kartica. Saznajte više.) Probna verzija vam daje pristup svim funkcijama usluge Office 365 Home. To uključuje:
 • Potpune Office aplikacije za računare (Word, PowerPoint, Excel, OneNote i Outlook, uz Publisher i Access za Windows računare).
 • 1 TB dodatnog OneDrive skladišta u oblaku tako da možete da sačuvate dokumente, fotografije i video zapise na mreži i pristupite im sa skoro svakog mesta.
 • 60 Skype minuta koje možete da koristite za pozivanje mobilnih i fiksnih telefona. Pogledajte listu.
PrikažiSakrij
Koje korake treba da preduzmem kako bih se upisao za probnu verziju?
 • 1. Napravite Microsoft nalog ili se prijavite pomoću postojećeg. Šta je to Microsoft nalog?
 • 2. Pružite informacije o plaćanju da biste omogućili buduće mesečne isplate. Prihvaćene su međunarodne kreditne kartice i PayPal (na nekim tržištima).
 • 3. Na kraju prvog besplatnog meseca automatski će se naplatiti metodom plaćanja koji pružite kako bi se obezbedilo da ne dođe do prekida u korišćenju usluge. To možete da otkažete na mreži bez kazne pre isteka probne verzije tako što ćete posetiti lokaciju www.office.com/myaccount i isključiti automatsku obnovu u oblasti „Plaćanje i naplata“.
 • 4. Kada se potvrdi metod plaćanja, bićete prebačeni na lokaciju www.office.com/myaccount da biste instalirali Office.
PrikažiSakrij
Kako da otkažem besplatnu verziju pre nego što se završi?
Ako ste se za probnu verziju upisali putem Office veb lokacije, posetite lokaciju www.office.com/myaccount i isključite opciju automatskog obnavljanja u oblasti „Plaćanje i naplata“. Pomoću ovog pristupa probna verzija će automatski isteći na kraju meseca i neće se naplatiti sa kreditne kartice.
Ako ste se za probnu verziju upisali klikom na ikonu na novom računaru, ona ističe automatski na kraju meseca, nije neophodno da je otkazujete. Kada probna verzija istekne, bićete upitani da odaberete koju verziju sistema Office želite da kupite.
PrikažiSakrij
Šta se dešava kada se završi probna verzija?
To zavisi od toga na koji način ste se upisali za probnu verziju:
 • Ako ste se upisali putem Office veb lokacije i ako je automatsko obnavljanje omogućeno u oblasti „Plaćanje i naplata“ na lokaciji www.office.com/myaccount, usluga će se neometano nastaviti i po završetku probne verzije automatski će se naplatiti putem metoda plaćanja, a nakon toga naplaćivaće se mesečno. Ne morate da ponovo instalirate Office.
 • Ako ste se upisali klikom na ikonu na novom računaru, ona ističe automatski na kraju meseca, nije neophodno da je otkazujete. Kada probna verzija istekne, bićete upitani da odaberete koju verziju sistema Office želite da kupite.
PrikažiSakrij
Da li mogu da se upišem za drugu probnu verziju pomoću druge pretplate?
Ne odmah. Na primer, ako ste imali probnu verziju usluge Office 365 Personal, ne možete da se upišete za probnu verziju usluge Office 365 Home. Međutim, godinu dana posle završetka probne ili plaćene verzije možete da se prijavite za novu probnu verziju.

Jezička podrška za Office

Jezička podrška za Office

PrikažiSakrij
Koji Office proizvodi su dostupni u mojoj zemlji/regionu?
Office 365 planovi su dostupni u većini zemalja ili regiona. U zemljama ili regionima gde Office 365 planovi nisu dostupni i dalje možete da kupite Office 2016 paket. Prilikom kupovine usluge Office 365, važno je da izaberete zemlju ili region u kom će vam se naplaćivati i u kom ćete koristiti softver. Izbor druge zemlje ili regiona može da izazove probleme sa instalacijom i uklanjanjem pretplate.
PrikažiSakrij
Na kojim jezicima je dostupan Office?
Office je dostupan na dolenavedenim jezicima. Nisu svi jezici dostupni u svim zemljama ili regionima.
 • Za računare koji rade pod operativnim sistemom Windows: arapski, bugarski, pojednostavljeni kineski, tradicionalni kineski, hrvatski, češki, danski, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, nemački, grčki, hebrejski, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, kazahstanski, korejski, letonski, litvanski, malajski (Malezija), norveški (bukmol), poljski, portugalski (Brazil), portugalski (Portugalija), rumunski, ruski, srpski (latinica), slovački, slovenački, španski, švedski, tajski, turski, ukrajinski i vijetnamski.
 • Za Mac: brazilski portugalski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionani), danski, holandski, engleski, finski, francuski, nemački, indonežanski, italijanski, japanski, norveški (bukmol), poljski, portugalski (Portugalija), ruski, španski, švedski i turski.
PrikažiSakrij
Da li mogu da koristim Office na jezicima osim onog na kom sam ga prvobitno kupio?
Microsoft nudi jednostavna i ekonomična rešenja za višejezične pojedince, porodice i mala preduzeća.
 • Office 365: Svaki put kada instalirate Office na dodatnom PC ili Mac računaru na lokaciji www.office.com/myaccount, možete da odaberete jezik na kom ćete instalirati Office.
 • Office 2016 paketi: Saznajte više o drugim opcijama za korišćenje sistema Office na jezicima osim onog na kom ste ga prvobitno kupili na lokaciji www.office.com/language.

Osnovni podaci o usluzi OneDrive

Osnovni podaci o usluzi OneDrive

PrikažiSakrij
Šta je to OneDrive?
OneDrive je usluga skladišta na mreži koju možete da koristite za skladištenje dokumenata, beležaka, fotografija, muzike, video zapisa ili drugih tipova datoteka. Pomoću usluge OneDrive možete da pristupite datotekama sa skoro svakog uređaja i možete da ih delite sa drugima. Svi OneDrive korisnici dobijaju 15 GB skladišta besplatno uz OneDrive. Upišite se za OneDrive.
PrikažiSakrij
Koliko OneDrive skladišta dobijam uz Office 365?
Količina besplatnog skladišta koje dobijate zavisi od pretplate:
 • Klijenti sa aktivnom pretplatom na Office 365 Personal ili Office 365 University dobijaju dodatnih 1 TB OneDrive skladišta po pretplati.
 • Klijenti sa aktivnom pretplatom na Office 365 Home dobijaju dodatnih 1 TB OneDrive skladišta po korisniku, za najviše 5 korisnika. Svaki dodatni korisnik mora da ima Microsoft nalog i da bude dodat u pretplatu na lokaciji www.office.com/myaccount.
Dodatno skladište se primenjuje na OneDrive nalog koji je povezan sa Microsoft nalogom koji se koristi za pravljenje Office 365 pretplate. Za Office 365 Home, skladište je povezano sa Microsoft nalozima članova domaćinstva koji su dodati u pretplatu.
PrikažiSakrij
Pomoću kog Microsoft naloga treba da se prijavim kada koristim OneDrive?
Da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, prijavite se u Office pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za instaliranje usluge Office 365. Ako ste pretplatu na Office 365 Home delili sa drugim članovima domaćinstva, oni bi trebalo da se prijave pomoću svog Microsoft naloga. Saznajte više o prijavljivanju u Office. U OneDrive možete da se prijavite i direktno na adresi OneDrive.com.
PrikažiSakrij
Da li su dokumenti uskladišteni u usluzi OneDrive dostupni i van mreže?
Da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive van mreže, možete da instalirate OneDrive aplikaciju za računare. Aplikacija pravi fasciklu na računaru koja automatski sinhronizuje dokumente između usluge OneDrive i računara tako da možete da radite na dokumentima van mreže i da budete sigurni da će oni uvek biti sinhronizovani.
PrikažiSakrij
Šta se dešava sa datotekama uskladištenim u usluzi OneDrive ako pretplata istekne?
Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, možete i dalje da pristupite svim datotekama i da ih preuzmete tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili da instalirate Office 365. Gubite dodatno skladište, pa datoteke morate da sačuvate na drugom mestu ili da kupite još OneDrive skladišta ako OneDrive nalog prekoračuje 15 GB besplatnog skladišta.
PrikažiSakrij
Deaktivirao sam deljenje pretplate za člana domaćinstva. Šta se dešava sa dokumentima koje je sačuvao u usluzi OneDrive?
Oni gube dodatno OneDrive skladište, ali i dalje mogu da pristupe svim datotekama i da ih preuzmu. Ako njihov OneDrive nalog premašuje besplatnih 15 GB, moraće da sačuvaju datoteke na drugom mestu ili da kupe OneDrive skladišta.

