Nadogradnja sa programa Excel 2010 na Office 365

I dalje koristite Excel 2010? Uradite više sa svojim podacima pomoću programa Excel u usluzi Office 365.

Excel 2016
*Slika proizvoda predstavlja Excel 2016

Excel 2010 se povlači 2020. godine

Nabavite najnoviju verziju programa Excel i ovladajte podacima. Danas izvršite nadogradnju na Office 365 ili Microsoft 365.

Šta je novo u programu Excel u usluzi Office 365?

Get a clearer picture of your data

Steknite jasniju sliku o podacima

Organizujte, vizuelizujte uvide i izdvojite ih iz podataka lakše nego ikada ranije uz moćne nove funkcije.

Collaborate with ease

Jednostavno sarađujte

Uz 1 TB OneDrive skladišta u oblaku možete da pravite rezervne kopije radnih svezaka, delite ih i zajednički radite na njima na bilo kojem uređaju.

Take Excel on the go

Koristite Excel u pokretu

Pregledajte i uređujte datoteke na poslu, kod kuće ili na bilo kom drugom mestu pomoću novih aplikacija za iOS®, Android™ i Windows mobilne uređaje.3

Always up to date

Uvek ažurirani

Pronađite ekskluzivne, nove funkcije i bezbednosne ispravke koje su dostupne samo za Excel u usluzi Office 365.

A device showing an Excel spreadsheet with data and graphs

Sticanje uvida iz podataka

Uštedite vreme dok Excel uči vaše obrasce i organizuje podatke. Lako kreirajte nove unakrsne tabele ili počnite sa predlošcima. Koristite moderne formule da biste izvršili izračunavanja.

Dobijte jasniji prikaz podataka

Prezentujte podatke na nove privlačne načine pomoću novih grafikona i grafika. Koristite tabele, mini-grafikone i oblikovanje da biste bolje razumeli podatke. Lako predvideli trendove tako što ćete kreirati prognoze u samo jednom koraku.1

Forecast worksheet close-up
Excel workbook with insights window to the right

Poboljšajte saradnju

Delite radnu svesku i brže sarađujte na najnovijoj verziji u realnom vremenu. Radite u Excel datoteci na mobilnom uređaju, računaru i vebu uz Office 365.2

Poređenje verzija Excel 2010 i Excel uz Office 365

Poređenje verzija Excel 2010 i Excel uz Office 365

Excel u usluzi Office 365

* dobija se uz Office 365

Excel 2010

Efikasne datoteke Zahvaljujući formatima datoteke zasnovanim na XML-u, dokumenti su manji, robusniji i bolje integrisani sa informacionim sistemima i spoljnim sistemima podataka.
Poboljšana traka sa alatkama Priručna traka vam omogućava da pristupate najčešće korišćenim komandama u programu Excel, bez obzira na to koja je kartica na traci aktivna.
Brza popuna Jednostavno preoblikujte ili prerasporedite podatke i izdvojite informacije iz uvezenih podataka.
Predviđanje jednim klikom Jednostavnim klikom pravite grafikone prognoze na osnovu postojećih podataka i predviđajte buduće trendove.
Aplikacije za vaše mobilne uređaje

Pregledajte i uređujte dokumente sa bilo koje lokacije uz Office aplikacije za mobilne uređaje. Uživajte u poznatom iskustvu korisnika na iOS®, Android™ i Windows mobilnim uređajima.3

Nove funkcije za mapiranje Transformišite geografske podatke u vizuelizacije profesionalnog izgleda u samo nekoliko koraka.
Preporučeni grafikoni Excel preporučuje najbolje načine za predstavljanje podataka na osnovu konteksta i nedavnih obrazaca rada. Nove trake, boje i ikone olakšavaju isticanje trendova.
Uvek ažurirani Uvek koristite najnovije Office aplikacije, funkcije i usluge.

Excel u usluzi Office 365

* dobija se uz Office 365

Excel 2010

|

Office 2010 programski paketi sadrže aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Dostupni su u vidu jednokratne kupovine za upotrebu na jednom računaru.
 
Office 365 planovi obuhvataju premium verzije tih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladište na mreži u usluzi OneDrive i Skype minute za kućnu upotrebu.4 Uz Office 365 dobijate kompletan Office koji se instalira na PC i Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablete), kao i na telefonima.3 Office 365 planovi dostupni su u vidu mesečne ili godišnje pretplate. Saznajte više.
 

Pogledajte sistemske zahteve za kompatibilne verzije operativnih sistema Windows i macOS, kao i druge zahteve vezane za funkcije.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru.

Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Office 365 planova pretplate. Za Office 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ne instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare.

Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Hoćete. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.

Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge Office 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Office365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pretplatu koja se plaća unapred, ona počinje da teče kad aktivirate pretplatu i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Office 365 Home, možete da je delite sa najviše četiri člana domaćinstva. Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu,3 dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama sa www.office.com/myaccount.

 
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste dodali korisnika. Svaka osoba koju dodate prima e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kada prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ona koristi na stranici www.office.com/myaccount.
 

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vašeg doma ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Office 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, pametnog telefona ili drugog uređaja povezanog sa internet jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Resursi za Excel 2010

Teme pomoći za Excel 2010

Pronađite vodiče za korisnike, obuku i drugu podršku za Excel 2010.

Druge verzije sistema Office

Saznajte više o drugim verzijama sistema Office i kako možete da izvršite nadogradnju na novi Office 365.

Preuzmite Office 2010

Preuzmite i instalirajte Office 2010 koristeći postojeću šifru proizvoda.
Microsoft Excel sa pretplatom na Office 365 najnovija je verzija programa Excel. Prethodne verzije obuhvataju Excel 2013, Excel 2010 i Excel 2007.
 
iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.

1 Neki Excel grafikoni i grafike zahtevaju pretplatu na Office 365.

2 Stranica „Deljenje“ u programu Excel sa izabranom opcijom „Pozovi osobe“.

3 Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona. Saznajte šta je dostupno u vašoj zemlji/regionu.

4 Dostupnost Skype minuta zavisi od zemlje/regiona. Saznajte više.