Najčešća pitanja


Brend

|

Skype za posao objedinjuje poznati utisak pri radu i ljubav korisnika prema programu Skype sa bezbednošću, usaglašenošću i kontrolom programa Lync za velika preduzeća. Krajnji korisnici dobijaju poznati utisak pri radu u programu Skype koji se lako koristi na poslu i kod kuće. Organizacije dobijaju pristup mreži sa stotinu miliona korisnika usluge Skype širom sveta. Pored toga, IT sektor je siguran da organizaciji pruža bezbednu, pouzdanu komunikaciju visokog kvaliteta.


Nije. Utisak pri radu koji klijenti širom sveta poznaju i vole i dalje je poznat kao Skype. Klijenti i dalje mogu da koriste Skype onako kako su to oduvek radili – sa istim korisničkim nalogom, kontaktima, interfejsom proizvoda i funkcionalnostima koje su uvek koristili.

Proizvod

|

Najbolje funkcije programa Lync i Skype kombinovane su u korisnički interfejs inspirisan programom Skype. Iskustvo korisnika uže je povezano između programa Skype za posao i Skype, tako da su funkcije slične i intuitivne bez obzira na to da li se nalazite u poslovnom okruženju ili komunicirate sa porodicom.
Skype za posao obuhvataće druge nove funkcije kao što su:
  • Poznate Skype ikone za audio i video pozivanje
  • Nadgledanje poziva kako bi aktivni pozivi ostali vidljivi prilikom prebacivanja između aplikacija
  • Povezivanje za preduzeće sa Skype mrežom pomoću razmene trenutnih poruka, zvuka i video zapisa
  • Jednostavniji proces nadogradnje i krpljenja za Skype za posao Server i još mnogo toga

Ne gube ih. Skype za posao pruža iste funkcije i funkcionalnosti, kao i kontrolu, bezbednost i pouzdanost koju očekuju korisnici iz velikih preduzeća. Na primer, administratori usluge Skype za posao mogu da odlučuju na koji se način korisnički interfejs prikazuje i kada. Ta dodatna kontrola znači da mogu da pružaju Skype za posao na način koji im odgovara.

Naravno. Ostajemo posvećeni svojim planovima, uključujući buduće pružanje poslovne aplikacije za glasovnu komunikaciju u oblaku.

Licenciranje

|

Da, Skype za posao će i dalje biti deo sistema Office i usluge Office 365 za klijente koji imaju više od 500 licenci. Počev od 1. oktobra 2018. godine, novi Office 365 klijente koji imaju manje od 500 dobijaće Microsoft Teams. Microsoft Teams uključuje video, glas, trenutne poruke i deljenje ekrana da bi zaposleni imali sve što im treba da rade zajedno u jednom interfejsu. Skype za posao neće više biti ponuđen novim klijentima sa manje od 500 licenci, ali trenutni klijenti mogu da nastave da koriste Skype za posao (uključujući pripremanje novih korisnika).

Klijenti koji trenutno koriste Lync Server uz Software Assurance dobiće prava da primene Skype za posao. Klijenti koji koriste Office 365 uz Lync Online primiće automatska ažuriranja u sklopu usluge pretplate.

Iskustvo korisnika

|

Hoće. Korisnici usluge Skype za posao prijavljivaće se pomoću akreditiva Active Directory ID-a. Klijenti koji koriste Skype nastavljaju da koriste Skype ID-ove. Povratne informacije klijenata ukazuju na to da oni nisu spremni da objedine lične i poslovne kontakte.

Neće. Postojaće odvojeni klijenti za računare i veb i aplikacije za mobilne uređaje za Skype i Skype za posao.