Osnovni podaci o Skype minutima

Osnovni podaci o Skype minutima

PrikažiSakrij
Šta su to Skype minuti?
Pomoću Skype minuta možete da zovete prijatelje ili porodicu na mobilni ili fiksni telefon, bez obzira na to da li imaju Skype nalog ili ne.
Skype minute možete da koristite sa bilo kog uređaja na kom imate instaliran Skype, bez obzira na to da li je to mobilni telefon, tablet, TV ili drugi uređaj, koji podleže dostupnosti u zemlji ili regionu. Svaka aktivna pretplata na Office 365 ima pravo na 60 Skype minuta mesečno, po korisniku; to se svakog meseca postavlja na početne vrednosti.
PrikažiSakrij
Koje zemlje ili regioni su uključeni u Skype minute?

Možete da pozivate sledeće zemlje ili regione:

 • Fiksni i mobilni telefoni: Kanada, Kina, Guam, SAO Hongkong, Japan, Portoriko, Singapur, Tajland i Sjedinjene Države.
 • Samo fiksni telefoni: Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Brunei, Bugarska, Čile, Hrvatska, Kolumbija (osim ruralnih oblasti), Kostarika, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Gvaldalupe, Mađarska, Island, Indonezija (Džakarta), Irska, Izrael, Italija, Koreja, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malta, Meksiko, Maroko, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Slovačka, Slovenija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Švajcarska, Tajvan, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Venecuela.

Skype minuti nisu uključeni uz Office 365 u Alžiru, Bahreinu, Kini, Egiptu, Indiji, Koreji, Kuvajtu, Libanu, Libiji, Maroku, Namibiji, Pakistanu, Kataru, Tajvanu, Tunisu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


Imajte na umu da posebni brojevi, premium brojevi i brojevi koji nisu geografski nisu pokriveni Skype minutima. Pored toga, nije moguće upućivati hitne pozive.

PrikažiSakrij
Da li Skype minute mogu da koristim za pozivanje zemlje ili regiona koji nije uključen?
Skype nudi različite opcije „platite što potrošite“ i opcije pretplate kao dodatke Skype minutima. Posetite lokaciju www.skype.com za više detalja.
PrikažiSakrij
Kako da aktiviram Skype minute?
Možete da odaberete da Skype minute primenite na novi ili postojeći Skype nalog. Da biste aktivirali Skype minute, posetite lokaciju www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste napravili novi Skype ili koristili postojeći. Videćete potvrdu na lokaciji www.office.com/myaccount kada se minuti aktiviraju.
Kada aktivirate nalog, možete da promenite Skype nalog sa kojim su povezani Skype minuti jednom godišnje. Da biste to uradili prvo morate da deaktivirate Skype minute sa postojećeg naloga, a zatim da aktivirate novi ili drugi Skype nalog. Da biste to uradili, posetite lokaciju www.office.com/deactivateskype i pratite uputstva na ekranu da biste deaktivirali nalog. Kada se to dovrši, posetite lokaciju www.office.com/myaccount da biste aktivirali novi ili drugi Skype nalog.

