Najvažnije funkcije programa Visio

Pojednostavite i objasnite složene informacije pomoću dijagrama povezanih sa podacima koje možete da kreirate uz samo nekoliko klikova mišem. Izrada dijagrama je jednostavna uz Visio – bilo da želite brzo da snimite dijagram toka koji ste osmislili na beloj tabli, mapirate IT mrežu, kreirate organizacioni grafikon, dokumentujete poslovni proces ili nacrtate plan sprata, Visio vam pomaže da vizuelno radite.

Isprobajte ili kupiteVođeno upoznavanje (na engleskom)

Snimak ekrana Visio organizacionog predloška koji možete da koristite za brz početak rada s dijagramima.

Brzo kreiranje profesionalnih dijagrama

Jednostavni prvi koraci uz Visio uz skup unapred sastavljenih početnih dijagrama i kontekstualnih saveta i trikova.

Iskoristite prednost osveženih predložaka i na hiljade oblika koji zadovoljavaju standarde industrije, uključujući Unified Modeling Language (UML) 2.4, Business Process Model and Notation (BPMN) 2.0 i Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) usaglašenost.

Koristite pametne oblike da biste pojačali produktivnost, a nove teme i efekte da biste brže prilagodili i dovršili dijagrame profesionalnog izgleda.

Krupan plan Visio dijagrama povezanog sa podacima, sa unakrsnom tabelom podataka i podacima o obliku.

Oživljavanje dijagrama pomoću povezivanja podataka

Povežite podatke sa vizuelizacijom organizacione strukture, IT mrežom, fabrikom ili složenim poslovnim procesima da biste odmah shvatili sve performanse. Visio oblici mogu da se povežu sa više izvora podataka, uključujući Microsoft Excel, Microsoft Excel Services, Active Directory, Microsoft SQL Server, Microsoft SQL Azure i Microsoft SharePoint liste i usluge poslovnog povezivanja.

Koristite grafiku za podatke kao što su ikone, boje i tekst da biste pojednostavili i poboljšali vizuelizaciju složenih informacija. Iskoristite prednosti novog povezivanja sa Excel tabelama u jednom koraku i pomoću jednog klika po želji promenite grafiku za podatke.

Laptop i tablet, svaki prikazuje različite Visio dijagrame.

Vizuelno objašnjavanje jedne verzije istine

Objašnjavajte i delite dijagram toka, vremensku osu, mape procesa, organizacionu strukturu, IT arhitekturu ili plan sprata širom preduzeća putem pregledača pomoću Visio usluga u usluzi Office 365 ili sistemu SharePoint. Kako se osnovni podaci osvežavaju, osvežavaju se i dijagrami u pregledaču.

Radite zajedno na istom dijagramu u isto vreme i jednostavno pregledajte komentare redaktora – u programu Visio i Visio uslugama.

Obezbedite dijagrame pomoću alatke Information Rights Management (IRM), zaštite od gubitka podataka (DLP) i višestruke potvrde identiteta.

Pronađite informacije za: