Najčešća pitanja o usluzi Office 365 za preduzeća

Najvažnija pitanja

|

Office 365 predstavlja integrisano iskustvo aplikacija i usluga, dizajnirano da vam pomogne da radite na onome što vas zanima i razvijate poslovanje. Preuzmite aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i mnoge druge, koje se ažuriraju na mesečnom nivou pomoću najnovijih funkcija i bezbednosnih ispravki.

Koristite e-poštu koja koristi tehnologiju oblaka da biste došli do klijenata i saradnika gde god da vas posao odvede.

Sarađujte u usluzi Microsoft Teams, novom čvorištu za timski rad gde možete da ćaskate, organizujete sastanke i delite datoteke.

Čuvajte datoteke u usluzi OneDrive uz jedan terabajt skladišta na mreži, što vam omogućava pristup na svim uređajima i u pokretu.

Poslujte pomoću poslovnih aplikacija koje vam omogućavaju da sa jednog mesta upravljate planiranjem klijenata, fakturisanjem, preporukama i mnogim drugim stvarima.

Posetite naš veb sajt da biste saznali više o tome kako Office 365 može da vam pomogne da bezbedno upravljate poslovanjem i razvijate ga.

Sve Office usluge su dostupne sa garancijom za uslugu uz 99,9% vremena rada i finansijsku potporu.

Office 365 Business, Business Premium i ProPlus pretplatnici mogu da instaliraju Office na maksimalno 5 PC ili Mac računara, 5 tableta i 5 pametnih telefona. Hibridne Windows uređaje, kao što je Microsoft Surface Pro, možete da računate kao računar ili tablet.

Prvi koraci

|

Ime domena čiji ste vlasnik možete da dodate u Office 365 da biste kreirali adrese e-pošte zasnovane na domenu. Pronađite svoj registar domena ili dobavljača usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenima u pretplatama na Office 365.

Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje kreirate tokom trajanja besplatne probne verzije, informacije i konfiguracije za naloge ovih korisnika ostaće nepromenjene. Kada istekne besplatna probna verzija, imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što se informacije o nalogu obrišu. Kada se informacije o probnom nalogu obrišu, nije ih moguće preuzeti.

Office 365 instalacioni program pruža postupna uputstva. U samo nekoliko brzih koraka možete da se upišete za Office 365, podesite ime domena organizacije, dodate korisničke naloge, instalirate Office i premestite postojeću e-poštu u Office 365.

Podrška i cene

|

Pretplate na Office 365 za preduzeća nude podršku preko telefona i veba non-stop. Postoje dodatne opcije podrške u zavisnosti od faze odluke za nadogradnju na Office 365. Pogledajte sve opcije podrške na sajtu Office 365 podrške.

Office aplikacije koje instalirate na PC ili Mac računaru, kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook dostupne su vam kada niste povezani sa mrežom. Uz OneDrive u usluzi Office 365, dobijate 1 TB prostora za skladištenje datoteka koji možete da koristite za sinhronizaciju datoteka sa računarom. Kada izvršite promene tokom rada van mreže, one će biti sinhronizovane sa uslugom OneDrive i na svim vašim uređajima kada ponovo uspostavite vezu.

Primenjujemo snažne mere za zaštitu podataka klijenata od nedozvoljenog pristupa ili korišćenja od strane neovlašćenih osoba, bilo da su spoljašnje ili unutrašnje, kao i za sprečavanje klijenata da dobiju pristup međusobnim podacima. Više detalja potražite u članku Ko ima pristup vašim podacima i pod kojim uslovima.

Možete da plaćate pomoću svih poznatijih kreditnih kartica, a iznos pretplate će se prikazati na izvodu kreditne kartice. Za Office 365 planove za preduzeća imate opciju da dobijete fakturu i u zavisnosti od vašeg izbora usluga, biće vam naplaćivano na mesečnom ili godišnjem nivou. Dobićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikazivanje i ukoliko unesete broj porudžbine prilikom kupovine pretplate, taj broj će biti naveden u fakturi.

Da bismo klijentima obezbedili najveću fleksibilnost, dostupne su različite opcije plaćanja.

Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi dostupni su za plaćanje mesečne obaveze ili plaćanje godišnje obaveze.
  • Plaćanje mesečne obaveze: Plaćate od meseca do meseca i možete da otkažete u svakom trenutku.
  • Plaćanje godišnje obaveze: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali prilikom upisa možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca ili za čitavu godinu. Postoji popust za korišćenje ove opcije plaćanja.
Office 365 Enterprise planovi (uključujući samostalne planove kao što je Exchange Online) i Office 365 ProPlus dostupni su za plaćanje godišnje obaveze.


Da. Ako treba da izvršite nadogradnju, možete prebaciti nalog na drugi plan. Na primer, možete da izvršite nadogradnju sa Office 365 Business plana na Office 365 Enterprise plan.

Da, možete da mešate i uklapate Office 365 planove. Imajte na umu da postoje neka ograničenja licence na nivou plana. Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi imaju ograničenje od 300 korisnika, dok su Enterprise planovi za neograničen broj korisnika. Na primer, možete da kupite 300 Business Premium mesta, 300 Business Essentials mesta i 500 Enterprise E3 mesta na jednom zakupcu.

Mnogi klijenti kupuju poslovni SKU, a zatim u zavisnosti od potreba, mogu odabrati da kupe koliko god žele dodatnih Office 365 usluga kako bi upotpunili svoju Office 365 primenu. Dostupni dodaci uključuju Advanced Threat Protection, naprednu usaglašenost i audio konferencije. 1

Pored toga, klijenti mogu odabrati da kupe funkcionalnost od nekog od više hiljada nezavisnih proizvođača koji su dostupni u Office prodavnici.

Pretplatu možete da otkažete u bilo kom trenutku. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koje imate, može doći do kazne za otkazivanje pre kraja ugovora. Za pretplate sa plaćanjem mesečne obaveze ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo kom trenutku. Pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju na mesečnom nivou mogu da dovedu do nekih kazni ako se otkažu ranije. Pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju unapred ne dobijaju refundaciju ako se otkažu pre kraja perioda ugovora. Pročitajte kompletan Ugovor o pretplati na Microsoft usluge na mreži.

Vaši podaci pripadaju vama. Ako odlučite da otkažete Office 365 pretplatu, možete da preuzmete podatke – na primer, svoju e-poštu i dokumente na sajtovima tima – i da ih sačuvate na drugoj lokaciji. Trebalo bi da sačuvate podatke pre otkazivanja. Kada otkažete pretplatu, podaci povezani sa vašim Office 365 nalogom 90 dana će biti dostupni administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću.

Microsoft ima odličan ekosistem partnera koji su stručnjaci za podešavanje, početak rada i primenu usluge Office 365. Oni takođe mogu da sarađuju sa vama na razvoju prilagođenih rešenja za vaše preduzeće. Microsoft partnera možete da pronađete u svojoj oblasti.

iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.
1Dostupnost audio konferencija i planova pozivanja razlikuje se u zavisnosti od zemlje/regiona. Pogledajte podržane zemlje i regione da biste dobili više informacija.