Office 365 University

Office 365 University

PrikažiSakrij
Šta je to Office 365 University?
Nakon kupovine usluge Office 365 University od prodavca koji učestvuje, treba da odete na mrežu da biste potvrdili da ispunjavate uslov kako biste aktivirali Office. Na vas se odnose i Uslovi licenciranja za Microsoft softver za korisničke pretplate na Office – dodatak ugovoru za Microsoft Online Services (samo na engl.) i biće neophodno da prihvatite ugovor pre aktiviranja proizvoda. Pristup internetu je neophodan jer se proces akademske verifikacije i povraćaja obavlja na mreži.
Imajte na umu da možda ispunjavate uslove da dobijete besplatan Office preko univerziteta, škole ili fakulteta. Proverite da li ispunjavate uslove na adresi www.office.com/getoffice365 pre nego što kupite Office 365 University.
PrikažiSakrij
U kojim zemljama ili regionima je dostupan Office 365 University?
Office 365 University je dostupan u sledećim zemljama ili regionima: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, SAO Hongkong, Mađarska, Island, Indija, Indonezija, Irska, Izrael, Italija, Koreja, Kuvajt, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malta, Meksiko, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Oman, Filipini, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Švajcarska, Tajvan, Tajland, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države i Vijetnam.
Office 365 University će biti dostupan u svakoj zemlji ili regionu navedenom kada se novi Office objavi u toj zemlji ili regionu.

Preuzmite i instalirajte Office

Preuzmite i instalirajte Office

PrikažiSakrij
Kako da instaliram Office?
Da biste instalirali Office 365, posetite lokaciju www.office.com/myaccount na PC ili Mac računaru na kom želite da instalirate Office, prijavite se pomoću Microsoft naloga koji ste koristili da kupite pretplatu, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste instalirali Office.
Da biste instalirali Office 2016 paket, pratite uputstva pružena na Office ambalaži. U većini slučajeva moraćete da posetite lokaciju www.office.com/setup i pratite uputstva na ekranu da biste preuzeli softver na računar.
PrikažiSakrij
Da li Office mogu da instaliram na Mac računaru?
Da. Office aplikacije dostupne za Mac su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneNote. Aplikacije Publisher i Access nisu dostupne za Mac. Trenutne verzije Office aplikacija za Office 365 su Office 2016 za Windows i Mac.
PrikažiSakrij
Koliko dugo traje preuzimanje i instaliranje sistema Office?
Stvarna brzina preuzimanja sistema Office zavisi od brzine internet veze. Za najbolje iskustvo preuzimanja preporučuje se internet veza širokog propusnog opsega.
Sve verzije novog sistema Office za računare koji rade pod operativnim sistemom Windows koriste tehnologiju protoka koja vam omogućava da počnete da koristite Office aplikacije pre nego što se dovrši instalacija.
PrikažiSakrij
Kako da pristupim aplikacijama pošto instaliram Office?
Ikone za Office aplikacije se prave kada instalirate Office. Aplikacije možete da pokrenete tako što ćete kliknuti na ikone koje su instalirane na sledećim lokacijama:
 • Windows
  • Windows 7: „Start“ meni
  • Windows 8: prikaz „Ekran Početak i aplikacije“ (prikaz ispod ekrana Početak“ koji uključuje sve aplikacije instalirane na računaru)*
  • Windows 8.1: prikaz „Aplikacije“*
*Ako ne možete da pronađete ikone u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 8.1, idite na ekran „Početak“ i otkucajte ime aplikacije koju želite da pokrenete (na primer, Word).
Prečicu aplikacije možete da zakačite i na ekran „Početak“ ili na traku zadataka radne površine radi zgodnog pristupa. Saznajte više
 • Mac OS X
  • 10.6 (Snow Leopard): Usidravanje
  • 10.7 (Lion): Usidravanje i traka za pokretanje
  • 10.8 (Mountain Lion): Usidravanje i traka za pokretanje
  • 10.9 (Mavericks): Usidravanje i traka za pokretanje
  • 10.10 (Yosemite): Aplikacije možete da pokrenete tako što ćete kliknuti na ikone aplikacija koje se nalaze na traci za pokretanje i fascikli „Aplikacije“ u nalazaču.
PrikažiSakrij
Da li bi trebalo da instaliram 32-bitnu ili 64-bitnu verziju sistema Office?
Podrazumevano se instalira 32-bitna verzija sistema Office.
Čak i ako računar koristi 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, preporučujemo da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office, jer je kompatibilnija sa aplikacijama i programskim dodacima koji funkcionišu sa sistemom Office. Ako želite da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office, to možete da uradite tako što ćete posetiti lokaciju www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu kako biste instalirali 64-bitnu verziju. Nije moguće instalirati i 64-bitnu i 32-bitnu verziju sistema Office na istom računaru.
PrikažiSakrij
Kako mogu da promenim na kojim uređajima je instalirana usluga Office 365?
Ako ste Office instalirali na maksimalnom broju PC računara, Mac računara ili tableta i želite da ga koristite na drugom uređaju, možete da deaktivirate uređaj tako što ćete posetiti lokaciju www.office.com/myaccount, posle čega možete da instalirate Office na novom uređaju. Kopija sistema Office na uređaju koji ste deaktivirali će se vratiti u režim samo za čitanje, što znači da dokumenti mogu da se prikažu, ali ne i da se urede. Nećete izgubiti dokumente koje ste sačuvali lokalno na originalnom uređaju.
PrikažiSakrij
Kako da deinstaliram Office?
Da biste deinstalirali Office, prvo posetite lokaciju www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste deaktivirali Office. Deaktiviranje sistema Office ostavlja Office aplikacije na računaru u režimu samo za čitanje, što znači da možete da prikažete dokumente, ali ne i da ih uredite ili sačuvate i ne možete da napravite nove dokumente. Da biste potpuno uklonili Office, idite na kontrolnu tablu računara i deinstalirajte Office. Za Mac, iPad i Android tablet računare, pratite uputstva na uređaju da biste deinstalirali aplikaciju.
PrikažiSakrij
Kako da dobijem rezervnu kopiju Office proizvoda?
Postoji nekoliko načina da dobijete rezervnu kopiju Office proizvoda:
 • Office 365 klijenti mogu da je preuzmu ili ponovo instaliraju sa lokacije www.office.com/myaccount.
 • Možete da naručite besplatnu rezervnu kopiju na DVD-u za najnovije izdanje Office proizvoda. Posetite lokaciju www.office.com/backup da biste dobili detalje.
Rezervne kopije nije moguće isporučiti u sledeće zemlje ili regione: Butan, Brazil, Kina, Kokosova (Kilingova) ostrva, Kukova Ostrva, Francuske južne i antarktičke zemlje, Ostrvo Herd i Mekdonaldova оstrva, Irak, Jan Majen, Kiribati, Libija, Mikronezija, Mijanmar, Nauru, Nepal, Niue, Palau, Ostrva Pitkern, Saba, Samoa, Sveti Eustahije, Timor Leste, Tokelau, Vales i Futuna.
PrikažiSakrij
Koje mobilne aplikacije su dostupne za Office?
Dobijte osnovno Office iskustvo besplatno na omiljenim tablet računarima i telefonima. Da biste pronašli i preuzeli aplikacije, posetite sledeće stranice: Office za iPad, Office za iPhone, Office za Android tablet i Office za Android telefonDisclaimer text Dobijte premium funkcije za aplikacije Word, Excel i PowerPoint pomoću kvalifikovane Office 365 pretplate. Informacije o premium funkcijama za mobilne uređaje koje su dostupne uz Office 365, potražite na lokaciji www.office.com/information.
PrikažiSakrij
Kako da se uverim da ću uvek imati najnovije Office aplikacije?
Office 365 klijenti sa aktivnom pretplatom uvek dobijaju najnovije verzije Office aplikacija kada su dostupne. Kada izdamo novu verziju sistema Office, bićete obavešteni da imate opciju da ažurirate softver na najnoviju verziju.
PrikažiSakrij
Imam Office za Mac 2011 u sklopu Office 365 pretplate. Kako da dobijem najnoviju verziju sistema Office za Mac?
Najnovija verzija sistema Office 2016 za Mac sada je dostupna pretplatnicima na Office 365 u sklopu pretplate. Da biste instalirali Office 2016 za Mac, idite na lokaciju http://offfice.com/myaccount i tamo pratite uputstva.

Upravljanje Office 365 pretplatom

Upravljanje Office 365 pretplatom

PrikažiSakrij
Kako da upravljam Office 365 pretplatom?
Da biste upravljali informacijama o naplati, instalirajte ili uklonite Office sa dodatnih PC ili Mac računara i upravljajte instalacijama sistema Office na drugim uređajima u bilo koje vreme, posetite lokaciju www.office.com/myaccount.
PrikažiSakrij
Kada počinje pretplata?
Ako ste kupili pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem mogu da se kupe na lokacijama Office365.com, MicrosoftStore.com, u iTunes® prodavnici i kod nekih drugih prodavaca. Ako ste kupili pre-paid pretplatu, ona počinje kada aktivirate pretplatu i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pre-paid pretplate mogu da se kupe od prodavca ili Microsoft agenta za podršku.
PrikažiSakrij
Mogu li da delim pogodnosti pretplate sa članovima domaćinstva?
Ako imate aktivnu pretplatu na Office 365 Home možete da je delite sa najviše četiri člana domaćinstva. Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svojim PC i Mac računarima, iPad uređajima, Android tablet računarima, Windows tablet računarima, iPhone® uređajima ili Android telefonima, uz dodatnih 1 TB OneDrive skladišta i da upravlja svojim instalacijama na lokaciji www.office.com/myaccount.
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite lokaciju www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste dodali korisnika. Svaka osoba koju dodate primiće e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kada prihvati i dovrši korake, njene informacije, uključujući instalacije koje koristi, pojaviće se na stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekim ili da uklonite uređaj koji on koristi na lokaciji www.office.com/myaccount.
PrikažiSakrij
Šta se događa kada konvertujem pretplatu iz Office 365 Home u Office 365 Personal ili Office 365 University?
Microsoft nalog može da ima samo jednu aktivnu pretplatu. Ako aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University pre nego što istekne pretplata na Office 365 Home, preostalo vreme na pretplati na Office 365 Home konvertovaće se u pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University (šta god da ste odabrali). Međutim, Office ćete moći da instalirate na onoliko uređaja koliko omogućava novi plan pretplate – 1 PC ili Mac računar, plus 1 tablet i 1 telefon za Office 365 Personal, i najviše 2 PC, Mac ili tablet računara, plus 2 telefona za Office 365 University. Odmah ćete izgubiti Office 365 Home pogodnosti instaliranja sistema Office na najviše 5 PC i/ili Mac računara, 5 tablet računara i 5 telefona. Možete odabrati da čekate dok pretplata na Office 365 Home ne istekne pre nego što aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University kako ne biste izgubili instalacije.
PrikažiSakrij
Šta se događa kada konvertujem pretplatu iz Office 365 University u Office 365 Personal?
Microsoft nalog može da ima samo jednu aktivnu pretplatu. Ako aktivirate pretplatu na Office 365 Personal pre nego što istekne pretplata na Office 365 University, preostalo vreme na pretplati na Office 365 University konvertovaće se u pretplatu na Office 365 Personal. Međutim, Office ćete moći da instalirate na onoliko uređaja koliko omogućava novi plan pretplate – 1 PC ili Mac računar, plus 1 tablet i 1 telefon za Office 365 Personal. Možete odabrati da čekate dok pretplata na Office 365 University ne istekne pre nego što aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili kako ne biste izgubili instalacije.
PrikažiSakrij
Šta se dešava ako kupim ili preuzmem više Office 365 pretplata?
Microsoft nalog može da ima samo jednu povezanu pretplatu. Ako koristite isti Microsoft nalog za kupovinu ili preuzimanje većeg broja Office 365 pretplata, produžavate vreme pretplate do maksimuma od 5 godina. Imajte u vidu da ako to uradite, neće se povećati broj uređaja na kojima možete da instalirate Office niti će se povećati količina prostora za skladištenje na mreži koji je dostupan uz pretplatu.
PrikažiSakrij
Zašto ne mogu istovremeno da imam pretplatu na Office 365 Home i Office 365 Personal ili Office 365 University?
Microsoft nalog može da ima samo jednu aktivnu pretplatu. Pretplatu na Office 365 Home možete da konvertujete u Office 365 Personal ili Office 365 University odnosno možete da čekate dok trenutna pretplata ne istekne pre nego što aktivirate pretplatu na Office 365 Personal ili Office 365 University.
PrikažiSakrij
Šta se događa kada se završi pretplata? Kako mogu da nastavim da radim na dokumentima?
Kada se približi datum isteka, primaćete obaveštenja u Office aplikacijama i putem e-pošte koja vas upozoravaju na predstojeće isticanje. Ako odaberete da pustite da pretplata istekne, Office softverske aplikacije ulaze u režim samo za čitanje, što znači da dokumente možete da vidite ili odštampate, ali ne možete da napravite nove ili uredite postojeće dokumente.
Da biste vratili punu Office funkcionalnost, možete da kupite novu verziju sistema Office tako što ćete posetiti lokaciju www.office365.com ili prodavca koji učestvuje. Punu funkcionalnost možete da vratite i pomoću starije verzije sistema Office ili možete da koristite Office Online za besplatno osnovno uređivanje.

Obnavljanja, otkazivanja i naplata

Obnavljanja, otkazivanja i naplata

PrikažiSakrij
Hoću li biti obavešten pre naplate?
Pre naplate ćete biti obavešteni kada je vreme za obnovu godišnje pretplate. Ako ste se upisali za mesečnu pretplatu, plaćanje će se automatski zadužiti svakog meseca i nećete biti obavešteni unapred. Metod plaćanja možete da promenite i da otkažete pretplatu u bilo koje vreme tako što ćete se prijaviti na lokaciji www.office.com/myaccount pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje pretplate.
PrikažiSakrij
Kako da obnovim Office 365 pretplatu?
Imate nekoliko opcija za obnavljanje. Bez obzira na to koju opciju odaberete, obavezno obnovite pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili prilikom postavljanja pretplate.
 • Ako je automatsko obnavljanje omogućeno za pretplatu, ona će se automatski obnoviti. Postavka automatskog obnavljanja prikazana je u oblasti „Plaćanje i naplata“ na lokaciji www.office.com/myaccount. Ako ne vidite postavku automatskog obnavljanja, ali vidite „Kupljeno od [Ime prodavca]”, pratite vezu „Upravljanje informacijama o plaćanju i naplati“ da biste potvrdili postavku automatskog obnavljanja sa tim prodavcem.
 • Ako automatsko obnavljanje nije omogućeno, posetite lokaciju MicrosoftStore.com da biste kupili pretplatu na Office 365 sa automatskim obnavljanjem. Dodatno vreme će se automatski dodati preostalom vremenu u postojećoj pretplati.
 • Da biste obnovili putem prodavca od kog ste kupili Office 365, vratite se kod njega i kupite drugu jednogodišnju pre-paid pretplatu. Pratite uputstva za instalaciju na ambalaži – ona su ista za podešavanje nove pretplate. Dodatna godina će se automatski dodati preostalom vremenu u postojećoj pretplati.
PrikažiSakrij
Da li ću zadržati preostalo vreme pretplate ako obnovim ranije?
Da. Kada ranije obnovite na isti Office 365 plan koji već imate, dodatno vreme se dodaje u postojeću pretplatu. Na primer, ako vam je preostalo dva meseca u trenutnoj pretplati na Office 365 Home i obnovite na godinu dana (12 meseci), pretplata će trajati 14 meseci.
PrikažiSakrij
Kako da otkažem automatsko obnavljanje pretplate na Office 365?
 • Ako ste od korporacije Microsoft kupili pretplatu sa automatskim obnavljanjem putem lokacije MicrosoftStore.com ili Office365.com, imate dve opcije za otkazivanje:
  • Možete da otkažete na mreži tako što ćete posetiti lokaciju www.office.com/myaccount i isključiti opciju za automatsko obnavljanje u oblasti plaćanja i naplate. Pomoću ovog pristupa, vaša pretplata će automatski isteći kada istekne preostalo vreme pretplate.
  • Da biste otkazali odmah, obratite se Microsoft podršci i tražite trenutno otkazivanje.
 • Ako ste pretplatu sa automatskim obnavljanjem kupili od preduzeća Apple putem usluge iTunes Store, moraćete da otkažete pretplatu kod preduzeća Apple. Saznajte više.
 • Ako ste pretplatu sa automatskim obnavljanjem kupili od nekog drugog prodavca, možda ćete morati da otkažete pretplatu kod tog prodavca. To možete da potvrdite tako što ćete posetiti lokaciju www.office.com/myaccount i pogledati oblast plaćanja i naplate. Ako vidite tekst „Kupljeno od prodavca [Ime prodavca]“, moraćete da otkažete pretplatu kod tog prodavca.
PrikažiSakrij
Kakve opcije plaćanja imam za pretplatu na Office 365?
Automatsko obnavljanje je najjednostavniji način da obezbedite neprekidnu uslugu. Možete da podesite mesečno ili godišnje automatsko obnavljanje tako što ćete posetiti www.office.com/myaccount.
Ako imate mesečnu pretplatu, možete da uštedite novac konvertovanjem u godišnju pretplatu. Da biste to uradili, posetite stranicu Office 365 Home i izaberete opciju godišnje kupovine. Kada dovršite korake kupovine, nalog će se automatski ažurirati na godišnju naplatu.

Podrška i resursi

Podrška i resursi

PrikažiSakrij
Gde mogu da dobijem tehničku podršku?
Posetite lokaciju Microsoft podrška da biste dobili pomoć za tehničke probleme, uključujući:
 • Status porudžbine
 • Naplata
 • Preuzimanje
 • Šifra proizvoda
 • Instalacija/deinstalacija
 • Aktivacija proizvoda
 • Korišćenje proizvoda
PrikažiSakrij
Da li postoje druge opcije za podršku?
Sadržaj pomoći i članaka „Kako da...“ potražite na lokaciji www.office.com/support. Besplatnu obuku zasnovanu na video zapisima potražite na lokaciji www.office.com/training.
iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.
{ "pmgControls": [{"functionName":"CustomTooltip","params":""}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper|.accordionBtn|.accordionContent|.showIcon|.hideIcon|.showHideAll"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper1|.accordionBtn1|.accordionContent1|.showIcon1|.hideIcon1|.showHideAll1"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper2|.accordionBtn2|.accordionContent2|.showIcon2|.hideIcon2|.showHideAll2"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper3|.accordionBtn3|.accordionContent3|.showIcon3|.hideIcon3|.showHideAll3"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper4|.accordionBtn4|.accordionContent4|.showIcon4|.hideIcon4|.showHideAll4"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper5|.accordionBtn5|.accordionContent5|.showIcon5|.hideIcon5|.showHideAll5"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper6|.accordionBtn6|.accordionContent6|.showIcon6|.hideIcon6|.showHideAll6"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper7|.accordionBtn7|.accordionContent7|.showIcon7|.hideIcon7|.showHideAll7"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper8|.accordionBtn8|.accordionContent8|.showIcon8|.hideIcon8|.showHideAll8"}, {"functionName":"Accordion","params":".accordionWrapper9|.accordionBtn9|.accordionContent9|.showIcon9|.hideIcon9|.showHideAll9"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#8ee70995-404f-7f63-7414-481001eebbda|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#c68a803f-1026-879e-6b4b-767c6b50fb66|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#7c76c321-8d79-984c-3d2f-6b46beb5b169|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#d80eb93e-4b00-e9be-9e2e-6e3603b411df|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#24569d24-fe7f-bb12-3d4b-b0dd035c9c22|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#a16175fc-11f6-e4cc-0c3e-92f7d2dc6fc0|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#8536e41c-cd38-8be2-b6fb-feb4fad04f82|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#26fff723-57b2-044f-3dbb-5a1e95fc01c1|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#daf10633-6786-b87a-e809-b76de0273bdf|pmg-float-right|680"}, {"functionName":"AddDynaCss","params":"#fe49d6c2-5232-8aa1-0722-44bb86d1d0bc|pmg-float-right|680"}]}