• Zatvori
 • Logotip programa Microsoft Word
 • Microsoft Word
  Korporacija Microsoft
  Preuzimanje aplikacije za mobilne uređaje
 • Zatvori
 • Logotip programa Microsoft Word
 • Microsoft Word
  Korporacija Microsoft
  Preuzimanje aplikacije za mobilne uređaje

Word 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365

Word

Word za Android tablet

Pravite doterane dokumente i radite sa bilo kog mesta. Povećajte produktivnost onda kad vam je to najpotrebnije uz Word za Android™ tablet.

Google Play

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Word za iPad

Pravite doterane dokumente i radite sa bilo kog mesta. Povećajte produktivnost onda kad vam je to najpotrebnije uz Word za iPad®.

Preuzmite ga sa sajta App Store

Saznajte više o drugim Office aplikacijama

Ugao ekrana laptop računara koji prikazuje Word dokument koji opisuje lokaciju i statistiku nacionalnog parka Rejnir. grafikaUgao ekrana laptop računara koji prikazuje Word dokument koji opisuje lokaciju i statistiku nacionalnog parka Rejnir.

Word aplikacija za mobilne uređaje

Prikazujte, uređujte i pravite prelepe dokumente u pokretu i pristupajte im bilo kada na mobilnom telefonu ili tabletu. Radite pouzdano na bilo kom mestu. Uz aplikaciju Word za mobilne uređaje, Office ide sa vama.

 • Čitajte lagodno na uređaju. Prikaz za mobilne uređaje prilagođava dokument ekranu mobilnog uređaja – nema više umanjivanja primicanjem prstiju i zumiranja!
 • Diktirajte direktno na mobilnom uređaju dok prepoznavanje govora pretvara vaš glas u tekst.
 • Nastavite tamo gde ste stali. Lista poslednjih korišćenih dokumenata putuje sa vama na svim uređajima.
 • Bezbedno pregledajte ili uređujte sa bilo kog mesta zahvaljujući integraciji sa uslugama u oblaku kao što je OneDrive.
Logotipi kompanija Apple, Android i korporacije Windows

Unesite adresu e-pošte i poslaćemo vam vezu za preuzimanje.

Unesite adresu e-pošte i poslaćemo vam vezu za preuzimanje.

Poruka se šalje.Hvala! Poruka se šalje, ubrzo proverite uređaj.Žao nam je, došlo je do greške prilikom slanja poruke. Pokušajte ponovo uskoro.Unesite važeći broj telefona od 10 cifara. Format: 123-123-1234E-adresa nije važeća. Unesite važeću e-adresu i pokušajte ponovo.

Word 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365

Word 2016 – preuzmite ga odmah uz pretplatu na Office 365

Laptop koji prikazuje Word dokument i krupni plan funkcije „Istraživač“ sa člankom o amazonskoj prašumi

Ispoljite svoje veštine pisanja na najbolji način

Pronađite dodatnu pomoć, od početka do kraja

Pretvaranje prazne stranice u doterani dokument lakše je nego ikada uz inovativne načine za istraživanje informacija i poboljšavanje veština. Opis alatke o dostupnosti funkcije

Obavljajte sve poslove u programu Word

Neometano istražujte pristupanjem pouzdanim izvorima direktno iz Word dokumenta. Pomoću funkcije „Istraživač“ možete samo jednim klikom da istražujete materijale povezane sa temom koju obrađujete i dodajete željeni sadržaj – u vidu pravilno oblikovanih citata. Opis alatke o korišćenju funkcije „Istraživač“

Alatke za proveru koje pružaju više

Da biste lakše doterali dokument na kojem radite, koristite „Redaktor“, naprednu alatku za jezičku proveru koja proverava pravopis i gramatiku i daje savete koji će poboljšati vaš stil pisanja. Opis alatke o dostupnosti funkcije „Redaktor“

Monitor PC računara na kom je prikazan Word dokument sa krupnim planom funkcije „Redaktor“ koja predlaže promenu reči u rečenici

Sarađujte sa svima sa bilo kog mesta

Saradnja u realnom vremenu

Vi i vaš tim možete da ćaskate i sarađujete na dokumentima u realnom vremenu pomoću programa Skype integrisanog u Word. Prilikom menjanja dokumenata možete da se vratite na prethodne radne verzije koristeći poboljšanu istoriju verzija. Opis alatke o korišćenju usluge Skype

Neka svi budu u toku

Koristite praćenje promena i delite svoje misli komentarisanjem direktno pored teksta o kom diskutujete. Svi mogu da doprinesu razgovoru i ostanu u toku sa promenama teksta, rasporeda i oblikovanja.

Pojednostavljeno deljenje

Delite jednostavnim klikom na dugme kako biste brzo pozvali druge da uređuju ili prikazuju dokumente. Lako upravljajte dozvolama za pristup i pogledajte ko radi na dokumentu.

Surface koji prikazuje novu funkciju „Recite mi...“ u Word dokumentu.

Radite na željeni način

Pravite upečatljive dokumente

Prilagodite dokument na željeni način pomoću moćnih alatki za oblikovanje koje vam omogućavaju da lakše pravite delotvorne dokumente. Word vam omogućava da dokument osmislite tako da odgovara vašim potrebama.

Rad sa PDF datotekama

Evo načina da uštedite vreme koji će vam se zaista dopasti: otvorite PDF u programu Word na računaru i uredite sadržaj – poput pasusa, listi i tabela – kao da ste ga napravili u programu Word. Sadržaj možete da sačuvate kao PDF ili Word dokument.

Pronađite pravu komandu za nekoliko sekundi pomoću opcije „Recite mi...“

Pronalaženje potrebne funkcije lakše je nego ikada pre. Jednostavno otkucajte šta želite da uradite u inteligentno polje za pretragu „Recite mi šta želite da uradite“, a Word će vas direktno odvesti na komandu koju tražite.

Saradnja na deljenim projektima

Office Online kombinuje najčešće korišćene Office funkcije i mogućnosti koautorstva u realnom vremenu, tako da timovi u preduzećima i školama mogu da sarađuju na deljenim dokumentima, prezentacijama i unakrsnim tabelama.

Unapredite dizajn

Pokažite stil i stručnost pomoću predložaka uz uštedu vremena. Pregledajte Word predloške u preko 40 kategorija.

Povezivanje sa stručnjacima

Pogledajte šta je novo i pronađite klasične savete i trikove urednika koji će vam pomoći da pravite, uređujete i doterujete dokumente kao profesionalac.

Nabavite Office aplikacija za mobilne uređaje Tooltip Icon

Microsoft Word 2016 sa pretplatom na Office 365 najnovija je verzija programa Word. Prethodne verzije uključuju Word 2013, Word 2010, Word 2007 i Word 2003. Word 2016 je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 7.

iTunes, iPhone i iPad su registrovani žigovi kompanije Apple Inc. u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.