Ugao monitora PC računara koji prikazuje novu publikaciju u programu Microsoft Publisher 2016Ugao monitora PC računara koji prikazuje novu publikaciju u programu Microsoft Publisher 2016
Publikacija u programu Publisher sa trakom na kojoj su prikazane alatke za slike.

Jednostavne alatke pomoću kojih ćete privući pažnju koristeći fotografije

Zamena slika

Uvezite sve svoje slike na jedno platno u programu Publisher i ubacujte ih i izbacujte iz dizajnerskog rešenja jednostavnim prevlačenjem i otpuštanjem. Eksperimentišite da biste pronašli odgovarajuću sliku bez gubljenja vremena.

Efekti

Koristite profesionalne efekte za tekst, oblike i slike u koje spadaju mekše senke, odsjaji i OpenType funkcije poput ligatura i stilskih alternativa, koji vam izgledaju poznato jer funkcionišu slično kao i efekti u drugim Office aplikacijama koje ih podržavaju.

Slike na mreži

Koristite Publisher da biste pretraživali albume na mreži na sajtovima kao što su Facebook i Flickr, kao i da biste dodali slike direktno u dokument, bez potrebe da ih sačuvate na stonom, laptop računaru ili tabletu. Tooltip about Internet requirements for using online tools with Publisher

Pozadina sa slikom

Koristite svoje fotografije u pozadini stranica visoke rezolucije kako bi publikacije izgledale profesionalno i besprekorno.

Računar na kojem je prikazana otvorena publikacija u programu Publisher sa trakom na kojoj su prikazane opcije za slanje.

Personalizovanje publikacija pomoću poznatih alatki

Objedinjavanje pošte

Uključite fotografije i veze u poznate alatke za objedinjavanje pošte i poboljšajte personalizaciju biltena, čestitki i e-poruka.

Kartica „Pošiljke“

Sva personalizacija koja vam je potrebna nalazi se na jednom mestu – na traci.

Laptop koji prikazuje deljenje ekrana u programu Microsoft Publisher 2016.

Objavljujte na način koji najviše odgovara publici

Pojednostavljeno deljenje

Dokumenti se podrazumevano čuvaju u oblaku. Dovoljno je da pošaljete vezu da biste ih delili i sarađivali na njima. Tooltip about requirements for sharing in Publisher

Štampanje fotografija

Sada još jednostavnije možete da odštampate sjajne publikacije ili foto-albume u bilo kojoj kopirnici uz mogućnost čuvanja svih stranica u nekom uobičajenom formatu za fotografije kao što je JPG.

E-poruka

Delite stranicu u vidu e-poruke ili pošaljite čitavu publikaciju u e-poruci (kao HTML) – sve stranice se spajaju u jednu e-poruku.

Microsoft Publisher 2016 jeste najnovija verzija programa Publisher. U prethodne verzije spadaju Publisher 2013, Publisher 2010, Publisher 2007 i Publisher 2003. Publisher 2016 kompatibilan je sa operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 7.