Otkrivanje, deljenje i saradnja uz SharePoint 2013

SharePoint olakšava bezbedan zajednički rad na dokumentima i projektima timova. Istražite funkcije i opcije podrške koje su dostupne za SharePoint 2013 i preuzmite savete o tome kako da koristite SharePoint za efikasno upravljanje timovima i projektima.

Ako ste spremni da modernizujete i pojednostavite sajtove tima, isprobajte SharePoint Online sa uslugom Office 365. Iskoristite moćne funkcije sistema SharePoint bez troškova infrastrukture. SharePoint Online možete da dobijete kao samostalnu pretplatu ili kao deo izabranih Office 365 planova koji obuhvataju pristup Office aplikacijama, sistemu Exchange, usluzi Skype za posao i drugome.

Ugao ekrana računara koji prikazuje listu sajtova tima u sistemu SharePoint
*Slika proizvoda predstavlja SharePoint 2016
 

SharePoint – fleksibilan, pouzdan centar za timski rad

 

Izdanje i podrška

SharePoint Server 2013 je objavljen u januaru 2013, dok je servisni paket 1 objavljen u februaru 2014. Više informacija o izdanju i podršci za SharePoint proizvode možete naći u smernicama za životni ciklus Microsoft podrške.

Saznajte više

Pronađite pomoć i obuku

Posetite Office sajt za podršku, na kojem ćete pronaći uputstva i pomoć za SharePoint. Možete da se pridružite Office zajednici i postavite pitanje ili pokrenete diskusiju.

Pronađite pomoć i obuku

Budite u toku

Budite u toku sa novinama na Office blogu. Dobijajte novosti o funkcionalnim ispravkama i pronađite savete o tome kako da sarađujete i ostanete produktivni.

Čitajte Office blog (na engleskom)

Funkcije i najvažnije karakteristike sistema SharePoint 2013

Ispravke u vezi sa korisničkim interfejsom

  • Korisnički interfejs u sistemu SharePoint 2013 reorganizovan je u tri centra: Newsfeed, OneDrive i Sajtovi.
  • Umesto da imate „deljene“ i „privatne“ dokumente, SharePoint 2013 vam omogućava da skladištite lične dokumente u jednoj ličnoj biblioteci kojoj možete da pristupite s bilo kog mesta.
  • Funkcije prevlačenja i otpuštanja omogućavaju vam da premeštate datoteke između radne površine ili bilo koje lokacije pomoću istraživača datoteka i sistema SharePoint.
  • Funkcija oblačić u bibliotekama dokumenta prikazuje skup komandi i kontekstualnih informacija za svaki dokument. Koristite je za otvaranje, deljenje ili praćenje dokumenata.

Još načina za deljenje i otkrivanje

  • Komanda „Deljenje“ omogućava vam da brzo delite dokumente ili sajtove i kontrolišete šta drugi mogu da rade s njima (na primer, da ih čitaju ili da u njih upisuju).
  • Primajte obaveštenja u feedu za vesti kad god se dokument ažurira.
  • Zahvaljujući funkcijama mikroblogovanja možete da vodite razgovore u feedu za vesti.
  • OneNote beležnica se automatski pravi za vaš sajt tima. Koristite ovu beležnicu za nalaženje, prikupljanje i deljenje informacija.
  • SharePoint Server 2013 podržava razvijanje, instaliranje i korišćenje malih aplikacija (apps), koje ispunjavaju određenu potrebu ili izvršavaju određeni zadatak.

Šta je novo u sistemu SharePoint Online uz uslugu Office 365

Novi SharePoint Online obuhvata niz poboljšanja i novih funkcija koje pojednostavljuju deljenje, saradnju, organizovanje i otkrivanje informacija.

Pojednostavl­ji­vanje saradnje

Sada je još lakše napraviti sajtove tima i upravljati njima, kao i sarađivati s gotovo bilo kog mesta. Nabavite moćne funkcije sistema SharePoint bez opterećujućeg samostalnog upravljanja infrastrukturom.

Brzo pronalazite informacije

Nova matična stranica sistema SharePoint Online omogućava da lako dođete do željenih sajtova i portala. Stranica „Sadržaj sajta“ daje vam trenutni prikaz poseta sajtu i sadržaja u trendu – sa jasnijim pristupom listama, bibliotekama dokumenata, podsajtovima, aplikacijama i drugim funkcijama.

Nosite SharePoint sa sobom

Aplikacija SharePoint za mobilne uređaje za iOS dostupna je u Apple prodavnici aplikacija, a uskoro će uslediti i aplikacije za Windows i Android™. Ova aplikacija predstavlja nov način da dođete do internet sadržaja na svojim uređajima.

Budite ažurirani

Uz SharePoint Online i aktivnu Office 365 pretplatu uvek ćete imati najnovije Office aplikacije, funkcije i usluge. Dobijate instalirane aplikacije koje poznajete i u koje imate poverenja – uključujući Word, Excel, PowerPoint i OneNote.

Poređenje sistema SharePoint 2013 i usluge SharePoint Online koja se koristi sa uslugom Office 365

Poređenje funkcija sistema SharePoint 2013 i usluge SharePoint Online

Funkcije sistema SharePoint

Saznajte više o sistemu SharePoint

SharePoint Online*Uključeno uz Office 365funkcije

Funkcije SharePoint 2013

FunkcijaModerne biblioteke dokumenata

Radite sa pojednostavljenim interfejsom i iskoristite bezbedno mesto zasnovano na oblaku za skladištenje datoteka i zajednički rad na njima u bilo kom trenutku.

Ova funkcija je uključenaOva funkcija nije uključena
FunkcijaBezbednost u oblaku na nivou velikih preduzeća

Uživajte u najboljim funkcijama za bezbednost i usaglašenost na nivou velikih preduzeća u prilagodljivom rešenju za oblak.

Ova funkcija je uključenaOva funkcija nije uključena
FunkcijaProduktivnost na mobilnim uređajima

Pravite, uređujte i delite stvari na kojima radite i postignite više u pokretu pomoću aplikacije SharePoint za mobilne uređaje za iOS.

Ova funkcija je uključenaOva funkcija nije uključena
FunkcijaUvidi i obaveštavanje

Koristeći Office Graph ostajete u toku sa timovima i projektima na kojima radite putem feedova o aktivnostima i pametnih preporuka.

Ova funkcija je uključenaOva funkcija nije uključena
FunkcijaUvek ažurirani

Uz pretplatu na Office 365 uvek imate najnoviju verziju Office aplikacija, funkcija i usluga

Ova funkcija je uključenaOva funkcija nije uključena
{r1:c1}
{r2:c1}
{r2:c2}
{r3:c1}
{r3:c2}
{r4:c1}
{r4:c2}
{r5:c1}
{r5:c2}
{r6:c1}
{r6:c2}
{r2:c1}
{r2:c3}
{r3:c1}
{r3:c3}
{r4:c1}
{r4:c3}
{r5:c1}
{r5:c3}
{r6:c1}
{r6:c3}

Resursi za SharePoint 2013

Preuzimanje sistema Office 2013

Preuzmite i instalirajte Office 2013 pomoću postojeće šifre proizvoda.

Preuzmite odmah

Teme pomoći za SharePoint 2013

Pronađite vodiče za korisnike, obuku i drugu podršku za SharePoint 2013.

Saznajte više

Druge verzije sistema Office

Saznajte više o drugim verzijama sistema Office i kako možete da izvršite nadogradnju na novi Office 365.

iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.