Približava se kraj podrške za Office 2010

Uz kraj podrške za Office 2010, bezbednosne ispravke će prestati. Office aplikacije će funkcionisati, ali možete biti izloženi bezbednosnim rizicima. Nadogradnja se preporučuje.

Photograph of a group of people seated at a table in an informal, open office environment. They have laptops. One person is standing and looking at a mobile device.

Šta znači završetak podrške?

Kraj podrške, koji se ponekad naziva „kraj životnog ciklusa“, znači da Microsoft više neće pružati tehničku podršku ili softver i bezbednosne ispravke za Office 2010 od 13. oktobra 2020.

Šta se promenilo od verzije Office 2010?

Poznate aplikacije su pametnije

Oživljavanje ideja olakšano je uz Office 365. Premium verzije programa Word, Excel i PowerPoint pomažu sa ugrađenim informacijama i omogućavaju vam da možete da zajednički pravite dokumente, diktirate u dokumentima i dobijete podatke u realnom vremenu.

Photograph of a tablet displaying a document in Word
Photograph of two people, one seated typing on a Surface Pro in Laptop Mode, the other standing and observing.

Ostvarite bolje rezultate zajedno

Lako delite i sarađujete sa drugima tako što ćete uređivati i ponuditi povratne informacije u stvarnom vremenu. Sarađujte zajedno sa drugima besplatno pomoću usluge Office za veb.

Uvek pristupite informacijama

Pristupajte i sačuvajte datoteke bezbedno sa bilo kog mesta na svim omiljenim uređajima sa 1 TB OneDrive skladišta u oblaku.

Photograph of a group of people seated at a table in a café. One person is looking at a tablet and another has a laptop.
Photograph of a person seated on a train working on a laptop

Zaštitite ono što je najvažnije

Zaštitite digitalnu imovinu pomoću OneDrive obezbeđenja, kao što su otkrivanje rensomveraa, veze deljenja zaštićene lozinkom i oporavak datoteka. Uz Outlook.com dobijate naprednu zaštitu od virusa i phishing napada.

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Povežite se sa Microsoft stručnjacima svakodnevno putem ćaskanja, tekstualnih poruka ili poziva. 

Microsoft FastTrack omogućava poslovnim klijentima da otkriju šta je moguće, da planiraju predstavljanja i omoguće nove korisnike i mogućnosti.

Photograph of two people, one is looking at a mobile device and talking, the other is holding a laptop

Istražite kako Office 365 može da pomogne preduzeću

Sedam načina da pametnije radite u oblaku

Ubrzani kurs za Office 365

Ušteda i poslovne pogodnosti usluge Office 365 ProPlus


|

Ne, podrška za Office 2010 će biti obustavljena, ali će softver i dalje funkcionisati. Ako računar radi pod sistemom Office 2010, on nakon 13. oktobra 2020. više neće primati bezbednosne ispravke. Zbog toga je važno da pređete na najnoviji softver za produktivnost, kao što je Office 365, koji može da obezbedi najnovije bezbednosne ispravke kako biste vi i vaši podaci bili bezbedniji. Pored toga, Microsoft korisnička podrška više neće biti dostupna za Office 2010 tehničku podršku. Saznajte više.

Office 2010 obuhvata aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook, ali nismo predstavili nove funkcije u gotovo 10 godina. Office 365 obuhvata premium verzije ovih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladištenje na mreži u usluzi OneDrive, dodatnu bezbednost i mogućnosti zajedničkog pravljenja dokumenata. Uz Office 365 dobijate pun utisak pri radu sa sistemom Office na PC računarima, Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablet) i mobilnim uređajima. 1Office365 uvek je ažuran sa najnovijim funkcijama i dostupan kao mesečna ili godišnja pretplata. Saznajte više o velika preduzeća, obrazovanje i potrošač pretplate.

Pogledajte sistemske zahteve za kompatibilne verzije operativnog sistema Windows i macOS i druge zahteve za funkcije.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru.
 
Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Office 365 planova pretplate. Za Office 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ne instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare.
 
Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Da. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.
 
Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge Office 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta.

Ne, iako Office 365 nudi najbolje iskustvo saradnje, drugi mogu besplatno da prikazuju i uređuju datoteke pomoću usluge Office za veb.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Office365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pretplatu koja se plaća unapred, ona počinje da teče kad aktivirate pretplatu i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Office 365 Home, možete da je delite sa najviše šest članova domaćinstva. Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu1, dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama sa www.office.com/myaccount.

 
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste dodali korisnika. Svaka osoba koju dodate prima e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kada prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ona koristi na www.office.com/myaccount.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vašeg doma ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Office 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, mobilnog uređaja ili drugog uređaja povezanog sa internetom jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Kraj podrške za druge proizvode

Budite u toku kada treba da nadogradite. Da biste pronašli datume završetka podrške za druge Microsoft proizvode, kliknite ovde.

Microsoft Office 365 pretplata je najnovija verzija sistema Office. Prethodne verzije uključuju Office 2013, Office 2010, Office 2007 i Office 2003.

 
iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig korporacije Google Inc.
 
1 Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona. Saznajte šta je dostupno u vašoj zemlji/regionu.