Pet saveta Džodi Hol iz poslastičarnice Cupcake Royale o ovladavanju veštinom rada od kuće


Džodi Hol je vlasnica popularne poslastičarnice Cupcake Royale u Sijetlu. Kako ima prodavnice na šest lokacija i pohvale listova kao što su O Magazine, The New York Times i Real Simple, ona zna ponešto o ovladavanju svojim veštinama. Kao vlasnica malog preduzeća, Džodi ima dve glavne uloge u njemu: Ona je vođa među zaposlenima i klijentima u uspostavljanju poslovne kulture u poslastičarnici, ali pored toga mora da obezbeđuje strateške planove kako bi poslovanje nastavilo da se širi. Iako ona ume da ispuni obe te funkcije vlasnika preduzeća, neophodna su dva veoma različita okruženja kako bi mogla uspešno da ih obavlja.

Dok je u poslastičarnicama, njihov aktivan ritam ometa joj važna i fokusirana razmišljanja, zbog toga Džodi radi od kuće kada nečemu zaista treba da posveti svu svoju pažnju. A kako su joj prodavnice uvek prometne, očigledno je da nešto radi kako treba. Zbog toga smo je zamolili da podeli neke od svojih tajni.

Pet Džodinih saveta o ovladavanju veštinom rada od kuće:

  1. „Pronađite čisto i uredno mesto. Bićete zadovoljniji jer vam nered neće odvlačiti pažnju“.
none

Šest najčešćih tipova daljinskih radnika

Zaposleni koji rade daljinski imaju različite potrebe – saznajte kako da im pružite podršku

Preuzmite besplatnu e-knjigu (na engleskom)
  1. „Isključite wi-fi vezu kada treba da se fokusirate. Tehnologija, uprkos tome što je korisna, može da vam odvlači pažnju“.
  2. „Radite od kuće kada možete da budete sami ili kada nema stvari koje vam odvlače pažnju. Ne mogu da radim ako deca trče okolo. Ona žele da se igraju sa mnom, a ne da se skoncentrišem na posao. Nemam kancelariju kod kuće, pa mi je to od presudnog značaja“.
  3. „Radite u kafeu. Volim to da radim zbog toga volim kafu. (Često radim u poslastičarnici Cupcake Royale, ali i to može da mi odvlači pažnju jer volim da popričam sa osobljem i klijentima.) Mislim da je kafe jedno od najboljih mesta za obavljanje posla i volim da posećujem druge kafee u gradu kako bih shvatila kako funkcionišu promet klijenata, ponude proizvoda i konkurencija na tržištu“.
  4. „Napravite raspored vremena. Smatram da, ako odlučim da radim sat vremena, a zatim da se igram sa decom ili odem na sastanak, mogu to sve da ubacim u raspored i da obavim mnogo stvari. Potrebni su mi ciljevi i vremenske ose kako bih bila fokusiranija i efikasnija“.

Koristite ove savete da biste pronašli sopstvene razloge zbog kojih volite da radite od kuće.

surface laptop na kojem je prikazan word

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah