Pitanja i odgovori: Kako Molly Moon’s koristi analitiku podataka za uzvraćanje


Molly Moon’s je lokalna legenda – uspešno i voljeno preduzeće koje pravi sladoled na osam lokacija u Sijetlu, Vašingtonu i okolini sa misijom da svet učini boljim mestom. Deniz Braun je kontrolor preduzeća Molly Moon’s i osoba koja je najodgovornija za sabiranje ukupnog uspeha preduzeća.

„Dakle, ja obavljam sav rad sa podacima, kompletno računovodstvo u preduzeću.“ Braun kaže da se Molly Moon’s trudi da bude „najbolji poslodavac u delatnosti“, tako što neprestano ulaže nazad u društvo, odnosi se prema zaposlenima na pravi način i aktivno učestvuje u lokalnoj zajednici.

Da li preduzeće može da bude finansijski, ekološki i društveno odgovorno, a da i dalje bude profitabilno? Pitali smo Braun kako preduzeću Molly Moon’s to polazi za rukom – i na koji način koristi analitiku podataka za postizanje svojih ciljeva.

P: Misija vam je da promenite svet, kuglu po kuglu. Da li možete da nam date neke primere toga i na koji način analiza podataka pomaže da napredujete ka tom cilju?

O: Pokušavamo da imamo zaista pozitivan društveni uticaj. Stupamo u partnerske odnose sa organizacijama koja rade sa beskućnicima ili porodicama kojima je potrebna hrana ili podrška, radimo na društvenoj pravdi i politički smo aktivni. Takođe, od samog početka, sve što potiče od preduzeća Molly Moon’s razgradivo je 100% i uvek koristimo lokalne resurse. Sva naša radna mesta od početka imaju punu platu, sa potpuno plaćenim zdravstvenim osiguranjem za sve zaposlene koji rade više od 20 časova sedmično. I trudimo se koliko možemo da pružamo nadoknadu koja ljudima olakšava da žive u Sijetlu.

Važno je te elemente planirati od samog početka, a ne dodavati ih postepeno kako postajete sve uspešniji. Da Moli od samog početka nije uspela da stvori preduzeće koje bi joj omogućilo da radi sve to, mislim da bi uradila nešto drugačije. To je zaista bila osnova za stvaranje preduzeća.

Oživite podatke

Saznajte kako da napravite bogate, zanimljive priče koje pružaju savršenu vizuelizaciju vaših podataka.

Preuzmite besplatnu e-knjigu (na engleskom)

P: Na koji je način ta misija uticala na vašu ulogu kao nekoga ko se bavi finansijama i analitikom u preduzeću?

O: U mom iskustvu sa finansijama, odluke koje donosite zavise od profita. Dakle, bolja prodaja, niži troškovi, veći doseg na tržištu. U preduzeću Molly Moon’s ti razlozi jesu važni, ali podjednako je važno i kakav će uticaj to imati na okolinu. Šta će najviše usrećiti naše ljude? Kako da podržimo zajednicu? Kako da nastavimo da budemo brend koji se ne shvata samo kao proizvod, već kao preduzeće sa misijom?

P: Kako znate da pristup „činjenja dobrih dela“ funkcioniše?

O: Čujemo to od klijenata i zajednice. Naši zaposleni osećaju da su deo nečega što čini dobro. Imamo mnogo programa koji im pružaju priliku da direktnije učestvuju – na primer, na kraju godine izdvajamo određeni procenat budžeta za vraćanje društvu i zaposleni glasaju za šta žele da se taj novac donira. Oko 95% zaposlenih donira od svojih plata u fond, a preduzeće donira jednake i veće sume od toga.

P: Kakvu ulogu analitika podataka ima u podršci misije preduzeća Molly Moon’s da „čini dobro“?

O: Podatke koristimo da bismo odredili očekivanu prodaju, da bismo utvrdili šta zaista treba da potrošimo na plate i na sastojke. Moramo da budemo veoma precizni, kako bismo znali šta imamo da vratimo zajednici tokom godine, na najefikasniji način. Bez uvida koje dobijamo na osnovu podataka, to bi bilo kao gađanje naslepo.

P: Da li biste mogli da ponudite pogodnosti kao što su besplatno zdravstveno osiguranje i plaćeno bolovanje ako nemate brojke i uvid koji dokazuju da to funkcioniše?

O: Zaista mislim da ne bismo mogli. Izdaci povezani sa tim čine najveći deo troškova i kada ne bismo bili veoma precizni u namenskoj potrošnji i izradi budžeta, ne bismo mogli da planiramo velikodušno, kao što to radimo. Za sve te odluke najvažnije je da zaista precizno znate koliko će preduzeće uspeti da postigne.

Moli je sastavila izvorni poslovni plan sa idejom da obezbedi dobra radna mesta sa sjajnim pogodnostima za zaposlene. Ona je samo želela da se pobrine da to od samog početka bude u osnovi preduzeća.

alternativni obogaćeni tekst naslova

P: Da li delite uvide na osnovu podataka sa celom organizacijom?

O: Zaista to radimo. Za rukovodeći tim imamo transparentnost od 100%, kako bi se sve informacije o finansijama i performansama delile sa našim menadžerima. Ne samo da im to pomaže da donose bolje odluke, nego i spada u rad na profesionalnom razvoju koji obavljamo. A zatim sa vođama smene prodavaca sladoleda delimo informacije o tome koliko preduzeće postiže u odnosu na ciljeve, o zadovoljstvu zaposlenih i klijenata i o popularnosti ukusa. Znači i one informacije koje su relevantnije osobama koje rade u prodavnicama.

Ono što je veoma važno u vezi sa podacima jeste mogućnost pravljenja sjajnih vizuelnih prikaza podataka ljudima koji obično ne rade sa brojevima. Dakle, bez obzira na to da li se radi o grafu, kružnom grafikonu ili nekoj vrsti linijskog grafikona, predstavljanje podataka na način na koji ljudi mogu brzo da ih shvate, obrade, protumače njihovo značenje i tako da im to zaista budu veoma značajne informacije. Imamo malu kancelariju i zaista je sjajno biti odmah pored operativnog tima koji zna da menadžeri prodavnica, menadžeri u kuhinji i menadžeri na terenu treba da vide i koriste te podatke.

P: Na koje podatke malo preduzeće treba da obrati pažnju ako pokušava da bude profitabilno, ali i dalje ekološki i društveno odgovorno?

O: Mislim da je praćenje stvari poput zadovoljstva zaposlenih, produktivnosti i zadovoljstva klijenata, a zatim praćenje rasta tokom vremena, kako raste broj transakcija verovatno najbolji način za postizanje toga. Mnoštvo tih podataka nije lako merljivo kao prodaja i troškovi plata i to koliko zarađujete od određenog ukusa sladoleda, ali to su stvari od kojih bih počela.

P: Naravno, dobra stvar je činiti svet boljim mestom, ali to je lakše reći nego uraditi. Zar to ne bi trebalo da bude misija svih malih preduzeća?

O: Mislim da je to od izuzetnog značaja. Malim preduzećima vraćanje zajednici koja vas podržava isplaćuje se u vidu mogućnosti poslovanja. Zato, iako u početku izgleda teže raditi te stvari, mislim da se ono što se time dobija – samo osećanje da ste deo nečega većeg od preduzeća, da podržavate ljude koje zapošljavate, ljude koji vam dolaze u prodavnice i one koji možda nemaju resurse da to rade – višestruko isplaćuje.

Preduzeće koje postavlja vrednosti u središte svega što obavlja jednostavno će biti uspešnije jer se takav entuzijazam ispoljava na potpuno različite načine.

Srodni proizvodi

surface laptop na kojem je prikazan word

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah